Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Terminus w 08 Maj 2013, 07:21

Ach biedni Ci Palestyńczycy. A nie wróć. Nie ma czegoś takiego jak Palestyńczycy, To są zwykłe "brudasy" z Syrii, potomkowie najeźdźców i okupantów muzułmańskich, których odcięły od reszty "ciapatych" walki wyzwoleńcze prowadzone przez Żydów*.

No tak, ale Ty nas ostrzegasz przed najazdem "kolorowych" i jednocześnie płaczesz nad ich losem w Palestynie.
Były takie żarty w okresie międzywojennym na zachodzie z prymitywnego antysemityzmu Polaczków:

"Rozmawia dwóch sanacyjnych oficerów:
- Wiesz mówią, że jesteśmy antysemitami?
- No co ty? Bzdura! My po prostu lubimy Arabów".

I nie obrażaj narodowców. Nawet oni nie są tak ...

A tak w skrócie:
- mamy za mały "socjal", żeby "ciapate" i inne z większymi od Ciebie tu przyjechały, poderwały Twoją dziewczynę (a nie wróć, Ty nie masz dziewczyny, -gdybyś miał nie byłbyś takim frustratem), czy zabrały Ci robotę przy robieniu kebabów,
- Jak masz kręgosłup moralny to żadna Unia Cię nie zdemoralizuje. A skoro tak się boisz to musi być u Ciebie z wiarą w Polaków krucho :P
- właściciele mediów? Niejakie Radio Maryja stworzono za niemieckie pieniądze i nadawało częstotliwościach udostępnionych przez Ruskich i żadnemu "patryjocie" to nie przeszkadzało.
- wolę Żydów od Polaków - Ci pierwsi są uczciwsi. Cwani, przedsiębiorczy, krzykliwi ale trzymają się razem a nie gnoją nawzajem jak nasi rodacy. Ale Ty pewnie nawet Żyda na oczy nie widziałeś. Poza tym jestem wyznawcą pewnej sekty żydowskiej powstałej w Iwne założonej przez Żyda יְהוֹשֻׁעַ (Yēšua), syna מרים (Miriam). ;-)

BBC jest stacją państwową "w rękach" rządu Jej Królewskiej Mości :P

Widzę, że do kompletu z komuchami z gimnazjum mamy na forum gimnazjalnych "narodowców" :/

* -co nie oznacza usprawiedliwienia żadnych prześladowań i zbrodni na ludności Autonomii Palestyńskiej.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus, utak3r.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Reklamy Google

Postprzez Woland w 08 Maj 2013, 14:40

Prohibition napisał(a):Niby używam tego internetu ale nadal nie rozumiem tego "trol", "trololo" i "trolowanie". Jakaś czarna magia dla mnie.

http://lmgtfy.com/?q=Troll+(slang+internetowy)
Dziękować nie trzeba. Wiem że to mogło ciebie przerosnąć.
Prohibition napisał(a):A co do murzynów, ciapatych i żydów to chciałbym wam to wytłumaczyć ale wydaje mi się ,że to była by kolejna zmarnowana próba uświadomienia kogoś o tym co się dzieje na świecie.

Wszyscy my ciemna masa a ty niesiesz nam oświecenie!
Prohibition napisał(a):Jedne rzeczy bardzo dobrze pojmujecie ,ale reszta to nieobiektywna tragedia.

Oświeć nas, o Oświecony! Oświeć nas, o wyzwolicielu!
Prohibition napisał(a):Musieli byście być sześciolatkami które dopiero zaczynają uzyskiwać własną świadomość ( no dalej ! Chcę zobaczyć jak ktoś mi wymyśla ,że chciałbym nowe Hitler-Jugend stworzyć )

O czym ty gadasz w ogóle? Bo tak jakoś nie bardzo kumam co chcesz właściwie przekazać...

Prohibition napisał(a):(narodowy-socjalizm tak znienawidzony jest w rzeczywistości ani dobry ,ani zły to tylko system ,a źli byli ludzie którzy w taki sposób go wykorzystali)

System który zakładał eksterminację Słowian, Żydów, niepełnosprawnych, osoby o odmiennym światopoglądzie, lesbijki i gejów, Cyganów nie był zły. Źli byli ludzie którzy ten system wykorzystali do eksterminacji Słowian, Żydów, niepełnosprawnych, osób o odmiennym światopoglądzie od ich światopoglądu, lesbijek i gejów, Cyganów.
Image
Prohibition napisał(a):Nie chwalę kapitalizmu (jak i całej reszty) poprostu w każdym z systemów znajdzie się coś co by mogło stworzyć to "Perpetuum mobile" które można było by nazwać dobrym systemem

Cóż, to ma sens w miarę co mówisz. Chora jest wojna "Socjalizm!" "Kapitalizm!". Podobnie jak w "Lewica!" "Prawica" to się przeradza w konflikt o tylko puste hasło nazwy ideologii- a w żadne większe idee.
Prohibition napisał(a):"POLAND IS MEXICO OF EUROPE " no dobrze ale ... ZA DUŻO TY BIAŁYCH! MACIE SIĘ ZASYMILOWAĆ Z RESZTĄ NARODOWOŚCI!

Możesz przetłumaczyć z swojego na ludzki?
Prohibition napisał(a):No są i tacy ! Ale za nimi przyjadą nieroby które tylko zasiłek będą chciały i namnożą się przy okazji ,a wtedy wywalić ich już ich nie będzie się dało ( spróbuj wywalić allachów z Wielkiej Brytanii)

Tylko że jak się ich nie wpuści? Selekcja kto może kto nie? Po prostu że ktoś taki musiałby udowodnić że swoim pobytem w Polsce będzie produktywny a nie bezproduktywnym pasożytem?
Prohibition napisał(a):Jeśli będziesz patrzeć tylko na stronę ekonomiczną UNII to patrzysz tylko na ~20% całości.

Aha. "Co mnie obchodzi że bida z nędzą, gospodarka na świecie się wali, kryzys za kryzysem, prawdziwy kłopot to ateistyczno-lewacka hołota, aborcja i p*dały!" ???
Kij że co żreć nie będzie grunt byle Polska biała, nie-żydowska i katolicka?
Prohibition napisał(a):Zobaczcie sobie w czyich rękach jest tan* kanał na którym oglądacie "Na wspólnej" . Tak to TVN ! Sprawdź Gazetę Wyborczą . Sprawdź MTV, CNN, BBC itd.

Nie oglądam i nie czytam tego. Zresztą co mnie to obchodzi?
*http://pl.wiktionary.org/wiki/tan

Terminus napisał(a):Ach biedni Ci Palestyńczycy. A nie wróć. Nie ma czegoś takiego jak Palestyńczycy, To są zwykłe "brudasy" z Syrii, potomkowie najeźdźców i okupantów muzułmańskich, których odcięły od reszty "ciapatych" walki wyzwoleńcze prowadzone przez Żydów*.

Ale co są winni zwykli cierpiący przez politykę Izraela ludzie temu co robią politycy bądź co uczynili ich przodkowie sprzed setek lat??

Terminus napisał(a):I nie obrażaj narodowców. Nawet oni nie są tak ...

W większości akurat właśnie tacy oni są tak się składa.

Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Adam w 08 Maj 2013, 16:00

A ja tam socjalizm lubię, ale nie od państwowej strony. Te zasiłki też mnie trochę martwią, ale jako przyszły bezrobotny student wolę nie zapeszać :E

Dla mnie socjalistą jest każdy, który pomaga drugiemu człowiekowi w biedzie, potrzebie. Tak, bo sama "utopijna, beznadziejna i nie dla ludzi" idea może być spełniana drobnymi uczynkami. Komuniści chcieli od razu, już, teraz (co prawda Ci ideowi, tamci od Stalina to łobuzy i zbrodniarze, a dokładniej oligarchia elit, działająca jak dyktatura, a podająca się za komunizm), ale nie wyszło. Ciekawe argumenty miała Polska Partia Socjalistyczna za Piłsudskiego. Tak wiem, że zara wyskoczy jakiś "prawak" i powie znany nam wszystkim cytat Józka że "wyszedł z czerwonego tramwaju do niepodległości". W takim razie odwdzięczę się innym cytatem naszego kochanego (nie przez Terminusa :) )Marszałka "Kto nie był socjalistą za młodu, ten na starość będzie sku*wysynem" ;)

Co do tematu wpienia mnie dyskusja wokół Che Guevary. Prawacy gadają, że to "był zbrodniarz, morderca etc. etc.", a skrajni komuniści mówią, że "wielki bohater Kuby etc. etc.". A może to wypośrodkuję, jako socjalista. Che jest oficjalnym międzynarodowym symbolem buntu, rewolucji, sprzeciwu. Niekoniecznie koleś chodzący w koszulce z jego słynną podobizną musi być komuchem, albo "debilem, który nie wie, co ten zbrodniarz je*any zrobił!". Ja czytałem pana Ryśka Kapuścińskiego i dwie książki autorstwa Guevary i powiem, że większość ludzi nie ma racji. Ja Che zawsze lubiłem za poczucie humoru, za waleczną duszę, a jego uśmiech będzie wieczny. A tak poza tym, Guevara nie zabił żadnego Polaka, nie zniszczył Polski, nie robił zaborów, także nasz kraj powinien nic do niego nie mieć. Che był nawet kilka razy w Polsce i podobało mu się u nas.

Teraz wyskoczą prawacy z argumentem, że Che był mordercą i zbrodniarzem. Tak, prawda, znam jego epizod, gdy był komendantem tego więzienia. Znam historię Eutima Guerry, który za parę tysięcy pesos chciał sprzedać rewolucjonistów Batiście (to Che go zlikwidował). Nawet znam scenę z Boliwii, gdy zabili psa, który mógł szczekaniem wydać ich pozycję nieprzyjacielom. Może spójrzmy na to z perspektywy tego "zaślepionego" komunizmem Argentyńczyka. To niesamowite, jak można WIERZYĆ w słuszność swojej sprawy. Był gotów zabić człowieka, aby dyktatora obalić (ale żeby przyszedł następny ;) ). Ta romantyczna postawa mnie całkowicie zdominowała.

Aby nie wywołać politycznych zamieszek, na koniec nie spuentuję posta słynnym powiedzeniem Che ;)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Terminus w 08 Maj 2013, 17:49

Wybacz ale pomijając całą medialno-romantyczną otoczkę, był jednym z wielu z tych, którzy leczyli grypę kiłą, czyli lokalne dyktatury zastępowali komunizmem na radzieckiej smyczy, za co "wyzwolone" w ten sposób kraje płacą jak Kuba rachunek do dzisiaj.
Che miał szczęście do mediów. Tylko tyle. Nie ma godniejszych bycia "międzynarodowym symbolem buntu" niż gość składający wieńce na grobie Stalina i zakładający łagry na Kubie?

Dla mnie socjalistą jest każdy, który pomaga drugiemu człowiekowi w biedzie, potrzebie.

No patrz a dla mnie to się nazywa empatia a nie socjalizm. Od pomagania drugiemu do utopijnego systemu społeczno - politycznego daleka droga, więc wybacz...

Pol-pot też nic złego Polsce nie zrobił, czyli nie mamy prawa nazywać go zbrodniarzem? Che Guevara wypowiadał się bardzo negatywnie na temat Polski ze względu na "podążanie drogą jugosłowiańską, odwracanie się od kolektywizacji i powracanie do prywatnej własności ziemi oraz utrzymywanie stosunków ze Stanami Zjednoczonymi."
Ostatnio edytowany przez Terminus 08 Maj 2013, 18:10, edytowano w sumie 2 razy
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Alchemik w 08 Maj 2013, 18:04

No patrz, Adaś. Jestem kapitalistą i jakoś uważam pomoc innym za jeden z priorytetów, gdy będę bogaty :E . Kapitalista to tylko nie krwawy bankier, ale po prostu człowiek, który uważa socjal z złodziejstwo i woli pomagać na własną rękę dając pieniądze prywatnej fundacji, a nie urzędnikom :caleb: .
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Wczoraj, 18:42
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez Adam w 08 Maj 2013, 18:11

Widzę, że nie zrozumieliście mojego wywodu. Postępowanie Che niekoniecznie musi się wiązać z wizerunkiem, ukazanym przez media. Owszem, zabijał i my o tym mówimy. W sumie nikt nie jest idealny i każdy przywódca musiał zrobić cement z ludzkich kości pod fundament swoich rządów ;)

Kapitalista? Trudno. Oczywiście, że lubię te zabawne teksty komunistów o "burżujach, bankierach, imperializmie".

Empatia, może być i to. Socjalempatia, socjalizm w ZAŁOŻENIACH ma pomagać wszystkim, a to, że jest niewykonalny w praktyce, nie czyni go już od razu skazanym na zapomnienie. Mały dobry uczynek i do przodu :E

Alchem, chyba nie uważasz mnie za fanatyka biurokracji, ja pozostaję wiernym romantycznych idei prostym socjalistą :) Na razie oddaję regularnie krew, tylko tak mogę się przysłużyć w tym momencie.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Terminus w 08 Maj 2013, 18:19

Adam napisał(a):Socjalempatia, socjalizm w ZAŁOŻENIACH ma pomagać wszystkim,

Co zawsze się kończy zapędzeniem wszystkich do baraków i ubrania w pasiaki :E
Dziękujemy Adamie za taką pomoc. Nie skorzystamy.

Tu mamy takiego bardzo socjalempatycznego pana; przed Che to on był "symbolem międzynarodowego buntu" :E
Image
Czyż nie jest uroczy?
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Adam w 08 Maj 2013, 18:23

A Ty znowu swoje. Niejakiemu Da Silvie się udało zrobić socjalizm w Brazylii i raczej nikt w pasiakach nie chodził. A Wałęsa dał mu nagrodę swego imienia i powiedział: "On naprawiał kraj za pomocą komuny, a ja naprawiałem komunę demokracją", czy jakoś tak.

Jak wykasujesz ZSRR, Stalinizm, PRL i reżim Castro ze słów podobnych do "socjalizm" to porozmawiamy otwarcie, na razie spieramy się o nieudaną próbę wprowadzenia socjalizmu, określaną przez antykomunistów "komuną"

Ufffff, a może po prostu porzućmy nasze zgubne idee, zostawmy karabiny i idźmy na browca? ;)

Edit:
Stalin symbolem buntu? Raczej ichniego "dobrobytu i opiekuńczości". Stalin przeciw niczemu się nie buntował. Jeno za młodu, gdy służył w drobnych oddziałach do walki z caratem.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Terminus w 08 Maj 2013, 18:33

Chciałbym więcej na świecie takich KAPITALISTÓW jak Da Silva. W jego działaniach gospodarczych socjalizm występuje w ilościach homeopatycznych lub wcale. A polityka społeczna jest wynikiem ścisłej współpracy w Bankiem Światowym. Tak ten sztandarowy twór kapitalizmu do kontrolowania ludzkości dał kasę i specjalistów, którzy opracowali i wprowadzili "Bolsa Familia".
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Adam w 08 Maj 2013, 18:39

Termi, a kto mówi o totalnym i całkowitym wykorzystaniu idei socjalizmu? Jak są główne ideologie, to pomiędzy nimi są pewne nurty, które czerpią trochę stąd i trochę stąd. Pomiędzy komunizmem, a faszyzmem są socjaldemokraci, liberaliści i "konserwy" inni. Ci, co wierzą w te jednorodne ideologie są właśnie tymi utopistami (albo romantykami, gardzącymi racjonalistami pokroju Jędrzeja Śniadeckiego ;) ).
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Prohibition w 08 Maj 2013, 19:09

Ach dobrze. Zapomniałem ,że to forum o stalkerze i te tematy go niedotyczące mnie trochę zwiodły i jednocześnie zachęciły do wypowiedzenie się.

Ale i tak dodam jeszcze jedno od siebie. Widzę ,że nie ma sensu tutaj pisać o takich sprawach bo mnie spotyka w większości lincz-online. Trochę za dużo sierpów i młotów w scenerii stalker się naoglądaliście :)

Terminus nazywając Stalina bardzo socjalnym panem robisz z siebie idiotę. Wiesz dlaczego Hitler wygrał wybory w Niemczech ? Bo "bardzo socjalny pan" Soso Dżugaszwili zabronił ,aby komuniści zrzeszyli się z socjaldemokratami (sam osobiście mawiał na nim socjal-zdrajcy). I tak oto Hitler doszedł do władzy. Komuna to komuna ,a socjalizm to socjalizm. Chyba nie śmiał być nazwać Józefa Piłsudskiego za przeproszeniem komunistą ?
Dodam Terminus jeszcze cuś. Wnioskuję z twojego wcześniejszego posta ,że masz rodzinę i chwała Ci za to. Wiem doskonale jak działa mechanizm który zachodzi w głowie mężczyzny gdy zakłada rodzinę . Wiec mam nadzieję ,że wybaczysz mi tego wcześniejszego idiotę. Bez urazy. Doradzę Ci za to ,żebyś swoich jedynych wolnych chwil nie poświęcał na politykę i sytuację na świecie.

I oto koniec moich wypowiedzi nie dotyczących stalkera. Amen.
Awatar użytkownika
Prohibition
Stalker

Dołączenie: 04 Mar 2010, 22:44
Ostatnio był: 01 Lis 2021, 21:49
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 5

Postprzez Adam w 08 Maj 2013, 19:13

Czerwień na fladze III Rzeszy symbolizuje idee socjalistyczne, a część nazwy ustroju Hitlera "narodowy socjalizm" mówi sama za siebie :E

Oczywiście to kolejny przykład NIENAZYWANIA rzeczy po imieniu. Nazwiesz świnię Azor i niekoniecznie musi to być pies. Nazwiesz propagandowo ustrój swojego totalitarnego państwa socjalizmem, a niekoniecznie musi to być socjalizm. Tyle tematu. Adam out ;)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość