[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Pathetic_Ripper w 21 Sie 2010, 18:54

dyskusja o screenach... cd:

Na 7 stron screenów ze Stalkera są 2 (słownie) posty z innymi grami... Ale ten mały fakt nie ma zapewne znaczenia. Załóż sobie ten temat i po sprawie, zamiast gdybać i pisać "a może byśmy", "na pewno warto" czy - mój absolutny faworyt - "może w końcu autorzy moda coś spróbują zrobić żeby poprawić grywalność tego moda" :facepalm:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez czeresniaczek1 w 21 Sie 2010, 19:20

dyskusja o screenach... cd:

Po wpisaniu tytułu "Nasze screeny i filmy z gry" wyświetla mi tylko 1 ( słownie jedną ) stronę, mamy tam takie tytuł poza tymi które wymieniłem.
- Metro 2033
- Przygoda w Barze
- Zew Prypeci
- Czyste Niebo
Ponawiam pytanie, co one mają w spólnego z "Narodnaya Soljanka" .
Mam wrażenie że używasz jakiejś innej szukajki,może jakiejś lepszej podaj linka też popatrzę.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez jaras76 w 21 Sie 2010, 19:34

Pathetic znam obsługe komputera i potrafie podmieniać pliki. Chodzi o to że sola po instalacji nowszych patchy niż ten z 26.06 przestaje być spolszczona,więc spolszczenie jest ale go nie ma więc instalować patche po patchu z 26.06 czy instalować i grać po rosyjsku i nie mieć błędów w soljance?
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Pathetic_Ripper w 21 Sie 2010, 19:35

Dwa posty wcześniej, po słowie "Proszę" podałem linka, wystarczy kliknąć... Jak mam ci jeszcze dokładniej wskazać temat ze screenami? Mapę narysować?! :facepalm:

@jaras76

jaras76 napisał(a):znam obsługe komputera

Nie wątpię, ale przyznam, że po Twoich ostatnich 10 postach pod tytułem "Jak pobrać plik ze strony" moja wiara w Twoje umiejętności związane z obsługą komputera została poważnie nadszarpnięta... :wink:

jaras76 napisał(a):Chodzi o to że sola po instalacji nowszych patchy niż ten z 26.06 przestaje być spolszczona,więc spolszczenie jest ale go nie ma

"Jest ale go nie ma" - przeczytałeś to w ogóle przed wysłaniem? Przelewasz do posta jakiś nieuporządkowany potok myśli i oczekujesz odpowiedzi... @jaras76 skoncentruj się i napisz klarownie o co Ci chodzi.

jaras76 napisał(a):Chodzi o to że sola po instalacji nowszych patchy niż ten z 26.06 przestaje być spolszczona

I tak oto sam doszedłeś, że będzie po rosyjsku...

jaras76 napisał(a):czy instalować i grać po rosyjsku i nie mieć błędów w soljance?

Powiem tak - ja, po połamaniu sobie oczu przy próbach odszyfrowania szeregu słownych ekwilibrystyk w, nazwijmy to, "spolszczeniu", postanowiłem dać sobie spokój i gram w wersji natywnej. I nie mam problemów. Jeśli czujesz się na tyle silny, żeby czytać ze zrozumieniem - graj w wersję orginalną. Błędy też będą, ale na moje doświadczenia - stanowczo mniej. I tyle. Na marginesie myślę że wybór wersji językowej pozostaje wyłącznie w twojej gestii i zadawanie takiego pytania na forum jest, hmm..., niezasadne. A czemu? A temu, że zaraz dostaniesz 5 odpowiedzi za i 5 przeciw. I co wybierzesz? Nic. Zadasz następne pytanie. I następne. I następne...

Za ten post Pathetic_Ripper otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Fenishi.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez czeresniaczek1 w 21 Sie 2010, 20:12

JEŻELI EDYTUJECIE CZYJEŚ POSTY TO SIE KUR** POD[PISZCIE MIEJCIE TĄ ODWAGĘ CYWILNĄ.
--------------------
Dostałem ostrzeżenie nie wiem za co,czyżby za duże litery,może za to że napisałem iż należy się podpisać kim jest ten matrix adminem moderatorem, a może kolegą.
Uważam ze tekstury w grze są również ważne jak sam scenariusz.

Uwagi moderatora:

TO JA EDYTOWAŁEM POSTY BO MNIE WKUR*IAŁ TEN OFFTOP i proszę dyskutować o modzie, bo potem bedziecie sami narzekać że jest 200 stron i nie można nic znaleźć... - Matrix Strefa14
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Postprzez malakas w 21 Sie 2010, 20:41

Umiesz go chociaż, kurfa, przeczytać i znaleźć przyczynę?! Amatorzy rozżaleni na cały świat, spolszczenie im Barmana zabija..! Jak nie umiesz przeczytać loga to poproś kogoś dorosłego, żeby ci wytłumaczył! Zdiagnozował, kurfa, spolszczenie...

Ripper albo jesteś idiotą , albo takiego udajesz . Dlaczego , dlatego ,że w moim poście nie ma wzmianki o tym ,że spolszczenie zabilo Barmana ..jest natomiast wyraźnie napisane .(.tłumacze na slang którego używasz może tak zrozumiesz ) ...patch jest do dupy bo w pewnych okolicznosciach chrzanią się skrypty i Barman umiera .Skutek tego to błąd animacji itd... Oraz z racji tego ,że nie przetłumaczyłeś wszystkich skryptów więc jest bezurżyteczny dla graczy z RC2 i powinno być to zaznaczone. Koniec cytatu.
Co chodzi o dorosłość to w czasie jak ja siedziałem już przy PC to ty wchodzileś pod stół. Skąd wiem , jak pisałem znam ludzi z twego otoczenia. Post napisałem tylko w celu informacji dla innych , a nie dla głupiej dyskusji. Koniec dyskusji ....gracze chcą pobrać to pobiorą na swoje ryzyko .. TO ONI SĄ TUTAJ NAJWAŻNIEJSI NIE TY I TWOJE FOCHY..
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez jaras76 w 21 Sie 2010, 20:55

Chodzi o liste patchy po patchu z 27.06 po kolei,wiadomo jak je zainstalujemy to pl nie będzie.
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez KoweK w 21 Sie 2010, 21:48

Radzę wam przestać offtopować i gadać o jakiś tematach na zdjęcia. Temat o Soljance? Tak? Więc rozwiązujcie problemy na jej temat, a nie tworzycie jakieś nowe. :facepalm: Parodia się powoli robi z tego wątku i wielki burdel - na pewno tego tak nie zostawię...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:04
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Pathetic_Ripper w 21 Sie 2010, 22:43

Narażę się na warna, ale trudno... Wybacz xKoweKx, ale na inwektywy muszę odpowiedzieć.

@malakas
Rozumiem, że do napisania, histerycznego w swym wydźwieku, posta o szkodliwośc patcha 04.08 pchnęła cię troska o dobro userów. Szlachetne to i godne ze wszech miar pochwały. Jednakowoż wtręt na mój temat zmusił mnie do odpowiedzi, której też udzieliłem.

malakas napisał(a): Oraz z racji tego ,że nie przetłumaczyłeś wszystkich skryptów więc jest bezurżyteczny dla graczy z RC2 i powinno być to zaznaczone.

Teraz odrobina wniosków: być może fakt przeoczenia jakichś istotnych plików podczas implementowania spolszczenia jest również, poza błędami samego patcha, przyczyną jego niekompatybilności z tym, co nazywasz RC2. Zgoda. Mój błąd. I to jestem gotów wszem i wobec ogłosić. Uwaga więc:

Implementacja tworu zwanego RC2 do patcha 04.08 zakończyła się niepowodzeniem. Jest w tym tylko i wyłącznie moja wina. Userów stalker.pl (pod żadnym pozorem nie mylić ze stalkerteam.pl) serdecznie za powstałe niedogodności przepraszam. Userzy stalkerteam.pl, którzy pobrali patch i doświadczyli za jego sprawą jakichkolwiek problemów z grą, są mi doskonale obojętni, skutkiem czego nie kieruję w ich stronę żadnych, najmniejszych nawet namiastek przeprosin.

Tyle, jeśli idzie o sedno informacji o niekompatybilności patcha i związanych z nim problemów.

Teraz odpowiedź na dalsze twoje dywagacje:

malakas napisał(a):Ripper albo jesteś idiotą , albo takiego udajesz

Otóż nie, nie jestem idiotą. Ale pozwolę sobie zauważyć, że tylko skończony idiota mógłby, na podstawie analizy merytorycznej i językowej moich wypowiedzi, wysnuć tak karkołomną hiptezę.

malakas napisał(a):Skutek tego to błąd animacji itd...

Cieszę się, że posiadłeś już tę wiedzę, jeszcze niedawno bowiem na wiadomym forum wrzuciłeś loga z przytoczonym problemem, okraszając go szeregiem mniej lub bardziej durnych domysłów.

malakas napisał(a): wczasie jak ja siedziałem już przy PC to ty wchodzileś pod stół

W takim razie rozumiem, że mam do czynienia z interlokutorem w wieku lat 50. Pozostawię to właściwie bez komentarza, mogę cię jedynie odesłać do wzmianki nt. idioty.

malakas napisał(a):Skąd wiem , jak pisałem znam ludzi z twego otoczenia.

Czyli jednak czyściciel kanalizacji... Albo pierwsza w historii anonimowego dostępu do internetu osoba, której udało się zinwigilować otoczenie jakiegokolwiek usera jakiegokolwiek forum, mając (lub nie) do dypozycji jedynie adres IP. Cóż, może prawdziwym jest powiedzenie, że w każdym idiocie drzemie pierwiastek geniuszu...

malakas napisał(a):TO ONI SĄ TUTAJ NAJWAŻNIEJSI NIE TY I TWOJE FOCHY..

Mowa o userach, oczywiście. Cóż, sądzę, że w kwestii Solyanki, rozwiązywania jej problemów i pomocy userom, nie mam sobie nic do zarzucenia. W odróżnieniu od userów twojego pokroju, którzy nie wnoszą do tematu nic. Absolutnie, nieskończenie NIC. Jesteś tylko pasożytem, wpadającym tu wiadomo skąd i podkradającym co smakowitsze kąski - rozwiązania, pliki, czy co tam uda ci się pochwycić. Więc ocena mojego wkładu przez taką osobę jak ty jest niczym nie uzasadniona. Na marginesie przeczytałem wszystkie twoje 13 postów... Można je streścić trzema słowami - "pomóżcie, mam problem"... Poza oczywiście jednym: "Ja pyerdolę, ale kutaf z tego Rippera, wpadłem tu, chapnąłem patcha, bez sekudy zastanowienia wrzuciłem do gamedaty i teraz, przez tego kutafa Rippera mi nie działa! Strzeżcie się wszyscy, bo przez tego kutafa Rippera też stracicie 10 godzin życia!"

W kwestii FOCHÓW - to nie są fochy, to najprawdziwszy FKURW! Fkurw na zadawane w kółko i na okrągło te same pytania, fkurw na nie czytanie postów, fkurw na śmietnik, fkurw na wpadające tu wszelkiej maści rodenty, których jedynym celem jest robienie z tego tematu kupy gnoju... Zadałem sobie sporo trudu w uporządkowanie zdezaktualizowanego pierwszego posta, jak i w udział w pomocy (tak, jest coś takiego, nie tylko "pomóżcie, mam problem") userom. A że się fkurwiam - taki mam charakter, głupota i niefrasobliwość mnie drażni i daję temu wyraz. Koniec, kropka.

xKoweKx przepraszam jeszcze raz i obiecuję już więcej nie reagować na zaczepki i nie offtopować.

Uwagi moderatora:

Ok...
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez jaras76 w 21 Sie 2010, 23:37

Może by tak skończyć te kłótnie które wnoszą nie potrzebny zamęt,zaktualizować pierwszego posta o wszystkie potrzebne patche z ostrzeżeniem że patch z sierpnia może powodować problemy i jest instalowany na własne ryzyko. Dodać w pierwszym poście podpunkt dopełnienie a tam wrzucić linki oraz patche do dopełnienia. Temat jest olbrzymi i ludzią nie chce się czytać postów na 157 stronach,potem skaczą do oczu.
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez czeresniaczek1 w 22 Sie 2010, 08:18

Mam pytanie do stalkerów. Czy spróbujemy wspólnie stworzyć Solucję do tego moda? Jest na stalker team, ale tam trzeba się zarejestrować, żeby móc z niej korzystać.

Uwagi moderatora:

Popracuj nad ortografią... - ati
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Postprzez Podznaczony w 22 Sie 2010, 12:49

Wróciłem z wakacji i powróciłem z problemem który dotyczy Solyanki otóż na załączonym screenie http://yfrog.com/86stalker1p w czarnej "ramce" umieściłem pliki z którymi mam problem. Zaczne od tego że to starsza wersja solyanki i pobrałem ją w 1 partcie 2gb jest to wersja z 26.01.2010 roku i po wypakowaniu i zrobieniu kilkunastu innych wypakowań doszedłem do tego stanu http://yfrog.com/4ystalker2p oczywiście zainstalowałem i w folderze stalkera pojawiły się mi takie pliki jak na pierwszym screenie i teraz mam wielką prośbe mógłby mi ktoś powiedzieć co mam z tym zrobić ? (Starą solyanke próbuje odpalić jakoś bo nowa strasznie tnie ; s)
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości