[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez smok61 w 31 Maj 2010, 18:16

Witam.
Wywalanie przedmiotów z plecaka - u mnie sytuacja wyglądała tak, gdy nic nie majstrowałem z udźwigiem postaci to problemu po prostu nie było. Problem zaczyna się przy około 250-300kg. Różnie to było, w każdym bądź razie wystarczy ustawić udźwig na 200kg i po sprawie.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Reklamy Google

Postprzez remek w 31 Maj 2010, 18:44

Dzięki spróbuje,ale swoją drogą poprawka goni poprawkę np;na błotnego doktora gra od nowa,zamek itd..
remek
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 11:12
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 14:52
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez remek w 31 Maj 2010, 18:53

Jest icon_fix pod 19 04 ale tyko na płatnej stronie,może ktoś posiada inną zsyłkę,dzięki.
remek
Kot

Postprzez trurl3 w 31 Maj 2010, 19:22

jaras76 napisał(a):Tru3l napisałeś- "grasz ze skrótu do XR_3DA.exe w podstawce Soljanki". Znaczy że plik w orygialnym Stalkerze mam podmienić tym ściągniętym i gre odpalać nie z ikony (skrótu) tylko skrótu tego sciągniętego pliku,najlepiej ten skrót do pliku wynieść na pulpit.

Coś strasznie kombinujesz...
Krótko - Nie ma konieczności podmiany pliku XR_3DA.exe.
Natomiast TRZEBA podmienić plik xrGame.dll bo ten ze Stalkera nie pasuje.

remek napisał(a):Jest icon_fix pod 19 04 ale tyko na płatnej stronie,może ktoś posiada inną zsyłkę,dzięki.

Ten temat już był i już podawałem ten adres. Ale niech tam:
http://lel84.ucoz.ru/solyanka/icon_fix.rar
Ostatnio edytowany przez trurl3, 31 Maj 2010, 19:31, edytowano w sumie 1 raz
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez jaras76 w 31 Maj 2010, 21:35

Trul3 ok żeby ie było zamieszania:rozumiem skopiować całego stalkera,wywalić priboja,podmieić plik,stworzyć katalog na sejwy soljaki. Stalkera z soljanką i o to mi chodzi:jak napisałeś odpalam ze skrótu XR_3DA stalkera, czy ze skrótu gry jaki tworzy mi Cien Czernobyla na pulpicje? Rozumiem że sam stalker z odinstalowaym modem priboj a zainstalowanom soljaką odpalam normalnie ze skrótu na pulpicje.Zamierzam mieć jedną instalacje gry i grać w jednego moda.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Crisu w 31 Maj 2010, 21:40

Panowie, przypomnę tylko, że nie rozmawiamy o tym XR_3DA.exe...
Przez GG, PW czy jakąkolwiek inną formę prywatnej komunikacji owszem.
Weźcie sobie to do serca póki Caleb jest pijany.
Ostatnio edytowany przez Crisu, 31 Maj 2010, 21:42, edytowano w sumie 1 raz
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez remek w 31 Maj 2010, 21:41

Dzięki za zsyłkę z icon_fix
remek
Kot

Postprzez trurl3 w 31 Maj 2010, 21:53

Prawie tak:
-Skopiować stalkera z Pribojem do nowego katalogu np. Soljanka
-Wywalić /gamedata Priboja
-Nie tworzyć katalogu na sejwy - będzie używany ten sam co dla Priboja. Ten katalog należy do instalacji podstawki, czyli Stalkera i dlatego każda gra (czy Priboj czy Soljanka) posadzony na tej podstawce będzie umieszczać swoje sejwy w tym samym miejscu. Trzeba go wyczyścić. Sejwy Priboja możesz sobie przenieść gdzie indziej. Tam obok jest plik logu - to jest dość ważny plik, czasem trzeba będzie do niego zaglądać
-Skopiować do katalogu gry /gamedata Soljanki
-Podmienić plik xrGame.dll w podkatalogu /bin
-Uruchamiać grę nowym skrótem do pliku XR_3DA.exe w katalogu Soljanki. Poprzedni skrót pozostanie skrótem do Priboja
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Postprzez Fenishi w 31 Maj 2010, 21:54

Nie wiem jak to jest, ale ja nie mam ani problemu z gubieniem przedmiotów, ani jakichś innych, znacząco wpływających na komfort gry. We wcześniejszych postach parę osób pisało o problemach w Agropromie - że CD zaliczają, że zawiasy gra łapie etc. Ja dziś właśnie z Agropromu wróciłem - i nie zaliczyłem ani jednego crasha... może po prostu mam szczęście do modów? Bo kiedyś grałem np. w OL-a czy Dima's Moda - i również nie miałem żadnych problemów... fakt, jakiś BugTrap zawsze się trafił, ale miało to miejsce w dość dużych odstępach czasu - i nie wpływało to zbytnio na rezygnację z grania.
A - dziękuję, Panie trurl3 (wiem, miałem sobie darować - ale moje zasady mi nie pozwalają :wink: ) za odpowiedź na moje pytania.
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Kozaki: 17

Postprzez trurl3 w 31 Maj 2010, 21:58

CrisuSPW napisał(a):Panowie, przypomnę tylko, że nie rozmawiamy o tym XR_3DA.exe...
Przez GG, PW czy jakąkolwiek inną formę prywatnej komunikacji owszem.
Weźcie sobie to do serca póki Caleb jest pijany.

No nie... nie popadajmy w skrajności. W stalkerze jest taki plik i nie da się tego ukryć. I to nawet w każdym legalnym jest... To że ksiądz ma ... nie znaczy, że jest zaraz podejrzany o gwałt...

Fenishi napisał(a):Nie wiem jak to jest, ale ja nie mam ani problemu z gubieniem przedmiotów, ani jakichś innych, znacząco wpływających na komfort gry.
Pogratulować :)
Fenishi napisał(a):A - dziękuję, Panie trurl3 (wiem, miałem sobie darować - ale moje zasady mi nie pozwalają :wink: ) za odpowiedź na moje pytania.
Nie ma sprawy, to była tylko propozycja, w końcu żyjemy w wolnym kraju, a zasady dobrego wychowania nikomu jeszcze nie zaszkodziły
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Postprzez Fenishi w 31 Maj 2010, 22:24

Jeśli ktoś by potrzebował, to mogę podać szczegóły instalacji Solyanki u mnie - tylko najpierw niech ktoś mnie powiadomi, żebym tu nie zaśmiecał tematu zbędnym postem :P
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Kozaki: 17

Postprzez djcycu w 01 Cze 2010, 16:43

Trurl3 ratuj znów :) Przyszedłem do Agropromu zrobić zadanie od Kuźniecowa. Wybiegł do mnie żołnierz specnazu i się dogadaliśmy za kilka flaszek wódki. Poszedł on do swoich kompanów i się nawalili... Podeszłem więc do nich i zagadałem z tym kapitanem. Pogadaliśmy sobie i kazał mi iść... No to ja mu Ariwederczi i nie wiem co teraz... Zadanie się nie zaliczyło... Co mam zrobić? Druga sprawa to dzienniczek Ducha... Gdzie on się znajduje? Pokazany mam na mapie ogromny obszar na północnej części Agropromu no ale nigdzie nie mogę go znaleźć...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości