[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez djcycu w 02 Cze 2010, 01:05

To znów ja. Doszedł ktoś na Magazyny Wojskowe? Mam do zrobienia 3 zadania na czas i nie mogę tam wejść ponieważ wejście nie zostało odkryte... Co trzeba zrobić aby je odkryć?

----------------------------------------------------
Próbowałem oddać pendrive który dostałem od Krugłowa, widać po rozmowie że odblokowuje się dojście na magazyny lecz nagle gra dostała freeza i zgasić musiałem ręcznie. Wyskoczyło mi o takie coś w logu:

FATAL ERROR

[error]Expression : no_assert
[error]Function : CALifeStoryRegistry::add
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_story_registry.cpp
[error]Line : 30
[error]Description : Specified story object is already in the Story registry!

stack trace:

Co mam z tym zrobić? Czy te błędy to oni przestaną sadzić w tym modzie? Po jasną cholerę dokładają wciąż nowe głupoty jak np w lab X16 ten posrany spawn wszelakich mutantów... Które się nawalają nazwajem aż czerwono dookoła i to psuje klimat...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez trurl3 w 02 Cze 2010, 11:39

djcycu napisał(a):Trurl3 ratuj znów :) Przyszedłem do Agropromu zrobić zadanie od Kuźniecowa. Wybiegł do mnie żołnierz specnazu i się dogadaliśmy za kilka flaszek wódki. Poszedł on do swoich kompanów i się nawalili... Podeszłem więc do nich i zagadałem z tym kapitanem. Pogadaliśmy sobie i kazał mi iść... No to ja mu Ariwederczi i nie wiem co teraz... Zadanie się nie zaliczyło... Co mam zrobić? Druga sprawa to dzienniczek Ducha... Gdzie on się znajduje? Pokazany mam na mapie ogromny obszar na północnej części Agropromu no ale nigdzie nie mogę go znaleźć...

Pojemnik z dokumentami jest za drzewem poza ogniskiem - dalej w głąb doliny. Tam jest radiacja-uważaj. Jak go znajdziesz zadanie zostanie zliczone.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Fenishi w 02 Cze 2010, 12:49

jaras76 - no problem :wink: Ale nie dziwi mnie to, że gra Ci się wykrzaczała - w końcu próbowałeś grać w Solyankę pomimo tego, że miałeś już zainstalowanego Priboja :P

A ja ponawiam pytanie : czy komuś jednak udało się otworzyć te cholerne drzwi w magazynie bandytów w Dolinie Mroku? Bo szlag jasny mnie z nimi trafia - nie dają mi one spokoju... tym bardziej, że mam resztkę amunicji, stan kombinezonu wynosi jakieś 3%, a broń też już lekko nadpsuta... a i apteczek mało - a za tymi drzwiami jest rozwiązanie moich problemów : egzoszkielet bandytów, amunicja, apteczki, granaty... HELP!
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Kozaki: 17

Postprzez djcycu w 02 Cze 2010, 13:11

No to chyba tak od razu tam nie wleziesz skoro jest tam egzoszkielet bandytów :) Rozwaliłeś najemników na wysypisku? Przy tym niby rannym bandycie? Dwa razy pod rząd udało mi się znaleźć u tego jednego egzoszkielet najemników. Co do amunicji to masz problem. Albo staraj się szyć po 3 naboje na kolesia a przy tym na każdym zarabiać po 2 nowe sztuki albo niewiem... Ja znalazłem Bizona ciut wcześniej więc naboi miałem pod dostatkiem. Wgl w kordonie zaopatrzony byłem już w Obokana i Ila. Co to mojej prośby to wie ktoś co mi się sypie? Pomagijcie panowie bo masakra... 4 dni na skończenie zadania... Jak ktoś wie jak odblokować inaczej drogę na magazyny to napiszcie. Ja lecę nad Jantar skończyć inne zadanie...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 02 Cze 2010, 14:00

Amunicji poszło pełno na te niewidzialne chimery :E Też chodzę z Bizonem - BTW. ta broń ma niezłego, wręcz przesadzonego kopa... najemników zabiłem - ze względu na możliwość zdobycia Enfielda. I dzięki, ale akurat wiem na czym polega walka strzelecka :P Cóż - może kiedyś komuś uda się je otworzyć... zawsze jest jakaś nadzieja :P

A co do Twojego problemu, to może spróbuj zainstalować 'rzadki respawn' z 'DODATKÓW' od Pana trurl3-a? Ja go zainstalowałem, bo:
1. Większy realizm (bo skąd bierze się tyle tego czarnobylskiego ścierwa zaraz na drugi dzień po ubiciu? Chore to);
2. Mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia crasha - bo respawn jest częstą ich przyczyną we wszelkich modach...;

Jeśli to u Ciebie nie pomoże, to już sam nie wiem co z tym zrobić... w każdym bądź razie chciałem pomóc :wink:
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez remek w 02 Cze 2010, 14:11

Dzienniczek ducha leży w plecaku, między płotem a krzakami,uwaga wiatraczek na czerwono.
remek
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 11:12
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 14:52
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 02 Cze 2010, 14:26

No ja mam rzadki respawn :D Tylko Arhara nawalił spawna do X16 :( po wyłączeniu emitera mamy sen a potem jak idziemy do pomieszczenia z kontrolerem następuje swpawn wszystkiego co możliwe: szczury, psy, nibypsy, mięsacze, burery, kontroler, snorki i to wszystko ze sobą walczy tam... Parodia. Czemu moderzy tak robią? Przecież to jest parodyczne kiedy wszystkie mutanty urządzają sobie deadmatch... Mógł by zostać sam kontroler i to już wystarczający smaczek. Mało tego. Ostrzegam by nik nie uciekał od tego powieszczenia w pobliże emitera. Pękające nad nim szkło (robota tych pajacowatych burerów) tak obciąża że wylatujemy na pulpit. Stanąć będziecie musieli za otwartymi drzwiami do tego pomieszczenia co pozwoli na eliminację mutantów prawie bez szwanku. Wracając do drzwi w bazie bandytów... Sądzę że jest możliwość wejścia tam bo możliwe że coś trzeba będzie z tamtąd przynieść :) Ale otwarcie tych drzwi może być związane jedynie z pewnym questem. Co do przejścia na magazyny to macie coś? Jakieś namiary na przejście tam? A wie może ktoś jak przejść do lokacji NERAZDWEDNNAJA ZEMLIA? Jeśli wiecie kogo pytać aby dojść tam to piszcie bo ja muszę na magazyny :D A niewykonania zadań nie dopuszczam do swojej świadomości...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez smok61 w 02 Cze 2010, 14:57

Djcycu - gdy grałem pierwszy raz w najnowszą wersję tego moda, też nie miałem przejścia na Magazyny na mapie. Był co prawda teleport z Kordonu do Magazynów, ale to droga bez powrotu. Zainstalowałem Stalkera i Soliankę drugi raz. Po uratowaniu Krugłowa z rozbitego helikoptera i otrzymaniu pendriva naukowców, pojawiło się na mapie przejście do Magazynów.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez Fenishi w 02 Cze 2010, 14:59

No to nie mam pojęcia... ja jak na razie nie miałem żadnych poważniejszych problemów z tym modem. A w x16 jeszcze nie byłem :P A co do drzwi - po uratowaniu tego kota w budyneczku obok bazy bandytów (z łapsk pijawki) można dostać namiary schowka z ładunkiem wybuchowym i detonatorem (za 30k RU). Zapisałem grę, zapłaciłem, spróbowałem użyć tegoż ładunku przy drzwiach i... zipa dumna xD One są niezniszczalne xD Ja już chyba sobie odpuszczę te drzwi... może kiedy wyjdzie spolszczenie to znajdę odpowiedniego questa. A do Magazynów jeszcze się nie wybieram - dopiero co wróciłem z Doliny Mroku :E
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez Crisu w 02 Cze 2010, 15:06

Jako, że trurla w tej chwili nie ma, a w tym wątku nie pojawiła się kolejna aktualizacja informacji na temat spolszczenia to pozwólcie, że wrzucę coś sprzed trzech dni...

trurl3
Dziś 'stuknęło' 97%, korektorzy powinni się zacząć zwijać, pozostał tylko jeden plik a potem wyszukiwanie tekstów w skryptach.

- - -

Image Narodnaya Soljanka - Status: Polonizujemy

Szczerze mówiąc, jeśli w takim tempie idą prace nad tym projektem to chyba pojawi się on jeszcze przed wakacjami bądź "na styk". W każdym razie... Czy przed nimi, czy też w czasie lub nawet po nich - nieważne, cierpliwie poczekamy bo na prawdę jest na co. ;)

Mam też cichą nadzieję, że korektorzy sprawnie wykonają swoją robotę. W pamięci mam jeszcze współpracę przy tworzeniu spolszczenia do Zewu. Historia z wątpliwą jakością polonizacji chyba się nie powtórzy...
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez djcycu w 02 Cze 2010, 15:32

No w Zewie widać było że pracowały nad tym różne osoby :) A co do tego teleportu to dasz namiary? Bo powrócić do baru dam radę... Gorzej z baru na magazyny. Po oddaniu pendriva się odblokowuje to przejście ale jak daje mu to to mam buga :(

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez JABŁKO w 02 Cze 2010, 15:40

A czy to chodzi o dolinę mroku i te drzwi gdzie jest trochę broni apteczek i butelek z wódką.W tym budynku gdzie jakiś typ z powinności siedzie zamknięty w pace ;> bo jeśli to o to chodzi to można spróbować wcisnać broń (jakiś karabin najlepiej) w zawiasy i powinny się otworzyć.przynajmniej ja tak zrobiłem na modzie amk 1.4.1, tam też nie chciały się otoworzyć w normalny sposób,to wziąłem je podstępem hehe.
JABŁKO
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:47
Ostatnio był: 17 Lip 2011, 23:14
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -30

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości