[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Messiah w 23 Kwi 2010, 22:13

Ściągam z webfile od angora, narazie leci max (360) ale nie ufam...

Jak by wrzucali na rapida to by można ściągać z rapideo i by było miło łatwo i przyjemnie :P
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Delat w 23 Kwi 2010, 23:11

Jestem pod wrażeniem :D Ta wersja w porównaniu do poprzedniej... do ogromna różnica, tam bugi były co 5 minut :P Obszedłem cały kordon - to już coś - potem wysypisko i z powrotem do kordonu i nic. Żadnego buga, jedynie 2-3 zawiechy małe... Ale żeby nie był słitaśnie xD - dostałem buga jak sie zbliżyłem do jednostki wojskowej, za drugim razem już tak nie było i jest ok.

Kto mi powie... jak wejść do Sida ? Ma zamknięte drzwi i podejrzewam, że coś muszę zrobić aby się tam dostać tylko nie wiem co xD I czemu nie można obejrzeć tej fajnej gazetki w piwnicy ? :P
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Dołączenie: 28 Mar 2009, 22:43
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 10:55
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Postprzez trurl3 w 23 Kwi 2010, 23:25

Żeby wejść do Sidorowicza i żeby cie akceptowali stalkerzy w wiosce , musisz porozmawiać z Bagiennym Doktorem - w piwniczce przy ognisku w wiosce kotów. Lewa piwniczka stojąc na drodze twarzą do ogniska. Potem doktor da ci 'lekarstwo' które musisz wypić, i znajdziesz się w Pieczarze. Tam na wejściu masz plecak z egzoszkieletem i karabinem maszynowym. Trzeba w Pieczarze znaleźć gościa o ksywce Górnik. Pogadać z nim a on ci da drugie 'lekarstwo' które wyprowadzi cie spowrotem na powierzchnię. Wtedy Sidorowicz otworzy drzwi. UWAGA - w Pieczarze jest spora radiacja. I potwory... W którymś z wczesniejszych postów wstawiłem mape Pieczary.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Delat w 24 Kwi 2010, 00:27

Faktycznie, dzięki za pomoc:D Na początku nie wiedziałem do czego ta szklanka mi w ekwipunku sądziłem, że to taki pic jak te faki których nie mogę użyć :P Ale znając możliwości tego moda, potrzebna mi zapalniczka hehe :P Super modzik, bardzo ciekawy. Dużo różnych rozwiązań, przedmiotów... Byłem dopiero 2 dwóch nowych lokacjach - pieczary i jakaś dzicz między doliną mroku a... wysypiskiem. Oprócz mutantów, anomalii i artefaktów właściwie nic tam nie było, same drzewa i krzaki :D Ale spolszczenie potrzebne i to bardzo ;)
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Postprzez Podznaczony w 24 Kwi 2010, 11:02

Nie wiem czemu ale tekstury chyba mam pomieszane nic nie wygląda normalnie w ekwipunku : / Może ktoś dać jakąś rade ew. linki do fixów czy czegoś w ten deseń ?
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Kozaki: 2

Postprzez Delat w 24 Kwi 2010, 12:45

Masz patcha 1.0004 ? Ja bym zrobił reinstalację gry i moda jeśli wszystko było by odpowiednio zainstalowane i skopiowane, a działy by się taki rzeczy.
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Postprzez MatrixSTR w 24 Kwi 2010, 13:28

pewnie masz starszą kartę graficzną?? bo z tego co mi się zdaje to soljanka ma ikony ekwipunku w większej rozdzielczości niż 2048 na 2048 a starsze karty nie obsługują większych rozdzielczości i przez to są błędy z tymi ikonami. Musisz po prostu znaleźć gdzieś poprawkę jakąś, o ile taka jest.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 277

Postprzez Podznaczony w 24 Kwi 2010, 14:16

Matrix trafiłeś w sedno sprawy. Próbowałem ten re install itd. 0 efektów ale prawie pewne jest to co ty mówisz bo mam karte Ati 9600 na Agp a to jest starożytna karta :wink: Ale może niedługo kupie Radka 3450 i 2gb ramu to wtedy pośmigam :D Ale to dopiero co najmniej za 2 miechy :(
Podznaczony
Stalker

Postprzez MatrixSTR w 24 Kwi 2010, 14:20

też miałem 9600 i miałem tego typu problemy z nią :) ale do niektórych modów były fixy które to mniej więcej poprawiały więc może do soljanki też jest, chociaż z tego co słyszałem o niej to jest tyle rzeczy nawalonych że pewnie nie ma jak zmniejszyć tego pliku nawet :P
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Kozaki: 277

Postprzez Podznaczony w 24 Kwi 2010, 15:07

Ehh czyli na razie se nie pogram ; / Priboi story jest jakiś nudnawy teraz mam zamiar przetestować ABC Inferno i jakoś wytrzymać na jakichś modach żeby potem w Soljanke zagrać :D Ale na razie tylko to mi zostało :(
Podznaczony
Stalker

Postprzez smok61 w 24 Kwi 2010, 15:23

Trurl3 - świetny jest ten nowy hud. Skąd można go pobrać ?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez trurl3 w 24 Kwi 2010, 21:10

smok61 napisał(a):Trurl3 - świetny jest ten nowy hud. Skąd można go pobrać ?

Jak tylko się zuploaduje na hosta dam link. Będzie to cała Solyanka 19.04.10 z dodatkami (2,3 GB w 4 częściach) oraz w osobnym pliku same dodatki (36 MB), a tam m.in. ten HUD.

Solyanka 19.04.10 z dodatkami w 4 częściach - samorozpakowujące archiwum RAR

Lista DODATKÓW do Solyanki 19.04.10 - instalować w miare potrzeby
1. 21 slotów na arty
2. adaptacja mapy pod różne monitory
3. Autosave-1.0 for NS
4. bin - katalog z plikiem xrGame.dll
5. Ewentualny HUD
6. FPS-fix 21.04
7. gubienie rzeczy z plecaka
8. nano-mikro patch 21.04
9. respawn
Ostatnio edytowany przez trurl3 25 Kwi 2010, 09:44, edytowano w sumie 4 razy
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 11

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla