[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez smok61 w 28 Kwi 2010, 18:54

Dziękuję Trurl3 za Twoje wstawki. Z Solianką od początku miałem problemy. Mój nie najnowszy już komputer nie radził sobie z tym modem. Porady zawarte w FAQ, które trurl3 przetłumaczył + FPS fix sprawiły, że mogę nareszcie bezstresowo zagrać w tego moda.

Do Delat, na 26 stronie trurl3 wstawił - Solyanka 19.04.10 z dodatkami w 4 częściach. Pobierz same dodatki, tan jest patch eliminujący gubienie rzeczy z plecaka.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Reklamy Google

Postprzez LordDino w 28 Kwi 2010, 18:58

Małe pytanko do Celeba w związku z modami (sorki z offa od razu). Jeżeli dobrze pamiętam to w CS któryś patch chyba 05. jest większy niż następny 06 więc gdzie to miejsce na wcześniejsze poprawki?? Jeżeli najnowszy zawiera poprzednie to każdy następny powinie być analogicznie większy, a nie jest i co z tym??

Uwagi moderatora:

Rozmiar pliku nie jest regułą... - caleb59
Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wk*rwili.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2010, 09:20
Ostatnio był: 08 Cze 2012, 22:19
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Delat w 28 Kwi 2010, 20:25

Good, thx Smok. Gry od nowa nie trzeba zaczynać mam nadzieję... ? Bo to nie daje żadnych zmian w fabule itp. Pytam na wszelki wypadek, aby nie było lipy.

EDIT: sprawdziłem, jest ok to na FPS działa idealnie. Ale na gubienie rzeczy nie... dalej wylatują mi rzeczy. Ale w ustalonych miejscach. Tyle, że ja nie mogę ich ominąć :P

EDIT2: Poprawiam... mogę ominąć. Ale to nieco irytujące. Na każdym poziomie jest jeden obszar na którym wypadają przedmioty. Taki okrąg o średnicy 10m, jak sie go ominie to jest ok.

PS. Powalił mnie ten filmik podczas pierwszej rozmowy z sierżantem Pliczko xDDDD zaje*isty był, ale to były chyba marzenia/wizje jego frakcji.
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Dołączenie: 28 Mar 2009, 22:43
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 10:55
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Postprzez LordDino w 29 Kwi 2010, 09:11

Jak nie jest regułą, co to według Ciebie znaczy?? Że jest różny w zależności skąd go pobrałeś?? Podam dokładne wielkość plików żeby było porównanie (wezmę patche do CS bo jest ich dużo i będzie obrazowe):
patch 01 wielkość 55.5 mb
patch 03 wielkość 54.5 mb i gdzie to się ma zmieścić patch 01 i inne zmiany jak jest mniejszy??
patch 04 wielkość 55.4 zmieści się w nim 03 ale 01 już raczej nie ,a powinien posiadać zmiany z 01, 03 i swoje
patch 05 wielkość 55 mb kolejny mniejszy niż poprzednik
patch 06 wielkość 53.2 mb i kolejny maluch łamiący teorię admina
patch 07 wielkość 53.6 mb no ledwo ledwo mieści poprzednika ale wcześniejsze już nie wejdą
patch 08 wielkość 57,8 no i wreszcie potwierdzić się może wersja Celeba
patch 09 wielkość 67mb już lecimy po całości znów potwierdzić się może admina teza
patch 10 wielkość 70,2 mb kolejnym potwierdzeniem chwiejnej tezy Celeba
Na 9 patchy które powinny według naszego admina, kolejny zastępować poprzedni tylko 3 spełniają warunki, że mogłyby to czynić. Więc kto ma rację. Wymysł Admina cy suche widoczne fakty?? Może stosują to ale od patch 08 ale co z poprzednimi wersjami. I twierdzeniem, że wystarczy tylko patch ostatni, a co z modami występującymi na wcześniejsze wersje gry??
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Postprzez atikabubu w 29 Kwi 2010, 09:27

Oj pie*dolisz i tyle... Rózne poziomy kompresji, usuwanie plików itp. A ty tu srasz ogniem :E
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 22:03
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez LordDino w 29 Kwi 2010, 11:39

atikabubu napisał(a):Oj pie*dolisz i tyle... Rózne poziomy kompresji, usuwanie plików itp. A ty tu srasz ogniem :E

Nie ma to jak oryginalna na wysokim poziomie odpowiedź admina no pogratulować. Komuś się chyba pomyliło coś i zapomniał, że jednak na forum zaglądają młodsi użytkownicy tez (niekoniecznie używający slangu obszczymurów).
A wracając do tematu to coś się chyba do błędu przyznać trudno. Bo na innych forach wszystkich jakie znam, a znam kilka radzą instalować wsio, a tu nagle olśniło jednego z drugim i zabraniają gratulacje.

Uwagi moderatora:

Poczytaj np. tu i skończ jęczeć: http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=55&t=6600 - caleb59
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Postprzez jaras76 w 29 Kwi 2010, 23:25

Trurl dzięki za spakowanie w rarze.W maju zacznę pobierać.Te dodatki to można instalować w miarę potrzeb czy jakiś musi być zainstalowany aby można było odpalić moda :?:
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Delat w 30 Kwi 2010, 00:50

Dodatki są w miarę potrzeb. Ale ja radze instalowac Fix na FPS i ten plik xrGame.dll. Mniej bugów i gra chodzi nieco płynniej. Swoją drogą bez fixa na fps nie dalo rady grac.

PS co do dodatków HUD też jest spoko, jak dla mnie lepszy niż był po za tym w FAQ jest napisane iż zmiana HUD właśnie na ten z AMK może pomóc. Jutro... właściwie to dziś spróbuje coś zrobić z tym gubieniem rzeczy, bo nie działa mi ten fix.
Do niedawna ta Slojanka to szczerze mówiąc najgorszy mod jaki grałem/chciałem grać. Wyrzucało wszędzie, cięło nie dało sie nawet skończyć tej gry. Teraz jest prawie idealnie ;) I przejdę ją w całości, lecz najpierw czekam na spolszczenie:) Do aktualnej wersji.

EDIT: Kto mi powie jedną rzecz... chce pójść z baru do magazynów wojskowych i lipa. Nie ma przejścia tylko spadam po za mapę xD Jakieś rady ? :(
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Postprzez Wojxar w 30 Kwi 2010, 13:23

A ja wracając do mojego:
rozumiem że wpierw musze se ściągnąć patch 1.0004, następnie moda. Instaluje patcha, potem moda i wszystko będzię git? Czy może na odwrót: najpierw moda potem patch. Wolę się upewnić by potem wam głowy nie zawracać. :)
Awatar użytkownika
Wojxar
Kot

Dołączenie: 02 Gru 2009, 20:14
Ostatnio był: 19 Sie 2012, 18:08
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Delat w 30 Kwi 2010, 14:13

Pobierasz patch 1.0004 Instalujesz go na czystą gre a potem dopiero moda. Jak nie będzie chciał instalować od razu wersji 04 to pobierz potem wcześniejsze wersje. Jak odpalisz od razy 04 to git. Tylko musisz troche tam pozmieniać w plikach.
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Postprzez Wojxar w 30 Kwi 2010, 14:16

Czyli:
1. Instaluję na czystą grę Patch 1.0004
2. Instaluję moda
3. Zamieniam jakieś tam pliki (nie wiem tylko jakie)
Dobrze zrozumiałem?
Awatar użytkownika
Wojxar
Kot

Dołączenie: 02 Gru 2009, 20:14
Ostatnio był: 19 Sie 2012, 18:08
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez LordDino w 30 Kwi 2010, 14:25

A zerknij 2 strony wstecz tam zobaczysz post trurla ostatni na stronie tam masz wsio dokładnie podane i bez żadny6ch patchy ściągasz NS.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości