[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Fenishi w 06 Cze 2010, 15:48

Ludzie litości... nie dość, że macie 100% pewność, że spolszczenie wyjdzie (a przynajmniej ja taką mam), to i tak ciągle wypytujecie o tak błahe szczegóły... bo przecież nie liczy się to, KIEDY wyjdzie tylko ŻE wyjdzie - i myślę, że to powinno wystarczyć wszystkim dla świętego spokoju ogółu :wink:

Ja natomiast mam kolejne pytanie - czy w tym modzie są noktowizory? Bo miałem już różnorodne kombinezony, a w żadnym klawisz 'N' nie działał w taki sposób, jaki powinien... może to jakiś bug? Albo trzeba osobno kupować, ew. montować noktowizory w kombinezonach?
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Reklamy Google

Postprzez trurl3 w 06 Cze 2010, 17:15

Noktowizory montują mechanicy albo handlarze za osobną (i dość słoną) opłatą w pieniądzach i artefaktach. Ale zęby mieć taka opcję, trzeba czasem wykonać parę zleceń dla konkretnego usługodawcy. Poza tym czasem trzeba otworzyć odpowiednią ścieżkę w dialogu. Zazwyczaj noktowizor montowany jest n kombinezon również dostarczany przez mechanika/handlarza. konieczne jest zrozumienie dialogów, a i to nie zawsze pomaga. :) Ja na przykład nigdy jeszcze nie korzystałem i jakos tego nie rozgryzłem. Kiedy będziesz miał taką możliwość, w twoim PDA pojawi się lista usług..
Na pewno robią to: Sidorowicz, Barman i Chudy (mechanik z Baru - za ochroniarzem pilnującym przejścia)
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 11

Postprzez Fenishi w 06 Cze 2010, 17:55

Hah, wiedziałem że coś z tym kombinowali twórcy moda! :P Nie mniej jednak dziękuję za rozwianie moich wątpliwości :)
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez djcycu w 06 Cze 2010, 18:23

No i to mi się podoba z tym noktowizorem że nie we wszystkich modelach się go ma... Ale noktowizor zakładany jest jak czapka na głowę z osobna :D Więc lepszym rozwiązaniem była by możliwość kupna który działał by wszędzie :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez trurl3 w 06 Cze 2010, 19:04

djcycu napisał(a):No i to mi się podoba z tym noktowizorem że nie we wszystkich modelach się go ma... Ale noktowizor zakładany jest jak czapka na głowę z osobna :D Więc lepszym rozwiązaniem była by możliwość kupna który działał by wszędzie :)

Tu nie masz racji. Noktowizor sam w sobie nie występuje - dostępny jest tylko w połączeniu z jakimkolwiek ubiorem. Noktowizor jest INSTALOWANY na ubiór, choćby to miał być płaszcz skórzany bandytów. Dlatego nocne widzenie działa tylko w tych kombinezonach, w których jest zainstalowany nokjtowizor.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 11

Postprzez djcycu w 06 Cze 2010, 21:09

Miałem na myśli prawdziwy noktowizor. W grze jest to zbudowane tylko i wyłącznie jako wyposażenie kombinezonu lecz tak naprawdę urządzenie to przypomina przyczepianą do chełmu lub gołej głowy lornetkę. Tu macie dowód dla niedowiarków:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Noktowizor

Szkoda że GSC tego tak nie wymyśliło... Było by to dużo lepsze gdybyśmy mieli sami się zaopatrzeć w noktowizor, nóż, lornetkę i tak dalej. Ale cóż... Nawet moderzy nie doszli pewnie jak zrobić aby noktowizor był czymś osobnym niż część stale z kombinezonem związana :) Tak wgl to kiedyś planowałem zakup kamery na podczerwień działającej w podobny sposób albo lunety do strzelania w zupełnych ciemnościach ale koszty mnie masakrycznie przerosły... Nie spodziewałem się że takie cuda mogą kosztować aż tyle.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Dymitr Izotop w 06 Cze 2010, 21:45

Nawet moderzy nie doszli pewnie jak zrobić aby noktowizor był czymś osobnym

I tu szanowny kolega się myli:
http://www.youtube.com/watch?v=lQ425P6Pz6Y
noktowizor w celowniku optycznym:
http://www.youtube.com/watch?v=Nqua4Kaie6c
"mod się robi, oj jak ciężko się robi, o Jezu, Bożesztymój - ale raczej nie powstanie nigdy"
P77
Awatar użytkownika
Dymitr Izotop
Modder

Dołączenie: 09 Wrz 2008, 21:16
Ostatnio był: 24 Gru 2021, 20:37
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 52

Postprzez djcycu w 06 Cze 2010, 22:00

Napisałem "pewnie" więc nie byłem pewien. A moderzy których miałem na myśli to twórcy solianki. Nie miałem na myśli innych bo jak widać wymienny nóż, pięści, animacje jedzenia i palenia dało się zrobić. Celowniki też widziałem że da się zrobić i widać to w soliance w kuszy.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 06 Cze 2010, 22:29

Djcycu - napisałeś że któryś z modderów zrobił animacje jedzenia?! :o Możesz o tym napisać coś więcej? Ja od zawsze marzyłem, żeby istniał jakiś skrypt etc., dzięki któremu dałoby się usiąść i np. wypić 'Kozaczka' przy ognisku z innymi stalkerami ;) Ale póki co nie natknąłem się na nic takiego...
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez djcycu w 07 Cze 2010, 01:51

Widziałeś moda z papierosem? Tam w tym temacie napisałem że faknie było by widzieć animację jak nasz stalker wcina kiełbaskę albo pije wódkę... No i jeden z użytkowników napisał mi że ktoś zrobił już coś takiego ale nie wydał oficjalnie tego moda...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 07 Cze 2010, 12:21

Mod na papierosy to "Cigarettes Mod Vanilla Edition", czytałem o nim i muszę przyznać, że on również mnie zaintrygował. Tylko nie wiem, czy będzie się gryzł z Solyanką :P I tak, czytałem Twój post - i też się zawiodłem, że niejaki Gosuke nigdzie nie uploadnął tych animacji...
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez TUK w 07 Cze 2010, 23:56

Fenishi napisał(a):Ludzie litości... nie dość, że macie 100% pewność, że spolszczenie wyjdzie (a przynajmniej ja taką mam), to i tak ciągle wypytujecie o tak błahe szczegóły... to powinno wystarczyć wszystkim dla świętego spokoju ogółu :wink:

Ja natomiast mam kolejne pytanie - czy w tym modzie są noktowizory? Bo miałem już różnorodne kombinezony, a w żadnym klawisz 'N' nie działał w taki sposób, jaki powinien... może to jakiś bug? Albo trzeba osobno kupować, ew. montować noktowizory w kombinezonach?

Natomiast twoje pytanie było nadzwyczaj "NIE - błahe" by pytać o noktowizor...

aaahhh... ludzie, paskudy... ;P

Przestań się czepiać, dla mnie jest to ważne, pracuję, chcę wiedzieć kiedy wziąć wolne... :D

Cóż, mam nadzieję,że jak najszybciej Ukaże się spolszczenie - :wódka:
:

Więc jeśli pragniesz do czegoś dojść,
Ty jesteś twórcą, ukształtować musisz to,

1125
Awatar użytkownika
TUK
Stalker

Dołączenie: 30 Maj 2008, 22:57
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 10:01
Miejscowość: Folksdojcz
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości