Oczywiście, zgodzę się że tu nie ma co porównywać FM4 z COD/BF (choć z FM5 już tak), i nie mam większych zastrzeżeń oprócz dwóch rzeczy - nie wydali ani jednego toru, choć miało być, i jednak pozostaje dalej niesmak że z tych 671 aut, aż 188 to jednak DLC.
Ale rzecz biorąc nie przeszkadza mi to, bo oprócz Porsche Pack za 70zł i paru innych kupionych indywidualnie (Audi grupy B, BMW E34 i 850i, Sauber C9) nic ciekawego tam zbytnio nie ma - a przynajmniej ja nie zauważyłem. Sęk właśnie w tym - i ty to samo napisałeś - że z tych wszystkich prawie 700 aut człowiek nigdy nie przejedzie się każdym.
Za to przydały by się nowe tory, bo ten aspekt gry woła o pomstę do nieba. Już pominę sens dodawania hamerykańskich torów których nikt nie zna, ale zabrakło tam na prawdę elitarnych i znanych torów jak Spa(!), Monza, Dubaj czy Brands Hatch.
Co do Complete Edition - taka raczej już nie wyjdzie. T10 przy FM5 zmieniło politykę na tą bliźniaczą do Microsoftu/Activision/EA, i wolą aby każdy kupował dodatki osobno. Co do funkcji online, jeżeli ta upadnie to będzie słabo - i mówię tutaj bardziej w kontekście ogólnym niż tylko wyścigów, bo do porządnego wyścigu potrzeba znajomych i ogarniętych graczy, z którymi można porozmawiać na headsecie.
Ale i tak już T10 nie przykłada wagi do FM4. Żałuję, że wcześniej nie kupiłem konsoli i gry, bo mógłbym zdobyć parę naprawdę fajnych jednorożców, których dzisiaj już nie zdobędę bo dev kładzie lachę na graczy i nie daje nowych wyzwań.
A tak poza tym... Lepsza kariera i tyle, nie miałbym już absolutnie żadnych zastrzeżeń.