[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez djcycu w 19 Cze 2010, 00:24

W jakichś configach to leży :) Ja też o tym myślałem ale nie gram na Cheatach :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Saddam w 22 Cze 2010, 18:32

Witam.
Wie może ktoś jak zwiększyć sobie udźwig postaci ? W pliku system.itx nie moge znaleźć [inventory].
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Saddam
Kot

Dołączenie: 10 Paź 2009, 21:25
Ostatnio był: 17 Mar 2012, 14:05
Miejscowość: Supply Depot
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez wes w 22 Cze 2010, 18:52

W Soljance inventory_sect jest osobnym folderem i znajduje się nad folderem system.
wes
Kot

Dołączenie: 17 Lut 2010, 23:29
Ostatnio był: 18 Cze 2011, 10:11
Ulubiona broń: Sniper VLA

Postprzez Saddam w 22 Cze 2010, 19:18

Dzięki wielkie za pomoc. :)
Awatar użytkownika
Saddam
Kot

Postprzez djcycu w 22 Cze 2010, 19:22

Chcesz dźwigać ciężary? To idź sobie do placówki wojskowej w Kordonie :) Dobrze zabrać ze sobą kilka granatów i dobrą pukawkę ale nawet bez tego nawywijać można cuda :) Idziesz sobie w stronę placówki lewą stroną pola minowego pod samiuteńkim drutem kolczastym. Wypatrując min śrubką lub wzrobiem (wystające druty zbrojeniowe) idziesz do końca pola minowego. Przy drzewie jest spierniczona mapka więc idź sobie ciutek bliżej głównegoi wejścia. Jeśli uda się podejść do drutu kolczastego to go przeskocz i biegnij znów pod drut kolczasty z lewej strony. Teraz ważne abyś sobie podbiegł do betonów na które trzeba wejść. W placówce oglądają telewizję żołnierze ale jeśli będziesz cichy to wskocz na płot a następnie na kibel, z kibla na dach i ze skrzyń na strychu zabierz sobie te dwa kombinezony :) Wróć tą samą ścieżką a nawet się żołdaki nie kapną. Jeśli spieprzysz to będziesz musiał się nieco sprężyć. Mi się udało ale pamiętaj aby kupić u Sidorowicza rękawice!

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Saddam w 22 Cze 2010, 22:48

No w placówce jeszcze nie byłem :) a jakiś kombinezon się przyda :D dzięki za rade.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Saddam
Kot

Postprzez djcycu w 23 Cze 2010, 00:33

Ale pamiętaj! Po cichu! Bo jak nie masz zadania z walizką dla Sidorowicza ani nawet deka granatów to taka głośna akcja skończy się fiaskiem. Jesli jednak masz do wykonania zadanie z walizką z dokumentami na posterunku to weź ze sobą karabinek z granatnikiem i około 15 granatów do niego. Najlepiej by karabin był na naboje do Wintoreza i Grozy to będziesz mógł sobie jednym strzałem kończyć kolejno wrogów. Po zaatakowaniu jednego żołnierza przyleci wojskowy helikopter który będzie siekał przez dach. W związku z tym musisz podejść pod koniec dachu w stronę północy. Wtedy unikniesz zbyt wielu obrażeń. Za nic w świecie nie ruszaj do Sidorowicza kiedy nasz ptaszek krąży na niebie. Wyrżnie on wtedy wszystkich obecnych tam. Po pierwszej fali śmigłowca zeskocz na dół i schowaj się pod południową ścianą na kuckach. Eliminuj wszystkich kto się tylko napatoczy. W placówce są kolesie w nanosuitach ale zauważysz ich bez problemu. Potem kiedy nasz anioł stróż odleci możemy podejść bliżej i zbierać nasze cuda. Broń Boże nie podnosić głowy. BTR`y jeśli nie zostały zniszczone przez śmigłowiec zaatakują nas. Rozpraw się z pozostałą piechotą i przygotuj granatnik. Na jeden BTR przypada 5 granatów. Rozwal wszystkie. Teraz gdy wszystko jest już załatwione to szykuj broń i biegnij do wioski kotów. Kiedy rozegra się strzelanina to graj pierwsze skrzypce czyli zabijaj wszystkich wrogów natychmiast! Głównym twoim celem jest Wilk albo Fanatyk i Tolik! Jesli oni przeżyją to możesz odetchnąć z ulgą... Misja będzie udana :) To tyle w sensie ataku na placówkę. Aby ją zaatakowac trzeba jednak urzyć "łepa" a nie mówić że Arhara przesadził z helikopterem (owszem to przesada...). Wiele w tym modzie to przesadyzm ale da się zrobić misje bez problemu. Chociaż za niektóre rozwiązania strzelił bym mu w pysk (buteleczki z lekarstwem dla Akima które giną po wyjściu z Kordonu, sam Arhara to zaznacza w solucji... Oczywiście ja nie używam poradników no chyba że coś mi nie pasuje). Po co więc takie zadanie tworzyć? Przecież to normalka że biorąc to zadanie możemy jechać na oparach nie mając ani trochę porządnej amunicji...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jaras76 w 25 Cze 2010, 04:28

Moim zdaniem dobrze że wykonanie zadań nie należy do najłatwiejszych bo można kombinować i na tym gra polega,nie ma jednego sposobu,możemy sobie wybierać jak chcemy zadanie zrobić, z drugiej strony nie lubię jak moderzy przekombinują bo to psuje całą przyjemność z gry.

- - -

Jest już najnowszy patch do soljanki Кумулятивный патч от 2010.06.09 do pobrania: http://gettyfile.ru/550046/

Uwagi moderatora:

Edytuj swoje posty. Nie pisz jednego pod drugim. - xKoweKx
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez tedyt w 25 Cze 2010, 09:43

Witam wszystkich :) Powoli zaczyna brać mnie cholera :( Gram w soliankę już 3-ci raz i za każdym razem są bugi w innym miejscu. Dzisiaj przy próbie wyjścia z radaru na yantar lub wejścia do podziemi mam po załadowaniu tylko pieprzone chmury :( Zadnych obiektów-nic- po prostu można się zastrzelić ze szczęścia! Mam już bardzo dużo questów zaliczonych i nie wiem co robić:( Pomóżcie!!!!!!
-------------------------------------------------------------
Dodatkowo w tej samej lokacji krzyż celownika podświetla się na czerwono jak celuje się obok!!! wroga a nie bezpośrednio w niego :)
tedyt
Kot

Dołączenie: 26 Mar 2008, 08:12
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 07:08

Postprzez djcycu w 25 Cze 2010, 11:46

Nikt ci nie pomoże. Ten mod to jedna wielka anomalia. Cholera wie co jest bugiem a co czysta rozgrywką. Wczoraj miałem takiego buga że będąc w Magazynach Wosjkowych wyspałem się do 5.45 i ruszyłem na Mózgozwęglacz. Ładnie się wczytuje a tu zonk! Nie dość że mgła jak jasny *** to jeszcze czarna noc! No nic... Wyjmuję Vintoreza i pakuję po cichutku w monolitian. Przechodzę dalej aż jestem wewnątrz. Tak robię co mam zrobić i wychodzę. Dalej noc... A godzina 11.00... No to ja przespałem się jakieś 4 razy i mam dzień! Ruszam do lasu do schowka Kostii... Tam po jego otwarciu ginę! Z niewiadomych przyczyna nawet bo ani nie trafiam na anomalię, ani na mutanty, noż cholera wie czemu ginę... Wczytuję grę a tu dalej noc... Kilka emisji później w barze mam dzień i gram sobie, gram... Wyleciałem poza granice baru a tu chlast! Jakby światło zgasło. Znów noc... I gra się wyłączyła. Po kilku minutach zagrałem znów. Przespałem się 3 razy i problemu już nie witam. Ale na stówę tak znów się stanie. Poza tym jak skończę tego moda to nigdy do niego nie wrócę. Za dużo debilizmu w nim. Cały ten Arhara jak i ta Adrenalina to jakieś świry... Bez urazy. Parodię sobie ze Stalkera chyba tym modem robią. Widzę nawet że tu nowy patch już jest... Śmiech na sali.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez RamzeS w 25 Cze 2010, 12:23

Tak to jest jak chłopaki chcieli wpakować wszystko do moda...ale to przyciągnęło ludzi np. to że jest tyle map w jednym modzie:) Mod super wszystko dopóki nie zacznie się grac :E ale mocno niedopracowany :facepalm:
Np. W jednym z domków było przewrócone biurko z otwartą szufladą, przeskakiwałem przez to biurko i wpadłem do otwartej szufladki i za cholerę nie dało się z stamtąd wyjść.
Czekam na polonizację, bo maja już chyba 99%. Jestem ciekawy jak tam fabuła jest zagmatwana, ale i tka teraz mogę stwierdzić że najlepszym modem do SoC był PriboyStory mimo zagmatwanej fabuły i podstawowych map ciekawie się grało dużo broni mutanty emisje itp. było tyle ile trzeba do świetnej rozrywki ale nie za dużo.
Awatar użytkownika
RamzeS
Kot

Dołączenie: 12 Mar 2009, 16:05
Ostatnio był: 18 Kwi 2017, 19:24
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 25 Cze 2010, 13:47

Mutanty... Znów to samo... Mnie w PS irytowały te pos*ane burery przy elektrowni. Kto mądry by to wstawiał? Przecież GSC zrezygnowało z tego mutanta... On mógł byc niedokończony... Może miał inaczej wyglądać w ostateczności. No ale szanowni moderzy go wpieprzają do każdego moda... I po co kiedy to wygląda gorzej jak tragicznie. Emisje też nie są za dobrym rozwiązaniem bo na niektórych mapach jest poprostu żenujące :D W czerwonym lesie przy wejsciu do bunkra mamy naprawdę sporo betonu i zakryw a i tak emisja powali nas na kolana... Tak samo w murowanych domkach bez okien no ale w barakach wszystko działa i da się przeżyć... Stąd ja się ciągle będę stawiał bo jak widać to nie jest w ogóle logiczne. Co widzicie w tej emisji? Że jest czerwone niebo? Że trzeba spierdzielać nieraz ze środka akcji na koniec mapy a potem znów użerać ze wszystkim od nowa? W Soliance respawn anomalii to porażka. Raz że nawalone jak na polu minowym to dwa że przeciążają silnik i gra wylatuje do pulpitu. A nieraz nie jest możliwe wywołać emisji snem bo mamy zadanie do zaliczenia albo nie chcemy aby ktoś zginął... No ja nie kapuję. Nie można tłumaczyć tego tym że to zona i trudno.. Przecież to gra... Celem jest osiągnąć cel a nie ciągle ze świadomością przegrywać na danym etapie bo twórca przesadził... Ja bez spolszcznia daję sobie radę bo rosyjski jest łatwym językiem. Gdybym ja umiał edytować mapki, wstawiać nowe spawny to ja bym wam pokazał jak Stalker mi się marzy :) I spodobało by się wam bardziej niż głupawa solianka, i OL (dwie porażki bez racji bytu).

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości