[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez djcycu w 21 Maj 2010, 19:04

A ja wywale soliankę i nie będę miał zamiaru do niej wracać. To chory mod w którym nawet jednego pełnego magazynka nie idzie znależć u innych stalkerów (o dziwo walą do nas ile się da). W dodatku zepsuł mi się PDA i nie mogę kupić amunicji ani zaliczyć reszty zadań co wiąże się z obładowaniem do pełna plecaka.Latanie po Dziczy już nie ma sensu bo znajduję tylko mutanty no a z trupa szło znależć z 20 naboi. Na sam koniuszek skapnąłem się że nie mogę otrzymać zadania z doktorem bo nie wyszłem z podziemi przy kontenerze w bazie wojskowej! Wróciłem do bazy wychodząc uprzednio drogą którą przyszłem. Popierniczone to jest... Cała gra skoszona prawie a teraz nie mogę iść dalej bo zapewne skończę grę przy złym zakończeniu! Nic więc z kontynuacji solianki. Podsumowując... Arhara robi tego moda cały czas więc nie ma sensu tego ściągać bo wkrótce znów będziemy mieli nowszą wersję która wiązać będzie się z zaczynaniem gry od nowa! Już krew zalewa z tą solianką. Kolejny shit napakowany pierdołami za przeproszeniem.

Uwagi moderatora:

Popieram! - caleb59 | Nie znasz się Kebap! - ati
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez smok61 w 21 Maj 2010, 19:41

Mój komputer to - Althon 64 3400+ 2.21 GHz, 1,50 GB RAM, ATI Radeon HD 4850 - więc porównywalny z twoim i gram bez większych problemów. Fix na FPS i powrót do huda AMK to podstawa. Oczywiście są przycięcia, ale Solianka 19.04.10 od Arhary + kumulatywny patch 12.05.10 od Sapsana to prawie 5 GB. Próbowałem grać we wcześniejsze wersje Solianki, ale nie dało rady.
Dla mnie Solianka to jeden z lepszych modów do Stalkera. Na początku jest ciężko, ale w miarę postępu i zdobywaniu lepszej broni, kombinezonów i artefaktów jest o wiele łatwiej. Nowe lokacje, misje i zadania poboczne sprawiają, że ten mod jest niesamowity. Oczywiście ma swoje plusy i minusy, ale plusów jest zdecydowanie więcej. Znam trochę ruski ze szkoły, więc jest mi łatwiej grać i nie dziwię się tym, co nie znając ruskiego, zniechęcają się.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez jaras76 w 21 Maj 2010, 19:47

Soljanke zainstaluję po przejsciu priboja i ukazaniu się spolszczenia.W drodze są dopełnienia,kiedy się ukażą?
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez djcycu w 21 Maj 2010, 19:54

Ja znam rosyjski na tyle aby w to grać. I wcale mnie to nie razi. Wręcz przeciwnie bo zadania w tym języku tworzą smaczek na swój sposób. Ale niektóre rzeczy są nie do przyjęcia... No z tym PDA to jest poprostu przegięcie. Na co to? Żeby spędzić przy tej grze 20h więcej czasu? Przez 19h klnąc a przez 1h grać bo udało się zagadac postać! Ten mod byłby lepszy gdyby zlikwidowano te awarię a jesli sa możliwości to chociaż usunąć samą mapkę i pozycje stalkerów. A tu do jasnej ciasnej nic nie działa... To samo z tymi magazynkami, po 2 albo 3 naboje na trupa no ale aby go ubić trzeba magazynek jak nie więcej... Anomalii tyle że nogi nie postawisz! Tak samo pierwsze zadania których nie wykonasz bo nie ma z czego strzelać... Żal! Nie lubię tego określenia ale pasuje tu idealnie ŻAL!

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez atikabubu w 21 Maj 2010, 19:57

Nie wiem jak u ciebie ale u mnie było tak: rozwaliło mi PDA i kazali maszerować do Baru.
Idę ja do doktorków a oni wołają żeby z barmanem zagadać o ich czynszu. Zagadał, wrócił, działa :E
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 20:51
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez jaras76 w 21 Maj 2010, 19:59

Awaria wiąże się z zadaniami pobocznymi-ciekawy pomysł :?:
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez djcycu w 21 Maj 2010, 20:18

Ja byłem i oni mi tego PDA nie naprawili. Zagadałem barmana, wróciłem do kolesi i zadowolony wyszedłem z baru na dwór... PDA zgasło ponownie. A co do pomysłu że wiąże się to z zadaniami pobocznymi to głupota... Kto zrobi zadania kiedy PDA nie działa?

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jaras76 w 21 Maj 2010, 20:35

Może spróbój zainstalować mod od nowa,jakiś błąd z plikiem,albo trzeba pogadać z kimś innym w grze :?:
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez djcycu w 21 Maj 2010, 20:49

Próbowałem. Poza tym nie ma sensu grać. Jestem na poziomie gry kiedy mam iść do Sarkofagu. Mam świetne wyposażenie i spory zapas gotówki. Ale nie mogę kupić amunicji (Groza to potęga na egzoszkielety) no i wg gry ominąłem punkt fabuły bo poszłem do schowka Striełoka ale nie wyszedłem tam gdzie jest kontroler tylko wróciłem całymi podziemiami. Do bazy wszedłem przez główną bramę. Musiałem tak zrobić bo nie miałem amunicji... Wszystko zrobiłem ale wg gry nie można tak... Dzięki temu nie ma misji z doktorem. I klapa...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jaras76 w 21 Maj 2010, 21:10

Widze że elementy oryginalnego Stalkera są zachowane we wszystkich modach,a spróbować jeszcze raz wejść do podziemi i załatwić kontrolera. Powinno pomóć,chyba że nie da rady,ale to by było dziwne :?:
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez djcycu w 21 Maj 2010, 21:37

No nic nie dało... Zrobiłem to już wcześniej i poszłem nawet do X16 aby przeszukać Ducha... Nic to nie dało

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jaras76 w 21 Maj 2010, 21:42

To poszukaj na stronie rosyjskiej ewentualnie zacznji gre od początku,nie ma co się zrażać.
Image
jaras76
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości