Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez lukass w 13 Kwi 2010, 17:04

Przykład gry z "drugiej ręki"...

Image
Mam pirata!
Awatar użytkownika
lukass
Ekspert

Dołączenie: 25 Paź 2009, 13:18
Ostatnio był: 07 Sie 2010, 12:16
Ulubiona broń: --
Kozaki: 45

Reklamy Google

Postprzez Wiewiórka69 w 13 Kwi 2010, 19:17

Ja także doświadczyłem nie jednego dziwnego przypadku w grze, jak zwał tak zwał.. po prostu bugi. Ale jeden zapamiętałem taki niezły, i to pierwszy raz grałem w stalkera cień Czarnobyla..otóż chodziłem po dolinie mroku, zwiedzałem każdy zakątek, każde miejsce..i natknąłem się na pijawkę, lecz nie taką zwykłą pijawkę...z wyglądu wszystko ok...zachowanie jej pozostawia wiele pytań.. trzymała się chyba prawą ręką swojego żołądka, i powoli krążyła przy wysokich kamieniach kuśtykając, z zaciekawieniem podbiegłem do niej.. ale ona nie atakowała, dalej chodziła nic nie robiła..niezwykłe, nie zabijałem jej..odszedłem zostawiając ją w spokoju, wszystko się rozegrało na przeciw hmm..nie pamiętam nazwy... tam gdzie stalkerzy siedzieli i chcieli Strieloka zrobić w jajo z tym gausem.Tak czy inaczej ciekawa historia.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez LordMima w 13 Kwi 2010, 20:11

Ja w czystym niebie też widziałem dziwną pijawke. Stała ona przy drzewie i urzywała kamuflażu. Nie ruszała sie i nie atakowała mnie i innych stalkerów a oni nawalali do niej przez 5 minut a że była niewidzialna i nieśmiertelna to nie umieli w nią trafić.
Awatar użytkownika
LordMima
Kot

Dołączenie: 11 Lip 2009, 14:12
Ostatnio był: 13 Sie 2017, 13:57
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Postprzez Wheeljack w 13 Kwi 2010, 20:20

Mnie prześladują zombiaki. :D
W zewie byłem w tartaku po narzędzia dorwałem je i w kłusa na skadowsk poleciałem. Posnułem się trochę i wychodzę na pokład, a tam zombiaki(nie wybiłem wszystkich przy tartaku) widocznie za mną przylazły. Mijają się ze stalkerami nie atakują się nic. :E

Poszedłem do anomalii Pazur i widzę stalkerów (szukają artefaktów gadają) najeżdżam celownikiem, a tu zombi. :E

Widzę w dali (100 - 200m) ziombiaki strzelam do nich, a one nic. :E
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 23:33
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez JABŁKO w 14 Kwi 2010, 22:38

To z moda UTamk maksio sobie lewituje, dodam tylko ze stał tak przez jakis czas i nic nie zdołało go ruszyć nawet strzał w klate;p;p
JABŁKO
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:47
Ostatnio był: 17 Lip 2011, 23:14
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -30

Postprzez STALKER98 w 15 Kwi 2010, 22:12

No bugów to dużo u mnie nie było , ale tak jak większość ma ,zabije się czasem jakąś postać to ona jakąś smieszną pozycje przyjmuje... Albo w Zewie szedłem do anomali Sosnodąb i 2 metry nademną Stalker szedł po jakiejś "niewidzialnej scieżce" I prosto wszedł do anomali :)
Polyushko-pole, Polyushko, shiroko pole. Edut po polyu geroi , Ekh, sa Krasnoy Armii geroi! Devushki, glyante, Glyante na dorogu nashu. Vyetsya dalnyaya doroga, Ekh , da razveselaya doroga !
Awatar użytkownika
STALKER98
Stalker

Dołączenie: 08 Mar 2010, 23:27
Ostatnio był: 03 Lut 2011, 11:31
Miejscowość: Tyż z Kremla a co se bede żałować ;)
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez Warsoonclang w 15 Kwi 2010, 22:31

Ciekawe bugi !
Ja z kolei miałem podczas 2 przechodzenia gry cała okolicę wyczyszczoną z mutantów i tak wielu Stalkerów na mapie , że nie mieścili się w Janowie i część stała na zewnątrz (nawet w nocy) . Jeden z nich mówił że poluje na mutanty ale nie moglem się z nim zabrać (z resztą wszyscy w Janowie tropili mutanty i nic nie robili ,siedzieli w miejscu i nie mogłem się z nimi zabrać ) U gościa ( zabugowanego )na zewnątrz mogłem kupić harmonijkę , gitarę , jego PDA oraz jakąś czerwona kartę ale nie pisało do czego . Dziwne nie . Jak już anulowałem handel to drugi raz się już nie dało .
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez kamilfgangsta w 26 Kwi 2010, 22:06

Ja miałem dwa dziwne bugi.
Pierwszy to lewitujący bandyta a drugi to przenikający trup wolnościowca.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Awatar użytkownika
kamilfgangsta
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 20:52
Ostatnio był: 29 Cze 2012, 17:27
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Martha

Postprzez Ogniskujący w 26 Kwi 2010, 22:11

Podczas gry w Stalker clear sky Na początku gry otrzymałem akm74(ak 47)i używam go nadal(musze szukać kła w dolinie mroku).Raz też wpakowałem 5 headshotów bandycie a ten twardziel stał i nadal strzelał(heady szły z kory ponieważ wystrzelałem amunicję do ak 47)
Stalker to gra wposażona w pomocne jak i utrudniające bugach :wink:
NABOJE to waluta zony
Awatar użytkownika
Ogniskujący
Stalker

Dołączenie: 24 Kwi 2010, 15:44
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 20:35
Miejscowość: Dolina Mroku-Baza wolności
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez noro monolit w 21 Maj 2010, 14:43

Witam ostatnio grając w s.t.a.l.k.e.r cień czarnobyla miałem kilka buguw :
1 w sarkofagu zatakowali mnie ludzie z monolitu (chyba 6 w jednym pomieszczeniu ) ...wszystkich zabilem 2 lezalo na sobie a ja chcialem przeszukać ciała wieć jednego przesunąlem naciskajac shift+f i niechcacy spacje :) w momencie nacisniecia tych klawiszy wywaliło mnie na jakies 6 metrow do dachu a postac ktorą ciągnałem zniknela :))
2 tym razem to bylo w s.t.a.l.k.e.r czyste niebo ide sobie przez kordon i przed mostem dostaje komunikat od jakiegos stalkera ze sa atakowani przez wojsko na przystanku i chca pomocy.Więc poszedłem im pomoc mialem tylko ak i kilka naboi kiedy dotarlem zostal 1 stalker i zginął i zadanie anulowane bylo a wojskowi zobie swobodnie chodzili widząc mnie a nie strzelajac do mnie dziwne...
Dopóki walczysz jestes zwycięzcą ...
Awatar użytkownika
noro monolit
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2010, 21:52
Ostatnio był: 03 Sie 2015, 14:35
Miejscowość: prypeć , sarkofag , czerwony las
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez djcycu w 21 Maj 2010, 15:44

Co do dwóch postów wyżej AKM74 to nie AK47 tylko AK74. To widać jak piernik nawet. Ale wracając do tematu to gram sobie W SoC i przy mózgozwęglaczu u szczytu tuż przed kompleksem zatłukłem tych dwóch jegomościów rzucających mi beczki w dół. Podchodzę... Zbieram od jednego amunicję a potem pochylając się nad drugim trupem jestem świadkiem zmartwychwstania. Koleś biegnie, wyciąga karabin i bum! Dobiłem dziada headshotem. Zdziwiło mnie to bo wyraźnie pisało nad nim "ENTER przeszukaj". Drugi bug nastąpił w CS. Ide przez agroprom z oddziałem powinności... Nagle wg fabuły zza krzaka słychać pijawkę. Ona podlatuje i porywa jednego z powinności. Nagle widać ją na tle drzew. Wszyscy strzelają ale ta franca nie pada... No to ja q-load i znów widzę to samo tyle że porywa ona następnego... Korzystając z tej zasady pozbierałem broń od wszystkich poległych już i poszedłem do bazy powinności...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez noro monolit w 21 Maj 2010, 19:25

haha ten bug z zmartwychstaniem to dobry byl :D a z tą pijawka to miałem też bug taki sam jak kilka postow wyzej ze sie trzymala za żoładek i nie atakowala
Dopóki walczysz jestes zwycięzcą ...
Awatar użytkownika
noro monolit
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2010, 21:52
Ostatnio był: 03 Sie 2015, 14:35
Miejscowość: prypeć , sarkofag , czerwony las
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości