[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez melkor w 19 Lut 2011, 11:48

Nie wklejałem bo nie ma potrzeby jak jest napisane że mało pamięi to chyba raczej nie wina interwencji bogów czy młodszej siostry-.-
melkor
Stalker

Dołączenie: 08 Paź 2010, 15:12
Ostatnio był: 08 Mar 2013, 21:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez melkor w 19 Lut 2011, 12:02

Zresztą mam gdzieś logi dzieki witamince nie wywala przy spawnie broni. Mam jednak inne pytanie, otóż zespawnowałem sobie tą "razved_karta" i umieściłem w slocie na broń jednak na pda nie zaznaczyło sie to przejście na PDA. Ono ma być niewidoczne?
melkor
Stalker

Postprzez atikabubu w 19 Lut 2011, 12:03

Soviet napisał(a):2.15 Gra wywala mnie do pulpitu, a w logu mam "out of memory". Co robić?
- Sytuacja ta występuję gdy grze zabraknie pamięci RAM. Z tej sytuacji są trzy wyjścia:

1) Dokupujesz ramu (gdy masz mniej niż 3gb).
2) Zmniejszasz detale, a w szczególności tekstury.
3) Gdy masz min. 3gb ramu stosujesz tego fixa.
Thx atikabubu.

FAQ się nie czyta...
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:04
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez W1lczu w 19 Lut 2011, 14:11

Oby się stało tak, że polacy załatają tego moda. Wtedy wszyscy będą szczęśliwi :D
W1lczu
Kot

Dołączenie: 27 Gru 2010, 21:19
Ostatnio był: 29 Lip 2014, 19:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez melkor w 19 Lut 2011, 14:16

jak na razie to napsuli troche;]
melkor
Stalker

Postprzez djcycu w 19 Lut 2011, 14:35

W1lczu napisał(a):Oby się stało tak, że polacy załatają tego moda. Wtedy wszyscy będą szczęśliwi :D

Chyba nie jadłeś... Kto ci tego moda naprawi? Przecież pchanie w to łap to samobójstwo...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Postprzez melkor w 19 Lut 2011, 14:36

Dokładnie :D
melkor
Stalker

Postprzez korn06 w 19 Lut 2011, 20:45

melkor napisał(a):Szczerze mówiąc wywala mi przy spawnie broni i bez tego moda na przejście,no i jest chaotyczny bo jak spawnuje artefakty albo pancerze to daje mi wszystki i musze wywalać;]. Czyli tak, najpierw mod na spawn ekwipunku, potem łatka i potem mod na spawn przejścia na Bagna. Dobrze kombinuje?

nie używaj spawnera do broni i kombinezonów(graj uczciwie!),bo to na pewno stworzy wiele błędów w grze, tu są opisane zadania przy których jednak będzie trzeba zespawnować kilka kwestowych rzeczy
http://www.stalkerteam.pl/topic/749-mal ... -by-yurek/
korn06
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2011, 14:48
Ostatnio był: 12 Lut 2013, 15:40
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez djcycu w 19 Lut 2011, 23:00

Dysk Pantery musi być spawnowany bo twórcy coś pokopali i nijak nie można go otrzymać. Po prostu się "ludź" w umówionym miejscu nie pojawia :/ Tak pisze na forum AMK którym przechodząc NS polecam. Co do innych rzeczy to NIE SPAWNUJEMY w trakcie trwania zadania bo narobimy cudów i gra będzie straszyć błędem nie do ominięcia który wygląda tak: "item is already in story registry" i już można pocałować moda w dupę. Spawner też się przydaje po rozmowie z tym najemnikiem co nas usypia (nazwa mi już wyparowała) no bo gdy mamy ze sobą dekoder to już nam nie wróci podczas gdy on zabierze nam nasz sprzęt a potem w skrzyni go odzyskamy. Spawner się przydaje i to żadne nieczyste granie. Jeśli mamy użerać się z kolejnym dopełnieniem od nowa to moim zdaniem warto sobie odbudować poprzednie wyposażenie bo czymś trzeba walczyć no a czasu schodzi trochę przy gonieniu do punktu gdzie następuje nowa fabuła. Dodatkowo dobrze jest sprawdzić jakie bronie są i która jak się zachowuje bo ni stąd ni z owąd każda broń jest wysoko nierealistycznie opisana i często biorąc wspaniałą broń jak na przykład M16 czy G36 my zawodzimy się bo w grze to cienka broń...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Postprzez melkor w 20 Lut 2011, 04:46

korn06 napisał(a):
melkor napisał(a):Szczerze mówiąc wywala mi przy spawnie broni i bez tego moda na przejście,no i jest chaotyczny bo jak spawnuje artefakty albo pancerze to daje mi wszystki i musze wywalać;]. Czyli tak, najpierw mod na spawn ekwipunku, potem łatka i potem mod na spawn przejścia na Bagna. Dobrze kombinuje?

nie używaj spawnera do broni i kombinezonów(graj uczciwie!),bo to na pewno stworzy wiele błędów w grze, tu są opisane zadania przy których jednak będzie trzeba zespawnować kilka kwestowych rzeczy
http://www.stalkerteam.pl/topic/749-mal ... -by-yurek/

Mnie broń nie obchodzi tylko to przejście z agropromu, mam tą mape czyli tą ''razved_karta'' i umieściłem w slocie na broń ale na PDA przejścia nie ma. Tak ma być czy znowu bug?
melkor
Stalker

Postprzez malakas w 20 Lut 2011, 11:23

Dysk Pantery musi być spawnowany bo twórcy coś pokopali i nijak nie można go otrzymać. Po prostu się "ludź" w umówionym miejscu nie pojawia...biorąc wspaniałą broń jak na przykład M16, czy G36 my zawodzimy się bo w grze to cienka broń...

Jedna z koleżanek o nicku RAVEN rozwiązała zagadkę tego chorego posłańca, to sierżant na torach....nie idzie nigdzie tylko sobie tam stoi.
Racja G36 to zupełnie skopana broń...szkoda w podstawce była super.
Temat o dysku i jak go zdobyć....
http://www.stalkerteam.pl/topic/980-kwest-na-dysk-pantery/

Mnie broń nie obchodzi tylko to przejście z Agropromu, mam tą mapę,
czyli tą ''razved_karta'' i umieściłem w slocie na broń ale na PDA przejścia nie ma.

Włóż w slot i szukaj miejscu, gdzie ma być przejście,pojawi się wówczas. Jest blisko ogrodzenia....
Ostatnio edytowany przez malakas 20 Lut 2011, 12:35, edytowano w sumie 2 razy

Za ten post malakas otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive korn06.
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez MiedzianeJaja w 20 Lut 2011, 11:37

Dla tych co nie wierzą że Fanat daje przejście i że można bez wiekszych problemów odwiedzić bazę Czystego Nieba w soli z tłumaczeniem :

Image

:D
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości