[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Paź 2010, 08:53

@k4r00 czy Wykładowca już Ci opowiedział o Żmijowym Oku czy na razie tylko coś tam zrobiłeś dla Kolejarzy i poleciałeś szukać arta? Wrzucam screena ale myślę że poprzednie + opis były już wystarczająco dokładne...

Image

EDIT: I zachowajmy trochę umiaru - nie mogę robić screenów przy każdym krzaczku który mijam i kamieniu na który patrzę bo mi miejsca zabraknie na dysku :E
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez utak3r w 11 Paź 2010, 11:35

Nagraj film z całego przejścia Zewu :E
A do pytaczy: kurczę, nie odbierajcie sobie frajdy z gry!
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez k4r00 w 11 Paź 2010, 14:41

Tak Wykładowca już nawijał o oku a jego wciąż nie ma.... może jak odbiore nagrode za hełmy to sie pojawi nie wiem.
Przepraszam Cię i dzięki za cierpliwość.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Paź 2010, 14:51

Oko to nagroda za wypełnienie wszystkich zadań Kolejarzy. Idź nad Jantar, znajdź hełmy (info o ich lokalizacji jest w solucji głównej linii fabularnej :wink:), oddaj Zwierzobojowi i wtedy poszukaj Oka.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Gorn111 w 11 Paź 2010, 20:04

O ile dobrze pamiętam musi jeszcze dostarczyć Serce Kontrolera. Wtedy dopiero dowie się o "kopalni artefaktów".
Gorn111
Kot

Dołączenie: 28 Maj 2010, 19:40
Ostatnio był: 17 Cze 2011, 21:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Paź 2010, 20:11

@Gorn111 absolutnie masz rację, mnie to "Serce Kontrolera" umknęło bo miałem "w zapasie" znalezione wcześniej i nie musiałem za nim ganiać :wink:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez James w 11 Paź 2010, 20:11

Witam, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie w okolicach hotelu w Prypeci leży trup kopacza z jednym z amuletów? Bo brakuje mi już tylko jednego do kompletu, a okolice hotelu właśnie obleciałem i nic...
James
Kot

Dołączenie: 14 Lip 2010, 18:00
Ostatnio był: 02 Cze 2011, 19:20
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Gorn111 w 11 Paź 2010, 20:17

Pathetic_Ripper napisał(a):@Gorn111 absolutnie masz rację, mnie to "Serce Kontrolera" umknęło bo miałem "w zapasie" znalezione wcześniej i nie musiałem za nim ganiać :wink:

Ja z kolei bardzo dobrze zapamiętałem to "SerceKontrolera" ponieważ wyszukałem prawie wszystkie i sprzedałem naukowcom. Musiałem się nieźle nabiegać żeby znaleźć jeszcze jedno :P .
Gorn111
Kot

Dołączenie: 28 Maj 2010, 19:40
Ostatnio był: 17 Cze 2011, 21:47
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Paź 2010, 20:19

@James człenio leży sobie tu:

ImageImage

@Gorn111 mam manię "chomikowania" rzadkich przedmiotów w grze, więc kiedy są potrzebne po prostu sięgam do plecaczka :wink:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez k4r00 w 11 Paź 2010, 20:32

A propos Serca Kontrolera - czemu detektor wykrywa mi że znalazł Serce a w okolicach nic nie ma? Dodam że wykrył mi go na płaskim terenie w agro więc nie ma możliwości na dachu czy gdzieś.
PS. Mam fajnego gnata ak 104 :P
PS.2 Gdzie jest Mańkut w magazynach? Wykonałem tamte questy dostarczenia mu ekwipunku, a jak chcę zmodyfikować sobie grawi kombinezon to gościa po prostu nie ma....
PS.3 Czemu mam komunikat że Łzy Ognia (modyfikat Duszy) zakończył modyfikację w swoją wyższą wersje ( Ognista Dusza czy jakoś tak) udanie, a jest taki sam (łzy Ognia)? Próbowałem wiele razy i to samo.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Paź 2010, 20:53

1. "Serce Kontrolera" można znaleźć w psi-strefach, porozmieszczanych po całej Zonie. Czasem zdarza się że detektor go wykryje ale Ty dostajesz tak po zwojach psi-emisją że nie zdążysz zauważyć gdzie się pojawił i znika.
2. Gratuluję giwery :wink:
3. Mańkut siedzi sobie tu:

Image

Nie wiem jak to dokładnie jest z tym Mańkutem - ja po uwolnieniu postanowiłem go eskortować do Magazynów ale on postanowił trochę pozwiedzać i polazł na Wysypisko, gdzie musiałem go bronić przed Najemnikami. Po rozróbie poszedł do DM i tam zgubiłem go z oczu, bo musiałem pomóc "Powinności". Kiedy poszedłem potem do Magazynów już czekał na miejscu. Jak widzisz marszrutę do tych Magazynów wybiera sobie dziwną więc może po prostu poczekaj.

4. Nie wiem co piszesz o tych artach :| To cytaty z tłumaczenia:

Kod: Zaznacz wszystko
"Ognista Dusza" (mezomodyfikat podnoszący zdrowie i zabezpieczający przed radiacją)\n \nModyfikat "Krople Duszy"  umieszcza się w anomalii "Spalacz". Czas transmutacji - 6 godzin czasu Zony. Otrzymany mezomodyfikat ma następujące właściwości:\n+600 zdrowie\n-20 radiacja\n-18 wytrzymałość\n\nprawdopodobieństwo udanej transmutacji: 60%; prawdopodobieństwo degradacji: 20%; prawdopodobieństwo odrzucenia: 20%

"Łzy Ognia" (mezomodyfikat zabezpieczający przed radiacją)\n \nModyfikat "Łzy Elektry" umieszcza się w anomalii "Spalacz". Czas transmutacji - 6 godzin czasu Zony. Otrzymany mezomodyfikat ma następujące właściwości:\n-30 radiacja\n\nprawdopodobieństwo udanej transmutacji: 65%; prawdopodobieństwo degradacji: 20%; prawdopodobieństwo odrzucenia: 15%.

"Łzy Chimery" (hipermodyfikat zapewniający psi-ochronę i zabezpieczający przed radiacją)\n \nMezomodyfikat "Łzy Ognia" umieszcza się w anomalii "Galareta". Czas transmutacji - 2 godziny czasu Zony. Otrzymany hipermodyfikat ma następujące właściwości:\n-40 radiacja\n+45 telepatia\n+140 krwawienie\n-150 zdrowie\n\nprawdopodobieństwo udanej transmutacji: 55%; prawdopodobieństwo degradacji: 25%; prawdopodobieństwo odrzucenia: 20%.

Jak widzisz "Ognista Dusza" powstaje z "Kropli Duszy", "Łzy Ognia" z "Łez Elektry" z "Łez Ognia" otrzymujesz "Łzy Chimery", więc coś nie tak chyba odczytałeś :wink:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez k4r00 w 11 Paź 2010, 21:00

My mistake - chodziło mi o to że wrzucam do spalacza Krople Duszy a po wyświetleniu komunikatu: Modyfikacja zakończona: Ognista Dusza, art po prostu pozostaje taki sam.
Co do serca - wiem że pojawia się w psi strefach ale jego dziwnym trafem nie ma.... Pojawi się później? Bo rozpaczliwie potrzebuję dwa Serca - jedno dla Wykładowcy a drugie dla Krugłowa.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości