[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez kuban w 03 Sty 2011, 20:52

Z tego co wiem ten kawałek mapy (wyglądają one jak dokument) ma bandyta w fabryce przy wykonywaniu zadania z kurierem. Przy tym obozowisku powinności nie masz czego szukać :P. Ostatnio się wkurzyłem bo zapomniałem zabrać mapy od monolitowca w labie a jak wróciłem to trupy poznikały :-/ musiałem iść do kabla który za artefakt daje znacznik na ten schowek. Przy okazji: wie ktoś jak w configu nazywa się serce kontrolera? Wiem że na forum ktoś miał z tym ostatnio problem. Dostaje wiadomość że znaleziono artefakt a jego nigdzie nie ma :-/
kuban
Kot

Dołączenie: 05 Wrz 2009, 10:39
Ostatnio był: 27 Gru 2016, 19:23
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez mortemanimalium w 03 Sty 2011, 21:51

Cromm Cruac napisał(a):A z anomalii grawitacyjnej (karuzeli jak się domyślam) można się wyrwać. Trza biegać we wszystkich kierunkach i w końcu puszcza. Mi się prawie zawsze udaje.

No jak sie pojawiam w samym środku to nie ma szansy, próbowałem w kij razy i nie udało się, zresztą co przejscie bujać się z tą anomalią to porażka : / a biegać przez radar - yantar - dzicz do baru z magazynów też nie ciekawie :/
Meine Ehre HeiSSt Treue
Awatar użytkownika
mortemanimalium
Kot

Dołączenie: 19 Lis 2010, 21:38
Ostatnio był: 01 Lut 2011, 00:20
Frakcja: Zombie
Kozaki: 0

Postprzez Cromm Cruac w 03 Sty 2011, 22:50

kuban napisał(a):Z tego co wiem ten kawałek mapy (wyglądają one jak dokument) ma bandyta w fabryce przy wykonywaniu zadania z kurierem.

Aha, czyli jak rozumiem będą jeszcze jakieś zadania od Woronina bo na razie oczyściłem mu z mutantów wejcie do x-18 i przyniosłem zawartość schowka bandytów. Teraz już tylko mogę go zapytać o wieści. Nie ma innych opcji dialogowych.
Ostatnio edytowany przez Cromm Cruac 05 Sty 2011, 16:57, edytowano w sumie 2 razy
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:40
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez kuban w 04 Sty 2011, 00:13

Zadanie z kurierem dostaniesz od barmana. Nie pamiętam dokładnie kiedy - graj dalej wcześniej czy później je dostaniesz :D
kuban
Kot

Postprzez Nikolai w 04 Sty 2011, 01:06

Mortemanimalium jak jesteś w karuzeli to biegnij w stronę tam gdzie wbiegłeś 180 do tyłu(nieźle musiałem zamulić co do 360^^) do anomalii.
Cromm Cruac jak chcesz wiedzieć jak wygląda część schowka to wykonaj misję od Księcia z odebraniem długu od stalkera na wysypisku i będziesz wiedział jak to wygląda.
Ostatnio edytowany przez Nikolai, 10 Sty 2011, 01:07, edytowano w sumie 1 raz
W razie problemów z fabułą "zewu monolitu" pisz pw postaram się pomóc w miarę możliwości.
Awatar użytkownika
Nikolai
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2010, 17:06
Ostatnio był: 07 Sie 2022, 13:29
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 12

Postprzez Cromm Cruac w 04 Sty 2011, 15:48

No polazłem na Wysypisko, znalazłem tego łosia co wisi Księciuniowi kasę. Wyżebrał życie w zamian za 1 część mapy. Nie mam jej w plecaku tylko w notatkach jest, że mam 1 część. Ale gdzieś tu wyczytałem, że tak ma być.
Tak, że nie wiem czy następne części będą przy zwłokach w postaci dokumentów, czy pojawią się w notatkach przy obszukiwaniu zwłok. Tak czy inaczej jeszcze nie miałem tej misji z kurierem o której wspominał kuban ale warto by wiedzieć na co zwracać uwagę.

Z innej beczki. Szukałem schematu miniguna w X-18 (Lab w Dolinie) i ni cholery nie mogę go znaleźć. Łaziłem tam chyba z 2h. Po rurach pod sufitem i nawet pod podłogę zajrzałem (w demo_record :P) i znalazłem jednego trupa zaraz przy wejściu za windą i jednego w pomieczeniu z fireballem. Pierwszy miał tylko kombinezon a drugi PDA.
Czy ktoś mógłby w spojlerze wrzucić dokładne lokalizacje wszystkich częsci instrukcji bo te z podpowiedzi z głównego posta nie na wiele się zdały. No może poza tym gościem w lesie na Wysypisku. Tu sam się domyśliłem gdzie go szukać :). Wiem, że idę na łatwiznę ale po 2 godzinach bezowocnego łażenia po X-18 mam dość.
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez AiMaster w 04 Sty 2011, 16:18

Mortemanimalium jak jesteś w karuzeli to biegnij w stronę tam gdzie wbiegłeś(360 do tyłu) do anomalii.

Nie ma to jak 360 do tyłu... Co do moda to jest on całkiem interesujący, wolę nawet wersję utak3r'a
Przepraszam adminów i moderatorów, ale nie mogłem się powstrzymać xD
S.T.A.L.K.E.R.Lost World Requital<3
AiMaster
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2009, 12:02
Ostatnio był: 04 Wrz 2012, 22:42
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --

Postprzez kuban w 04 Sty 2011, 17:54

Cromm Cruac napisał(a):Tak, że nie wiem czy następne części będą przy zwłokach w postaci dokumentów, czy pojawią się w notatkach przy obszukiwaniu zwłok.

Kolejne części będą pojawiać się w ciałach w postaci dokumentów ale po zebraniu nie idą do ekwipunku
tylko do PDA. A tu masz poradnik odnośnie tych wszystkich miejsc:
http://www.stalkerteam.pl/printthread.php?tid=809

Za ten post kuban otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Cromm Cruac.
kuban
Kot

Postprzez Cromm Cruac w 04 Sty 2011, 18:26

Głowę bym dał (no może palec), że sprawdzałem za tymi cysternami. Sprawdzę jeszcze raz jak wrócę do domu. Tak, czy inaczej :wódka:
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez Ciemny_stalker w 05 Sty 2011, 16:40

Witam
Ogólnie mod fajny i interesujący, aczkolwiek jest się do czego przyczepic.
Pierwsze co to zobaczylem na samym poczatku gry ze trzeba sie zdrowo nabiegac np.z elektrownie do Prypec i zadania dla Charona i innych, z reszta lokacji tez tak jest. Misji jest nawalone że niewiadomo za którą się złapać z jednej strony to dobrze bo jest co robic ale męczące jest chodzenie typu Jantar-Dzicz-Bar-Jantar-Dzicz:/.Wiele razy już chciałem odstawić tą grę lecz ciekawość o losach bohaterów wprost przemogla chec odstwienia gry. Mod ciekawie wykonany bardzo polecam tym którzy grali w podstawke.

PS. Moim zdanie ta cała ,,realistyka" też jest troszke przesadzona , bo jak to możliwe że mając na sobie wojskowy komb pancerny padam dostajac zblakana kula z odleglosci 100m.

Ciemny_stalker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 01 Gru 2010, 23:36
Ostatnio był: 05 Gru 2012, 15:03
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez Cromm Cruac w 05 Sty 2011, 16:47

Skoro Ci przeszkadza nawał misji do wyboru to może się przerzuć na CoDa. Tam fabuła jest liniowa jak w pysk szczelił*. Żadnych dylematów co wybrać :P

*ort zamierzony :)

mortemanimalium napisał(a):
Cromm Cruac napisał(a):A z anomalii grawitacyjnej (karuzeli jak się domyślam) można się wyrwać. Trza biegać we wszystkich kierunkach i w końcu puszcza. Mi się prawie zawsze udaje.

No jak sie pojawiam w samym środku to nie ma szansy, próbowałem w kij razy i nie udało się, zresztą co przejscie bujać się z tą anomalią to porażka : / a biegać przez radar - yantar - dzicz do baru z magazynów też nie ciekawie :/

Spróbuj wgrać przedostatniego sejwa (tego przed wejściem do Baru), prześpij się albo poczekaj do następnego blowoutu i anomalie zmienią położenie (przynamniej powinny).
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez Ciemny_stalker w 05 Sty 2011, 17:14

Niemówie że mi przeszkadza:) wręcz sie ciesze tylko mówie ze tyle tego ze niewiadomo od czego zaczac.
A gra mnie denerwuje bo co jakis czas ni z gruchy ni z pietruchy mi bug wyskakuje, jak bede mial mozliwosc to wstawie loga moze wy cos poradzicie

Ciemny_stalker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 01 Gru 2010, 23:36
Ostatnio był: 05 Gru 2012, 15:03
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości