[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka" -

Postprzez Supertermos w 17 Wrz 2010, 20:22

Faktycznie. Zwracam honor. Irytujące są te akcję typu "Który kozak weźmie więcej ołowi na klatę". Zdarzyło mi się ,że musiałem władować gościowi kilka naboi w banie z automatu. Ja rozumiem ,że miał na głowi hełm typu skat, ale on mógł by jedynie uratować przed otarciem z małego kalibru... Trzeba przyznać jedno, autorzy się nie popisali. :D
Awatar użytkownika
Supertermos
Kot

Dołączenie: 14 Wrz 2010, 16:34
Ostatnio był: 23 Gru 2011, 00:36
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Pathetic_Ripper w 17 Wrz 2010, 20:26

@Supertermos tyle znalazłem na rosyjskim forum
Image

Ratują Cię patche 20.08 i 03.09.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Supertermos w 17 Wrz 2010, 21:12

Mam już je. Wgrałem na nowo to pomogło, ale musiałem znów wgrywać spolszczenie i po raz kolejny fatal error, z tym ,ze teraz inny. Szkoda słów na to... Za dużo tych bajerów jak na jeden mod.
Awatar użytkownika
Supertermos
Kot

Dołączenie: 14 Wrz 2010, 16:34
Ostatnio był: 23 Gru 2011, 00:36

Postprzez raczejtak w 18 Wrz 2010, 21:14

Ok. Prace odnośnie FAQ- cały czas w toku (tyle o ile ja jeszcze nie miałem żadnych poważniejszych błędów prócz jednego, który zaraz przytoczę)

Dwa: Rozgrywka moim zdaniem miodna. Bogata linia fabularna, świetny patent z wykorzystaniem artefaktów, oraz ich transmutacją, całkiem wysoki poziom trudności. Denerwuje jednak kilka nieprzemyślanych rozwiązań, które czasem potrafią niemiłosiernie zdenerwować (żeby nie powiedzieć wku*wić). Aha: mod jest dla wyjadaczy raczej.

3. Pytanie do djcyca- jak prace nad balansem? Do pewnego etapu można zdzierżyć wrogów w czołgu (niezniszczalnych niemal) ale na dłuższą metę i z większą ilością przeciwników gra zupełnie przestaje bawić. Lubię wyśrubowany poziom trudności, ale jeśli ja w egzo ginę szybciej niż bandyta w płaszczu to jest to co najmniej chore.

A teraz mój problem:
Krugłow mi się zaciął. Stoi przed tunelem i czeka na emisję, po czym od tak nie chowa się, nie próbuje przeżyć tylko odwala kitę. Wiem że problem był już poruszony (i wystarczyło przeczekać emisję, przespać się) ale akurat w moim przypadku jest to niemożliwe, bo nasz pan doktorek ginie szybciej niż najemnicy potrafią wyciągnąć broń.

Było by miło, gdyby ktoś wiedział jak kluczowe dla fabuły postaci unieśmiertelnić (tak tak, to jest wbrew fizyce, chemii, biologii i jęz polskiemu) ale akurat pod tym względem plwam na realne odtworzenie warunków panujących w grze.
raczejtak
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2010, 16:35
Ostatnio był: 06 Gru 2014, 16:15
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 8

Postprzez Piterxd w 18 Wrz 2010, 22:29

Co do twojego problemu temat byl juz poruszany. Wczytaj save z poczatku Dziczy i wykonaj wszystko jeszcze raz - mniej zabawy niz przeszukiwanie plikow cofing by uniesmiertelnic postac.
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 181

Postprzez kuban w 21 Wrz 2010, 16:59

Wie ktoś jak wywalić z ekwipunku rękawiczki? Na początku gry kupiłem u Sidora te rekawiczki do walki. Potem u Akima kupiłem rekawice bojowe a tych starych żadnym sposobem nie moge wywalić. Jak wyrzucam od razu wracają do ekwipunku, sprzedać też się nie da. Można więc je w ogóle usunąć z jakiegoś configu czy cuś?
I jeszcze jedno: było sobie zadanie z dokumentami z agropromu. Poszedłem, wytłukłem wszystkich, wziąłem dokumenty i wtedy przybyło to wsparcie 5 żołnierzy. 1 koles w egzo był całkowicie nieśmiertelny. Zostawiłem go tam i pytanie: czy będą z nim jakieś problemy w przyszłości? Coś chyba przeczytałem w necie że będzie jeszcze misja z rajdem na agroprom z innymi stalkerami więc?
kuban
Kot

Dołączenie: 05 Wrz 2009, 10:39
Ostatnio był: 27 Gru 2016, 19:23
Frakcja: Powinność

Postprzez Piterxd w 21 Wrz 2010, 17:08

A z czego go tłukłeś? Bez balansu tylko bronie z dużym kalibrem łatwo obalają exo. A na agroprom wrócisz jeszcze nie raz ;-)
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 181

Postprzez kuban w 21 Wrz 2010, 17:19

Tłukłem go z nazwyklejszego kałacha kilka magazynków + pociski z granatnika. A poprzednich gości w egzo na spokojnie rozwalałem z tej broni.
kuban
Kot

Postprzez JABŁKO w 21 Wrz 2010, 17:32

Niektóre postacie są jakby nieśmiertelne np.Kuzniecow z posterunku wojskowego spokojnie przyjmie na klatę kilka magazynków.Zwykli żołdacy zazwyczaj padają po trzech kulkach z bizona.Najemnik w egzo zazwyczaj po dziesięciu lub trochę więcej.Chodzi ci o tych ze specnazu którzy przylecieli śmigłowcem,bo tam jeden własnie miał egzo ? Tam bodajże jest jeszcze jakiś mechanik i on też jest nieśmiertelny.Zapewne chodziło ci o rajd ze stalkerami ten jak wchodzisz pierwszy raz na Agroprom i włącza się filmik i idziesz im pomoc wybić żołnierzy ?? Bo innego chyba już nie ma :D
JABŁKO
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:47
Ostatnio był: 17 Lip 2011, 23:14
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -30

Postprzez kuban w 21 Wrz 2010, 17:47

Hmmm z tego co czytam to jest jeszcze jakiś rajd z grupą Arhary - o to mi chodzi.Wiem że niektórzy NPC są nieśmiertelni ale są oni zazwyczaj związani z jakimiś questami a ten tak po prostu jest wrogi i nie idzie go zabić.
kuban
Kot

Postprzez djcycu w 21 Wrz 2010, 18:15

Do NS balans skończę nie ma obaw bo to niezbędne. Arhara to pojechany gość... Kałachem nie zabije headshotem exo ale z pięści jak pieprznie w rękę czy nogę to od razu dead... Chorzy umysłowo modderzy za 5 złotych... Albo pokompilowali kilka modów i stąd takie słabe urealnienie. Ammo ma zwiększone staty a broń osłabione... WTF KuWA mać? No ja ręce załamuję... Po co to zrobili? Hardcore? Niech idzie do burdelu i tam go dostanie...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Danio1313 w 21 Wrz 2010, 19:50

Z góry sory za offtopic, ale... Jak się nazywa muza z tego trailera z Powinnością :D ?
Image
Awatar użytkownika
Danio1313
Kot

Dołączenie: 26 Maj 2009, 19:52
Ostatnio był: 11 Lip 2017, 09:16
Miejscowość: Laboratorium X18
Frakcja: Wolność

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości