[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Polako w 17 Sie 2010, 17:54

Co jest z wami ludzie ze tak k*rwicie co chwile. Czepiacie się Archary jakby nie wiem jaki syf robił i wymagacie od niego żeby wszystko było na glanc. Przytoczę wam opis tej gry:
"Народная солянка - to nie jest gra, to jest wirtualna rzeczywistość. Po prostu życie w Strefie.
Tutaj każdy znajdzie coś, co mu przypadnie do gustu".
A logicznie co za tym idzie : duza ilość map, broni, questy i inne pierdoły. Osobiście sadze ze ten mod będzie dostępny gdzieś za pół rok bez żadnych błędów. I popatrzcie ile osób go tworzy archara i może ktoś mu pomaga. Wymagacie bóg wie jakich cudów on robi to za darmo. Wiec okazalibyście trochę szacunku do gościa jako ze daje nam genialna rzecz i jak skonczy bez zastanowienia porównał bym na rowni z oryginalnymi grami Stalker. Czepiacie sie rownierz ze wypuszcza małe patche zamiast jednego duzego. Ale za tym stoja dwa powody: 1 zeby ludzie nie zapomnieli o tej modyfikacji, a po 2 fora takie jak to testuje i poprawiaja bledy w modzie (Setki ludzi testuje a co za tym idzie setki mozliwosci do napotkania bledu)
To nie jest latwa robota stworzyc duzego moda.
Polako
Kot

Dołączenie: 13 Lip 2010, 05:13
Ostatnio był: 29 Wrz 2011, 11:26
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Pathetic_Ripper w 17 Sie 2010, 18:56

Polako napisał(a):Wymagacie bóg wie jakich cudów on robi to za darmo.

Nie, żebym się jakoś szczególnie czepiał ale wiesz - to, że ktoś udostepnia coś za darmo, nie oznacza bynajmniej, że nie można pod jego produktem kierować słów konstruktywnej krytyki. Trąci mi to troszkę czasami (nie wiem, czy miałeś przyjemność znać je z autopsji, mniejsza o to) kiedy to władza ludowa i jej Wodzowie (sic! :wink: ) dali maluczkim do jeżdżenia Syrenki czy Małe Fiaty i TRZEBA było się z tego cieszyć, co więcej - TRZEBA było byc wdzięcznym, a jakby tego było mało - TRZEBA było tę wdzięczność entuzjastycznie okazywać... To nic, że na zachodzie po drogach śmigały sobie w najlepsze Ople, Mercedesy czy inne czteroślady im podobne... A kiedy Syrenkom odpadały rozliczne części, w tym dość istotne dla komfortu jazdy, na przykład koła - ci sami Wodzowie (sic! :wink:) decydowali, że inżynierowie z FSO czy innego Bielska miast się tym zająć - głowili się nad designem nowych klamek.

Nie należę do malkontentów, wiecznie użalajacych się nad Solą. Przeciwnie, gra mi się w nią dobrze, przymykam oko (a często zaciskam szczęki) na jej mankamenty i biegam sobie szczęsliwy po Zonie. Odniosłem jednak wrażenie, że twórca nieco się zapętlił, troszkę jak ci nasi Wodzowie (sic! :wink:) i zamiast zrobić lepsze i trwalsze przeguby (czyt. lepszą optymalizację i bezawaryjność) - zaserwował nam piękne, nowe, błyszczące klamki, w postaci kolejnych kilku kilometrów kwadratowych tekstur...

Jeszcze słów kilka o tym, co za darmo. Byc może umkneło Twej uwadze, że twórcy, dajmy na to, freeware'owych aplikacji dbają i udoskonalają swe produkty. Przynajmniej zdecydowana większość z nich. I nie widzę na stronie domowej takiego, dla przykładu Open Office'a, informacji pt.: "Bądźcie się uprzejmi wszyscy od nas odyebać - daliśmy wam DARMOWY produkt, więc trzymajcie niewdzięczne mordy na klódkę!". Przeciwnie - możesz być pewien, że CAŁY CZAS pracują nad swoim produktem i starają się go udoskonalić! W odróżnieniu od innych, z przeproszeniem, tfurcuf, którzy byli uprzejmi (zupełnie, rzecz jasna, gratisowo) udostępnić Ci swój produkt, po czym zrobili wielką kupę i w swym nieskończonym samozadowoleniu klapnęli swymi twórczymi odwłokami w sam jej środek, w oczekiwaniu na pochwalne pienia, obdarowanej ich "dziełem", tłuszczy. Przykładów nie będę przytaczać, kto poszuka, ten znajdzie :wink:.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Polako w 17 Sie 2010, 19:20

@Pathetic_Ripper

Konstruktywna krytyke rozumiem, ale jak niektorzy wyjezdzaja z takimi tekstami jak cytuje: "A ja, to bym najpierw tego całego Archarę porządnie pier*olnął w łeb". i sa inni co tylko z takimi wyjezdzaja jakby poprostu kupili tego moda, bez docenienia wkladu pracy tworcy.
Niestety jestem za mlody zeby znac dobrze sprawy zwiazane z maluszkami czy syrenkami, choc lubie poslychac historie dziadka o PRL.
A co do tych freewarowych aplikacji to zwroc uwage na to ze Sola jeszcze nie posiada wersji 1.0 a wszystkie programy platne czy darmowe w werjach beta i alfa maja sporo bledow. Na moje oko Sola jest gdzies w wersji 0.7 beta. I Archara jeszcze w pelni swoje wizji o modzie nie spelnil oczym swiadcza kolejne dokladane rzeczy. Jestem pewnu ze w twoje rece wpadla alfa jakiegos programu i nie sadze zeby byla idealna czy chociaz w pelni stabilna.
Polako
Kot

Postprzez atikabubu w 17 Sie 2010, 19:35

A LA ma już nr builda 4184 a jeszcze nie widać :E

Na moje oko to ArHara (samo H!) ma takie samo podejście do roboty (stereotypowe) jak większość jego rodaków do roboty: szybko, masowo, tanio, a potem idziem pić :P
Mam wrażenie, że trwamy w nieustannym beta teście, którego celem nie jest eliminacja bugów w starych funkcjach, tylko sprawdzanie czy te nowe i błyszczące "chwacit".
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Dzisiaj, 11:56
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez Piterxd w 17 Sie 2010, 20:08

adziu_92 napisał(a):
Najlepiej by było gdyby Archara wywalił starą i w jej miejsce wkleił nową

Buahaha Prypec z CoP to najbardziej skopana i zalosna lokacja we wszystkich stalkerach. Diabelski mlyn i dom kultury za siatka = owned :facepalm:
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 181

Postprzez Pathetic_Ripper w 17 Sie 2010, 20:12

Polako napisał(a): lubie poslychac historie dziadka o PRL

Hmrrr... A ja to, bracie, pamiętam... :wink: :E

Polako napisał(a):Sola jeszcze nie posiada wersji 1.0

To pikunio, znam aplikacje czy tam patche, co to mają 0.1, 0.2... i tak do 0,9, potem beta 1, beta 2... potem RC1, RC2... I tak do zayebania, bez szansy na FINAL :wink: numerologia numerologią ale i zdrowy rozsądek potrzebny... :wink: Zresztą, każdy z nas się pewnie spotkał z takim idiotyzmem... :wink:
Ostatnio edytowany przez Pathetic_Ripper 17 Sie 2010, 20:45, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez jaras76 w 17 Sie 2010, 20:41

Znowu trzeba sciągnać 600 mb a sytuacja była w miare opanowana. Spolszczenie odsuwa się w bliżej nie znamą przyszłość. Był już ktoś na nowych lokacjach?
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Pathetic_Ripper w 17 Sie 2010, 20:44

Fenishi napisał(a):ciągle pieron jeden coś nowego dodaje...

Podobno w tym dopełnieniu musimy znaleźć wszystkie części fortepianu, który rozpyerdoliło po całej Zonie :E A na końcu i tak się okaże, że klientowi ręce urwało w anomalii i zadanie nie zaliczone... :E

Polako napisał(a):Archara jeszcze w pelni swoje wizji o modzie nie spelnil oczym swiadcza kolejne dokladane rzeczy

Mam niejasne podejrzenia, że jesli dalej tak będzie spełniał swoje wizję i terenu dokładał, to się Naznaczony w Moskwie zatrzyma, przed Mauzoleum Lenina... :E
Ostatnio edytowany przez Pathetic_Ripper, 17 Sie 2010, 21:27, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Pathetic_Ripper otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive atikabubu.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Polako w 17 Sie 2010, 20:47

Czasow sie nie wybiera, ciekawe co ja bede wnukom opowiadal ze z obroncami krzyza walczylo sie albo jak to patrzylo sie jak to Polska mlodziez na psy schodzi ( Jp %, nk i te sprawy.)

Ja uwazam ze z dodawanie map Arhara skonczyl bo tam juz nie ma co dodawac, choc osobiscie chcialbym jedna mapa, ta do ktorej pojazdy stworzyli, z dluga droga jest pokazana w prawym dolnym rogu mapy z SOC.

Co do numerologie powinni to procentowo oceniac np. 90% wszystko dodane i teraz optymalizacja i lataniem dziur. Tak samo team od spolszczania moglby tak podac w % a nie RC2, nie wiadomo czy w pelni skonczone czy jak, chetnie bym im pomogl ale niestety ja jedynie moge polski i angielski, rosyjskiego sie dopiero zaczynam uczyc.
Polako
Kot

Postprzez djcycu w 17 Sie 2010, 20:47

Ani nie mam zamiaru w to pieroństwo pieprzone grać... Polako jak się nasza krytyka nie podoba to wypad na stalkerteam tam nikt podobno nie narzeka na solianke, Nie będzie ci to wadzić bo wodzowie zaradzą... Sory że się unoszę ale taka prawda że Arhara rżnie w h*ja jak zorro w ostatnim odcinku... To się jak moda na sukces robi powoli... Przez kilka miesięcy gry mam teraz zacząć od nowa? To ja poproszę o wydanie wszystkiego i poinformowanie mnie że już wszystko jest gotowe. Znając życie będziemy mieć jeszcze stare wysypisko, darkscape o whuj nowych map które sami zrobili. W dupie mam granie odcinkami... Skończę tą wersję i czekam na resztę. Co do PAthetic Rippera to ma rację... Powinni dopracować swoje "dzieło" i wydać je w całości jak planowane jest z Lost Alpha.
Ostatnio edytowany przez djcycu, 17 Sie 2010, 20:57, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez adziu_92 w 17 Sie 2010, 20:48

Piterxd napisał(a):Buahaha Prypec z CoP to najbardziej skopana i zalosna lokacja we wszystkich stalkerach. Diabelski mlyn i dom kultury za siatka = owned :facepalm:

A moim zdaniem prezentuje się dużo lepiej od starej- szarej, ponurej, źle odwzorowanej. Było raptem kilka miejsc godnych uwagi. A nowa mi się podoba bo naprawdę jest co zwiedzać, a nie ciągle gapić się na szare budynki.

Żeby nie off-topować- Rzeczywiście Arhara mógłby popracować solidnie nad tym co już w modzie się znajduje a nie dodawać nowe elementy- poprawić błedy w fabule, zmniejszyć ilość anomalii, popracować nad optymalizacją całości, a nie brnąć dalej w kolejne patche stwarzające nowe problemy.
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Frakcja: Wolność
Kozaki: 2

Postprzez jaras76 w 17 Sie 2010, 20:53

Mod wagowo jest większy niż podstawka to teraz o co będzie chodziło z zadaniami, czy będzie zakończenie?
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości