[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez djcycu w 08 Cze 2010, 00:47

Nie uwierzycie... Trzeci raz gram i po wszystkim... Znów droga do magazynów wojskowych jest zamknięta! Szlag! Znów wywala mi tego samego buga! Grałem inaczej tym razem i też nic to nie dało. Pozostało mi jedynie zakończyć zadania związane z tymi lokacjami i przenieść się na południe szukać nowych dojść... Szlag...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Fenishi w 08 Cze 2010, 12:29

TUK napisał(a):Natomiast twoje pytanie było nadzwyczaj "NIE - błahe" by pytać o noktowizor...

Nie chodziło mi o 'błahość' pytań, tylko o 'błahość' szczegółów odnośnie danej kwestii (w tym wypadku spolszczenia), a to wg mnie różnica :P Fakt, moje pytanie może nie było jakieś super skomplikowane, ale dotyczyło czegoś osobnego w samym modzie, a szczegóły dotyczące spolszczenia są przecież tylko częścią składową samej kwestii spolszczenia. I przecież nikogo się nie czepiam - rozumiem, człowieku pracujący :wink:

Djcycu - ja też nie mam otworzonego przejścia na Magazyny... i póki co nie gram w Solyankę, tylko modyfikuję staty mutantów na bardziej realistyczne - dla własnych potrzeb :P Jeszcze tylko chcę zmniejszyć maksymalny udźwig do 70 kg, zwiększyć wagę ammo i broni (bo to przesada, żeby nosić ze sobą ok. 50 pudełek z amunicją i 3 karabiny...) i wszystko będzie cacy :D Akurat jak skończę to spolszczenie będzie gotowe, więc nie pozostanie mi nic innego jak tylko zgłębiać tajemnice Solyanki :)
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez malakas w 08 Cze 2010, 21:32

Mam mały problem ...skusiło mnie podmienić HUD ten z okrągłą mapą na ten nowy, który zapodał turl3 . I co się dzieje ...mapa kompletnie czysta bez oznaczeń ludzi w pobliżu . Mam tylko swój niebieski znacznik . może miał ktoś coś podobnego . Co ciekawsze tamta stara mapa też była jak dobrze pamiętam bez oznaczeń miała tylko takie szarae paski ..po otwarciu głównej mapy natomiast koło było czyste....o co w tym chodzi
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez djcycu w 08 Cze 2010, 21:43

Wypiernicz tego moda i zainstaluj jeszcze raz. Nie podmieniajcie huda na ten okrągły bo jest on inny. Całkowicie nie pasuje mapping oznaczeń. Też to zrobiłem i musiałem wgrać moda na nowo.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 08 Cze 2010, 23:07

Ja przywróciłem sobie HUD z AMK z 'DODATKÓW' by trurl3 i jest wg mnie świetny :P
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez djcycu w 09 Cze 2010, 00:11

No HUD jest fajny ale nie pasuje pod tą wersję Solianki :) Też miałem czyściutko na mapce i w końcu porównałem tekstury. Stwierdziłem że lepiej zostawić standard :D

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez malakas w 09 Cze 2010, 10:33

Przeinstalowałem wszystko teraz jest ..OK. Hud jest fajny choć okrągły zajmował mniej miejsca . Jeszcze jedna udręka pozostała ...wiem że jest w temacie poprawka na dynamiczną muzykę ...można to zainstalować na nową soljankę , czy tyczyło się tylko starej . Osobiście ta muzyka działa mi na nerwy . Powiedzcie prosze bo nie chcę psuć nowo zainstalowanej gry.
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez djcycu w 09 Cze 2010, 13:26

W trakcie gry dajesz menu główne i na samej górze masz opcje AMK. Wtedy zaznaczasz to co zaznaczyłem czerwonym kwadratem:

Image

Jeśli ciekawi cię co oznacza reszta opcji czyli wyłączanie pękającej szyby w kobinezonach itp to masz tu powiększenie:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... a66cd.html

UWAGA:

- Muzyka dynamiczna wyłączy się bez problemu. Po zaznaczeniu tej opcji utwór będzie grał do końca no a po nim nic więcej już takiego nie usłyszysz.

- HUD w kombinezonach trzeba wyłączyć w kombinezonie w którym go nie ma lub bez kombinezonu na sobie. W przeciwnym razie efekt zostanie w każdym kombinezonie taki sam.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 09 Cze 2010, 15:00

djcycu napisał(a):No HUD jest fajny ale nie pasuje pod tą wersję Solianki :) Też miałem czyściutko na mapce i w końcu porównałem tekstury. Stwierdziłem że lepiej zostawić standard :D

O co dokładnie Ci chodzi z tym "nie pasowaniem"? Chodzi o funkcjonalność, kompatybilność czy może efekt wizualny? :P
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez djcycu w 09 Cze 2010, 15:55

Nie pasuje do Solianki w sensie technicznym :) Tekstury nie pasują a przez to nie widać znaczników tam gdzie powinny być. Widać skrawki innego obrazka. Jak otworzysz obie wersje tekstur dostrzeżesz porażającą różnicę rozmieszczenia oznaczeń i innych rzeczy :) Co do wyglądu to jest świetny. Sam go używałem ale tylko na chwilkę bo odnajdywanie schowków i postaci trwało więcej jak 5 minut...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 09 Cze 2010, 16:38

Rozumiem. Ale właśnie znów wykazałeś, że masz coś nie tak z tą Solyanką - bo u mnie wszystkie oznaczenia, tekstury etc. wyglądają normalnie :E Chyba faktycznie jestem szczęściarzem - albo mówimy teraz nie o tym HUD-zie co trzeba :P
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez djcycu w 09 Cze 2010, 17:01

To niewiem :D Ja sobie przerobię tego huda tak aby byl kompatybilny ale nie wiem czy jest sens. Zresztą zrobiłem pełno zadań w myśli ze otworzą mi sie te magazyny gdzieś z innej strony :) Modlę się aby w końcu otwarła się lokacja Nierazwednaja Zjemla. Stamtąd mam otwartą ścieżkę do magazynów. Wie ktoś jak dotrzeć do ATP? Kogo o tą informację poprosić?

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości