Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Rudy [S.T.A.L.K.E.R] napisał(a)::1.09.2009: Wszystkich zachwyca ten Lost Alpha... ja już widze że ten mod lepiej wygląda i bedzie lepszy, I napewno Stabliniejszy
Rudy, w Lost Alpha chodzi twórcom moda o to by przywrócić dawnego STALKER-a który był w alphie. A w L.U.R.K chodzi o to by zrobić tak jakby next-genowego STALKER-a. Panimajesz?
Ah yes. To screen z błędem graficznym jaki mam z SKY4CE 2.0 RC4.1 (mam go z tego miejsca http://depositfiles.com/en/files/7562366) Zauważcie ten "prześwit" na budynku po prawej. Gdy popylam sobie po kraju to przesuwa mi się w stałej odległości jasny pas. Help?
Dla GSC kolejny kop od moderów .Next-genowa grafika w soc!Po trzykroć tak, mam nadzieje że bugów nie będzie za dużo.
Mędrca można rozpoznać po tym, że nazwie się głupcem.Głupca po tym że nazwie się mędrcem. ---------------------------------------------------------+ 89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu. ---------------------------------------------------------+
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack
Cóż... Już nie mogłem się powstrzymać żeby nie napisać.
Ogólnie mod nie wpływa aż nadto negatywnie na framerate. Graficznie jest ślicznie, ale żeby powalało to nie powiem. Na wysypisku spodziewajcie się oprócz walki z bandytami kilku pijawek... Mała zmiana, a zauważalna. Na najniższym poziomie trudności jesteście nieśmiertelni... Dosłownie.
I ostatnia rzecz - krycie się w cieniu zupełnie nie wypaliło... Jak się ukryjesz w ciemnym kącie to możesz strzelać ile chcesz do wrogów a oni i tak Cię będą szukać. Póki pozostaniesz w cieniu. ;]
A jakby ktoś nie chciał ani torrenta ani megaupload proszę bardzo:
No więc... ja już sobie pograłem i szczerze mówiąc nie wiem co oni w te 3,15 GB wpakowali. :D Ale grałem tylko kilka minut (tak! BUGTRAP!) więc za dużo nie mogę powiedzieć... Ale co do grafiki to ogólnie dość fotorealistyczna jest według mnie, aczkolwiek spodziewałem się czegoś lepszego. I dlaczego, do ch#ja pana, nie ma mini mapy w HUDzie? :| Btw. thanx ThreeZ za linki, dodam je na 1. stronę podobnie, jak inny mirror, który znalazłem.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack
Zagrałem przed chwilą, zaraz wychodzę do szkoły, więc teraz przedstawię Wam moje wrażenia po jakichś 20-30 minutach gry.
Zacznijmy od AI, bo to wisienka całego modu. Wreszcie strzelaniny dają frajdę, przy atakowaniu bandytów byli akurat zajęci strzelaniem do jakichś psów, więc spokojnie ZA ICH PLECAMI szedłem sobie do środka bazy, wtedy na kucaka przy murku doszedłem tak blisko że mogłem spokojnie zaatakować. <tutaj strzelanina z bandytami, nawet wojskowy ze wzgórza mi pomagał> O.K! został ostatni bandzior, niestety zobaczył mnie, więc uciekłem do budynku, o dziwo wychodząc z drugiej strony zobaczyłem jak owy bandyta skradał się do wejścia którym ja wchodziłem <bum hedszat>
Grafika jest b.dobra, pogoda jak i same tekstury są baardzo ładne, a do tego wszystkiego nie mam spadku FPS (statyk)
+GSC zrobiło gorsze AI od ekipy tego moda + Lepsza Grafika bez dużego spadku FPS +Wyważenie broni +Realistyczne obrażenia +Przefajny HUD
-Brakuje ikonki śpiwora -I tekstów -Ale chyba to naprawię/ą