[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez djcycu w 20 Maj 2010, 21:20

Mają dosłownie we łbach powalone. Jak można zrobić taką kaszanę z tym PDA kiedy nie można przecież pogadać z jakim kolwiek NPC! Jak stoję 2 m od NPC to mam PDA używać? Broń tez mam wybierać za pomocą PDA? Przecież to jest nielogiczne... Chcieli wprowadzić bajer ale on niestety przeczy realizmowi... Pomóżcie ktoś bo mnie już czerwona ciecz zalewać zaczyna. Byłem naprawić i wyszedłem. Jak PDA zgasło tak mi się nie odpala. Pisze abym sobie poszedł do ludzi którzy się tym zajmują ale jak mam iść kiedy mnie ten palant w barze nie puści na zaplecze bo się nawet dogadac nie można.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez smok61 w 20 Maj 2010, 22:44

By wejść na zaplecze w barze trzeba dać wartownikowi środek anty radiacyjny.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez trurl3 w 20 Maj 2010, 23:15

Albo wyrzucić coś interesującego z boku to pójdzie i weźmie a tymczasem możesz wejść. Będzie z nim kwest gdzie trzeba mu będzie dać 10 paczek papierosów - zbieraj na zapas. Ale w najnowszej wersji już go nie ma - wejść można kiedy się chce
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez djcycu w 20 Maj 2010, 23:21

No i problem PDA rozwikłany. Widocznie musze naprawić go gdzieś indziej bo w Dziczy zaczęło na nowo działać. W barze natomiast znów się wyłącza. Nastąpił kolejny problem... Mianowicie mam noc... Jestem nad Jantarem, godzina 8.00 i wstaje słońce... Przechodzę do Dziczy i bum! Jest nocka. Wracam nad Jantar a tam to samo! Noc. Co teraz? To normalka w grze czy jakaś zwiecha?

PROBLEM ROZWIĄZANY: Jeśli zaistnieje taki poroblem u kogoś z was to śpijcie do skutku. Przespałem się 3 noce i "noc polarna" zniknęła :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez smok61 w 21 Maj 2010, 06:30

trurl3 napisał(a): Ale w najnowszej wersji już go nie ma - wejść można kiedy się chce
. Zaraz, to wersja 19.04.10 od Arhary + kumulatywny patch 12.05.10 od Sapsan - to nie jest najnowsza wersja ?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Postprzez tedyt w 21 Maj 2010, 07:03

Witam wszystkich "soliankowiczów" :) Wielka prośba o pomoc. Gram już dość długo i nie miałem do tej pory żadnych problemów z wypadami. Nie miałem......Jestem w x18 i każda próba wgrania save kończy się wywaleniem do pulpitu. Zabiję paru zombiaków- robię save. Rozwala mnie snork- wczytuję tegoż sava-bum!!! -pulpit!. Co można z tym zrobić?
I jeszcze jedno- wywala mnie za każdym razem kiedy próbuję przejść z Baru do magazynów wojskowych- mieliście ten problem? Pozdrawiam
tedyt
Kot

Dołączenie: 26 Mar 2008, 08:12
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 07:08
Kozaki: 0

Postprzez trurl3 w 21 Maj 2010, 08:28

smok61 napisał(a):
trurl3 napisał(a): Ale w najnowszej wersji już go nie ma - wejść można kiedy się chce
. Zaraz, to wersja 19.04.10 od Arhary + kumulatywny patch 12.05.10 od Sapsan - to nie jest najnowsza wersja ?

Hmm, zabiłeś mi klina... To JEST najnowsza wersja. W takim razie wycofuję swoje słowa do czasu, aż znów dojdę do Baru. Przez te zmiany i brak czasu na granie ciągle jestem w nowej grze i ciągle w początkowym etapie. Wiem, że były dwie odmiany wersji 19.04.10 - jedna spakowana w częściach, a druga tzw. 'Jednym plikiem'. Może tu jest różnica.
W każdym razie ochroniarz w barze pozwala wejść za antyrady a w późniejszym czasie daje kwest za 10 paczek papierosów. Jeśli stoi, to trzeba mu płacić za wejście do mechaników antyradem albo, jak już wspomniałem, odwrócić jego uwagę czymś upuszczonym w pobliżu.
Sytuacja z wersjami ciągle jest w zawieszeniu - tak naprawdę wszyscy czekają na kolejną dopę z Martwym Miastem i prawdopodobnie będzie konieczna NG.

-----------

tedyt napisał(a):Witam wszystkich "soliankowiczów" :) Wielka prośba o pomoc. Gram już dość długo i nie miałem do tej pory żadnych problemów z wypadami. Nie miałem......Jestem w x18 i każda próba wgrania save kończy się wywaleniem do pulpitu. Zabiję paru zombiaków- robię save. Rozwala mnie snork- wczytuję tegoż sava-bum!!! -pulpit!. Co można z tym zrobić?
I jeszcze jedno- wywala mnie za każdym razem kiedy próbuję przejść z Baru do magazynów wojskowych- mieliście ten problem? Pozdrawiam

Jeśli to możliwe, spróbuj przeczekać emisję i dopiero wtedy zrób save-a. Poza tym niektóre kwesty trzeba wykonywać jednym ciągiem bez sejwowania. Pokaż końcówkw logu

Uwagi moderatora:

Double post - ati
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Postprzez tedyt w 21 Maj 2010, 08:51

***FATAL***: Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M).
Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better).
* phase time: 535 ms
* phase cmem: 347821 K
Ęëčĺíň: Ńčíőđîíčçŕöč˙...
* phase time: 16 ms
* phase cmem: 347821 K
* [win32]: free[764048 K], reserved[176268 K], committed[1156772 K]
* [ D3D ]: textures[446180 K]
* [x-ray]: crt heap[347819 K], process heap[618421 K], game lua[42843 K], engine lua[219 K], render[952 K]
* [x-ray]: economy: strings[20036 K], smem[28582 K]

* Game proba3 is successfully loaded from file 'c:\documents and settings\all users\dokumenty\stalker-shoc\savedgames\proba3.sav' (13.403s)
* phase time: 13403 ms
* phase cmem: 357349 K
Ńĺđâĺđ: Ńîĺäčí˙ĺěń˙...
Ęëčĺíň: Ńčíőđîíčçŕöč˙...
* [win32]: free[740564 K], reserved[164308 K], committed[1192216 K]
* [ D3D ]: textures[446351 K]
* [x-ray]: crt heap[357347 K], process heap[618572 K], game lua[42719 K], engine lua[227 K], render[1115 K]
* [x-ray]: economy: strings[28549 K], smem[28582 K]
* Log file has been saved successfully!
stack trace:

001B:0459B5A2 xrGame.dll
001B:045A2555
xrGame proba3 is successfully loaded i wylot do pulpitu!!!!!!!

Uwagi moderatora:

Double post - ati
tedyt
Kot

Dołączenie: 26 Mar 2008, 08:12
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 07:08
Kozaki: 0

Postprzez trurl3 w 21 Maj 2010, 08:57

Na szybko mogę poradzić zmniejszenie szczegółów grafiki do minimum, oświetlenie statyczne i sprawdź. To jest problem obsługi grafiki. Wrzuć hasło :
Too many lmap-textures
do Googola i poszukaj. Ja teraz wyjeżdżam i nie mam czasu.

Uwagi moderatora:

Ale żeście pie*dolnik zrobili - ati
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Postprzez smok61 w 21 Maj 2010, 11:12

Tedyt - miałem ten problem, tylko przy przejściu z Magazynów do Baru. Pomogło mi - 1. Defragmentacja dysku - 2. Czyszczenie rejestru - 3. Odłączenie internetu - 4. Odłączenie antywirusa, firewalla i wszystkich zbędnych programów. Tyle o komputerze, teraz gra. 1. Oświetlenie statyczne - 2. Zmniejszenie rozdzielczości - 3. Przesunięcie wszystkich suwaków w lewo. Po tych zabiegach udało mi się przejść do Baru.
Co do tych save w x18, to spróbuj robić zapisy przez menu główne ( nie tzw. szybki zapis i load F6 i F7 )
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Postprzez Freeman w 21 Maj 2010, 11:46

Biorąc pod uwagę post przedmówcy...
Być może to jest to o czym mówiłem wcześniej - źle skompilowane mapy (od Kostya) i konieczność grania na oświetleniu statycznym, tego nie poprawi żaden patch - trzeba mapy od nowa robić i to na mocnym kompie. Piszcie dalej czy problem z mapami występuje na pełnym oświetleniu dynamicznym - żeby nie było niespodzianek.
Jeśli będzie występował - trzeba zamieścić informacje dodatkowe o konieczności grania na niskich detalach.

Edit: W/w błąd o treści : ***FATAL***: Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M) należy ignorować, więcej na ten temat znajdziecie Tutaj - patrzeć Harmless errors, poza tym podany log nie zawiera rzeczonego w regulaminie właściwego wpisu.
Awatar użytkownika
Freeman
Stalker

Dołączenie: 23 Lip 2009, 19:17
Ostatnio był: 26 Maj 2010, 20:34
Miejscowość: Terra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Postprzez jaras76 w 21 Maj 2010, 18:00

Jak czytam posty to boję się instalować moda,braki plików i inne rzeczy. Z drugiej strony wielu gra w soljanke więc tak źle chyba nie jest. Fix na FPS rozwiązuję problemy na słabszych komputerach bo taki mam Atlon 64 3200+,GF7600GT i 1,5Gb pamięci?
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości