W ogóle czy w SoC istnieje jakaś zależność między porą dnia a pojawianiem się artefaktów? Gdzieś wyczytałem(nie wiem czy to w ogóle ma sens), że na przykład w wyżej wspomnianych podziemiach agropromu artefakty jeśli się pojawiają, to około północy.
edit 1 pytanie odnośnie SoC, zupełnie losowo przypomniało mi się coś jeszcze. W podziemiach agropromu, niedaleko startu był chyba taki dość wąski korytarz z elektrycznymi anomaliami, który ciezko było przejśc - czy tam na końcu znajdował się artefakt?
xraybugtrap napisał(a):4. Na pewno na pierwszy raz po tylu latach chciałbym przejść możliwie "najczystszą", tj niemodowoną wersję gry. Czy powstało coś pokroju fanowskiego patcha, który nie zmienia fabuły/mechaniki gry/przedmiotów itp., a jedynie naprawia błędy?
Leo0502 napisał(a):xraybugtrap napisał(a):4. Na pewno na pierwszy raz po tylu latach chciałbym przejść możliwie "najczystszą", tj niemodowoną wersję gry. Czy powstało coś pokroju fanowskiego patcha, który nie zmienia fabuły/mechaniki gry/przedmiotów itp., a jedynie naprawia błędy?
Powstały takie fanowskie patche, które skupiają się na naprawie błędów.
Do Cienia Czarnobyla ZRP (Zone Reclamation Project):
http://www.metacognix.com/stlkrsoc/index.html
Do Czystego Nieba SRP (Sky Reclamation Project):
https://www.moddb.com/mods/srp
ale coś kojarzę ze pomimo +10 udźwigu i tak się nie dało sprintować mając więcej niż 60 kg, także trochę lipa
Some artifacts are generated by anomalies after a day based on a probability calculation, and every day thereafter until the quota for the anomaly is filled. Some are found in secret stashes, some on bodies. Some are randomly spawned when you break a crate. And some artifacts are put in the game by the devs, in special crates/cases or in the wild.
The probability calculation for generation of artifacts by anomalies is flawed; you probably won't see a lot more after the first day.
In the vanilla game, Moonlights, Flashes, and Sparklers can only appear between midnight and 5 a.m. in the wild, either near locations that have Electro anomalies, or when deliberately placed in the game's all.spawn file by the devs. An example of such a placement: The Monolith headquarters.
Also, breaking a crate can yield an Electro artifact, but you won't know that until you return to the area during the wee hours of the morning.
Whether crate-spawn, anomaly-spawn, or dev-spawn (heh), all Electro artifacts switch offline if the in-game hour is not between midnight and 5 a.m. -- even ones you drop on the ground, once you go beyond 50 meters from them. And they won't switch back online until the next midnight, and they might roll somewhere else.
Jak tez wygląda sytuacja z kombinezonami? Bułat i exo to niestety sam koniec gry, miałem kombinezon najemnika, potem kombinezon stalkera, co teraz? kombinezon z dodatkowym udźwigiem zapewne bądź kombinezon monolitu, a co jest pomiędzy tymi a bułatem/exo?
Józio napisał(a):Jak tez wygląda sytuacja z kombinezonami? Bułat i exo to niestety sam koniec gry, miałem kombinezon najemnika, potem kombinezon stalkera, co teraz? kombinezon z dodatkowym udźwigiem zapewne bądź kombinezon monolitu, a co jest pomiędzy tymi a bułatem/exo?
Ja zapieprzałem przez całą grę z kombinezonem turysty, dopiero przed wyruszeniem do Prypeci kupiłem u Barmana egzoszkielet za 200k.
Moimi faworytami z broni są: Szybkostrzelny AKM tak do połowy gry, potem moja ukochana gieta czyli GP37, Wintar do pestkowania z dużej odległości i bojowy Chaser na mutanty i na bliską walkę. A z klamek polecam Black Kite, albo Big Bena jak nie masz Wintara
1.Czy wie ktoś skąd wytrzasnąć gwiazdę wieczorną we wczesnym etapie gry? Zawsze byłem pewien, że jest jedna w agropromie przy tej bramie z mega wysokim promieniowaniem. Niestety nie udało mi się tam znaleźć tego artefaktu, jedynie jakieś słabsze + za bramą sa dwa ale na 90% to też nie są gwiazdy wieczorne. Wiem tez o schowku w x18, ale niestety nie trafiłem na niego namiarów. Jedyna opcja zatem to zadanie z zabiciem zdrajcy?
Józio napisał(a):Dziwna sprawa z tym agropromem, wychodzi na to, że to losowe jest, albo ten artefakt po prostu wpadł pod ziemię płytko, bo to się zdarza. Spróbuj tam przyjść ponownie i spamić F
Powróć do Pytania i odpowiedzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości