No ja oddaję z Makarova na moich ustawieniach 6 celnych strzałów w okolice tułowia i mutant leży do góry wierzchem

Biorę się za config

Najpierw bronie standardowe... Potem biorę AMK i Arsenal Mod aby zbalansować doszczętnie

Kuszę pozostawię śmiertelną jak była. Wiecie gdzie znajdę configi broni specjalnej? Np tej Grozy na naboje do kałacha albo snajperskiego TRs? NApewno w nich grzebano więc ja chcę to poprawić

Jak szaleć to szaleć

A co do Saigi to dlatego że siła nabojów do śrutówki została bardzo poważnie zmniejszona przeze mnie (OL). Możliwe że sama Saiga ma w OL duże bicie a w Solyance ma na odwrót

Czyli OL ma słabe naboje ale mocne bronie. W Solyance mocna amunicja i słaba broń co zaczęło się potwierdzać. Cóż... Przenoszę całkowicie config celności oraz siły rażenia broni. Jedni będą psioczyć na dużą celność ale wiedzmy że działą to w dwie strony

Co więcej dziś podczas szturmu z Makarovem natknąłem się na sytuację kiedy strzelałem do bandytów jak na westernie... Czyli ja byłem za barem (podwozie Kamaza) a oni po drugiej jego stronie strzelali... Podchodzili na odległość bardzo bliską... Cóż... Makarov miał problemy z celnym headshotem i celność postanowiłem zwiększyć. Mam dwie wiatrówki w domu a Wincheastera (a`la sztucer) ma znajomy z którego kiedyś wystrzeliłem sobie 5 razy... Cóż... Patrząc w lunetę i po strzale żadnych błędów nie doświadczyłem. Zatem jeśli w vanilli waliliśmy po całej siatce (pojedynczym strzałem) i nic nie ustrzeliliśmy to nie może być to nazwane realizmem

Moje małe uzasadnienie na temat celności/klimatu/kultury strzału. Jak zwał tak zwał. Większość ludzi z tego forum to młodzi gracze którzy z bronią nie mieli styku i lepiej by wiedzieli to na samej grze że spod bystrego oczka snajpera nie spierdzieli w las

Cóż... Kałasznikow to prawdziwa armata nawet na nabojach 5.45 więc powinniśmy zadbać o to by to coś wzorowało i godnie reprezentowało jego prawdziwy odpowiednik. Poza tym myślę że kałach jako broń stalkera jest o wele klimatyczny niż Vintorez czy Groza. Poza tym Vintorez to nie typowa snajperka... Nabój jest tak straszliwie ciężki że skuteczność oscyluje na 300-400m. Jego zadanie to rozsiewanie śmiertelnego wysoko przebijalnego pocisku a nie pranie z odległości które dla Dragunova są idealne.