w odpowiedzi na pytanie o stabilną wersję ja posiadam 26.01.10 tę z torrenta i chodzi dobrze.Oczywiście co jakiś czas wywala na pulpit, ale zauważyłem, że ma to miejsce jak na razie głównie przy ładowaniu i zapisywaniu stanu gry.
Gdy wyłączyłem antyaliasing ( w menu stalkera ) frekfencja wykopów spadła. Problem miałem dotychczas tylko przy gociu z Clear Sky w Agroromie, po jakimś czasie odlatuje śmigłowcem i jezeli mu wejdziemy w drogę albo będziemy w obliżu to Run Time Error, ale przy sprytnym rozegraniu srawy i zabiciu wszystkich w agroromie zostawi nam 14 tyś za fanty

. Polecam tę wersję gra się przyjemnie, a niedługo pewnie zpatchują i zpolszczą i bedzie jescze lepiej. Gram na Veteran, jeżeli daje to jakąś różnicę.
Ja instalowałem to wszystko tak. mam polską wersję stalkera. Zainstalowałem ją, zpatchowałem do 1004.
Soljanke w wersji 26,01,10 z torenta mam jako 7zip selfextraktor, wiec o kliku cała zawartość na miejscu ( oczywiście w folderze głównym stalkera ). Pozmieniałem jak koledzy radzili folder z textami ( kopie Rus na Pol ) wgrałem texty z menu ( Mm) z Priboia i nic więcej. Pozmieniałem w pliku linijke gamedata z =false na = true. No i pozmieniałem tę linijkę w innym liku z ; cent ; west , czy jakos tak, wszystko jest na forum co i gdzie dokładnie . I TO WSZYSTKO.Opdaliłem i chodzi.
Uewnij się że nie masz innych modów w folderze Gamedata, gdyż będa kolidować.
-------------
przeraszam za błędy ort. za mało snu,

----------------------
a tak localization tez zmieniłem ale na pol, gdyż mam polską wersję, jeżeli byłaby angielska, to wszystkie tam gdzie Pol zmieniłbym na Eng, wiadomo.

. Jeżeli dobrze pamiętam to już narawdę wszystko co zrobiłem i gra się świetnie, nie mogę się oderwać, szkoda że po rosyjsku. Gdy róbowałem tłumaczyć pliki w Google. mój rogram edytujący robił jakies błędy przy zapisie, gdyż gra się nie odpalała. Więc jak nie ma pewności nie ruszajcie plików z tekstami w folderze \gamedata\config\text\(a tu nazwa folderu twojej wersji językowej stalkera ).