Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez kuba0023 w 05 Gru 2010, 00:26

prawie zawsze gdy walcze z psami ich uderzenia wybijaja mnie wysoko w gore . czasami tez tak jest z dzikami
kuba0023
Kot

Dołączenie: 12 Cze 2010, 09:29
Ostatnio był: 09 Gru 2010, 21:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: -7

Reklamy Google

Postprzez PMG w 12 Gru 2010, 11:47

Ja mam aż 3 bugi:
1. W pralni samoobsługowej w Prypeci, w CoP-ie po emisji wszyscy stalkerzy siedzący dookoła na skrzynkach giną :( . Przeżywają tylko Wujek Jar i jeden chodzący po piętrze przy oknie.
2. W stacjii Janów też w CoP na podłodze leżał stalker i zwijał się z bólu i gadał "Uratuj mnie bracie...". Mógł normalnie powiedzieć, że nie ma kasy na :+: :E . Ale ciekawe jak on został ranny w obozie?
3. Nie wiem, jak on to zrobił :o , ale jeden ze stalkerów na Zatonie w CoP podczas walki z psami lewitował dobre 10m. nad ziemią. Szkoda,że nie walnąłem screena. A po walce opadał sobie wolniutko jakby nigdy nic.
Ostatnio edytowany przez PMG 15 Gru 2010, 18:34, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Postprzez metalwarrior97 w 12 Gru 2010, 18:05

Wnerwia mnie gadka tego faceta który stoi w "100 radów" i nawija "powiedziałem nie stój tam chodź tutaj"
W tej samej lokacji (baza powinności) facet w hangarze który stoi na "mostku" i klepie bez przerwy "wynoś się z tąd stalkerze!" dopóki nie wyjde :mad:
człowiek strzela, Bóg celuje
metalwarrior97
Kot

Dołączenie: 12 Gru 2010, 13:47
Ostatnio był: 12 Gru 2010, 18:05
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez yarpen w 13 Gru 2010, 12:27

Wczoraj szedłem do Janowa, żeby pozbyć się zebranego złomu. Akurat zbliżała się emisja więc zbiegło się tam trochę luda. Staję przed kasa Hawajczyka i padam na pysk skoszony serią od bandyty... Wcześniej tak nie miałem. Robię qload i tym razem ostrożnie. Zanim dostałem śmignąłem w zakamarek. Niestety bronić się ciężko, kiedy nie można wyjąć broni... Odczekałem emisję w jakiejś budzie i wróciłem do Janowa już po, nie było bandziora. Od tej pory każdego jakiego zobaczę częstuję ołowiem, niech mają psy..

Ostatnio wkurzyłem się tez, bo standardowo zaplatało się 3 zombiaków pod drzwi na stacji w Janowie. Tyle, że spałem i o tym nie wiedziałem. Wstaję, trę oczy i idę do Hawajczyka po kiełbasę, bo głód mnie potworny zbudził. Kiełbasy nie spróbowałem, bo dostałem przez ścianę od jednego zombiaka. Cały Janów Stalkerów, Wolnośc i Powinność na miejscu i żaden (_!_) nie ruszy za drzwi, żeby się swołoczy pozbyć, ech. Dobra, myślę, jak sam tego nie zrobię to nikt się tym nie zajmie. Otwieram drzwi i centralnie dostaję w czapę od kontrolera co przystanął 50 m prosto przed wejściem.
Szału idzie dostać. Zwiałem do przeciwległych drzwi i rozwiązałem wszystkie problemy Przypływem.
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez Tormentor w 15 Gru 2010, 20:19

W małej wiosce gdzie było sporo pijawek w pewnym domku leży trup. Jak chcemy się zbliżyć do ciała i przechodzimy przez framugę nagle nas teleportuje w inne miejsce przy domu? Miał ktoś tak? A może to nie jest bug, tylko kolejny dowcip twórców?
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Kwi 2026, 20:08
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez matekfpol w 15 Gru 2010, 21:31

Tormentor napisał(a):W małej wiosce gdzie było sporo pijawek w pewnym domku leży trup. Jak chcemy się zbliżyć do ciała i przechodzimy przez framugę nagle nas teleportuje w inne miejsce przy domu? Miał ktoś tak? A może to nie jest bug, tylko kolejny dowcip twórców?

Celowe. Jest to anomalia przestrzenna taka jak w tunelu gdzie leżało ciało kumpla wojaka spod mostu. Do ciała można się dostać ( mi udało się to od razu, nie wiedziałem jeszcze o teleportacji :) ), jest to trupek Wolnościowca, ma przy sobie SVUmk2 ( ta krótka snajperka pośrednia między VSS a SWD )
Awatar użytkownika
matekfpol
Tropiciel

Dołączenie: 16 Lis 2010, 23:26
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:50
Miejscowość: gej
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 39

Postprzez Pijawol w 28 Gru 2010, 09:13

Mi w Cieniu Czarnobyla w bazie Wolności, tam co są wieżyczki ze snajperami na nich, to gościu z Wolności lewitował. Normalnie wyszedł sobie poza platformę i w powietrzu szedł. :)
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 08:51
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez SVDstriker w 08 Sty 2011, 18:42

Dziś grałem w Czyste Niebo i myślałem że coś mnie trafi :facepalm: Zostawiłem w schowku w bazie Powinności moje SGI-5k ulepszone ma maksa w bazie Wolności. Wziąłem tylko strzelbę i poszedłem do podziemi Agropromu. Wszystko pięknie , ładnie. Wracam po nagrodę , a potem idę po moją broń i ... Biorę ją i nie dosyć że wszystkie ulepszenia które w niej były znikły to na dodatek "Powinność" się zbuntowała i zaczęli do mnie strzelać za to że chciałem wziąść swoją broń. :facepalm:

Następny bug w Zewie. Wracam do Janowa i nie dosyć że dwóch kontrolerów stało koło stacji to jeszcze jeden był w środku razem z bandytą.

P.S: To raczej nie jest bug , a taka bardziej "ciekawostka". W Cieniu w Magazynach Wojskowych to błędne jest określenie "Wioska Pijawek" bo ja raz miałem "Wioskę Kontrolerów". Sami kontrolerzy tam byli , a pijawek prawie nic. Nie wiem czy tylko ja coś takiego miałem.
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Postprzez KaenyPL w 08 Sty 2011, 21:58

Co do Czystego Nieba to z tym że znikajom ci ulepszenia to błąd w grze.Likwiduje się go po spaczowaniu gry.Też tak miałem tylko że w Dolinie Mroku :D Musisz spaczować gre.
Awatar użytkownika
KaenyPL
Kot

Dołączenie: 15 Gru 2010, 17:26
Ostatnio był: 25 Cze 2011, 02:22
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez Stalx w 12 Sty 2011, 16:46

Ja w SoC miałem takie coś że Jeden kot z Kordonu miał przy sobie Thundera
Awatar użytkownika
Stalx
Kot

Dołączenie: 02 Gru 2010, 16:35
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 15:21
Miejscowość: Ełk
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Warsoonclang w 12 Sty 2011, 17:43

Wczoraj postanowiłem na nowo zagrać w SOC. Dzisiaj, gdy wracałem do baru by rozpocząć wyprawę do mózgozwęglacza usłyszałem strzały od strony Dziczy . Okazało się , że na Bar ruszyła banda najemników (dokładnie 9)
i wybijali wszystkich po drodze . Są na CZERWONO jak BYK ! ale nie mogę ich zabić bo na terenie Baru następuje komunikat o Mordercy i neutralni mnie atakują . Gdy w obronie bazy nie poczynię żadnych działań, 3/4 obozujących ginie . Ech ...
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez SVDstriker w 13 Sty 2011, 15:19

Ja przed chwilką miałem ... tym razem BŁĄD. W Zewie Prypeci podczas wczytywania gry są te X wskazówki. I w chyba dwóch są błędy (drobne ale są). Pamiętam tylko z tej pierwszej co przed chwilą miałem: "Nie lekceważ pistoletów. MOJĄ przyzwoitą siłę rażenia..." :facepalm:
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości