[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez domator w 13 Mar 2011, 19:12

Wychodząc z Baru otrzymujemy komunikat "Opuściłeś terytorium Baru". Wracając musimy za każdym razem opłacić wejściówkę. Otóż nie zawsze.
Jak wychodzimy w stronę Wysypiska idąc drogą dochodzimy do miejsca gdzie droga biegnie pomiędzy dwoma skarpami, tam gdzie swoje siedlisko mają dwa pseudo giganty.
Jeśli będziemy trzymać się prawej skarpy to z dużym prawdopodobieństwem uda się nam je ominąć i co najważniejsze idąc (lub biegnąc) przy samej skarpie nie otrzymamy komunikatu o opuszczeniu baru, zatem wracając do baru nie będziemy musieli wnosić opłaty. Dwa tysiączki zostają w kieszeni.
Czy może ktoś to sprawdzić i potwierdzić?
Czy może tylko u mnie ten trik działa.
domator
Kot

Dołączenie: 13 Mar 2011, 12:10
Ostatnio był: 09 Lip 2011, 07:39
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Kmiotu w 13 Mar 2011, 21:17

Grałem jakiś czas temu, ale u mnie było podobnie.
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Dołączenie: 04 Lis 2009, 00:04
Ostatnio był: 16 Lip 2014, 23:49
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez Krol1979 w 13 Mar 2011, 22:34

koledzy powiedzcie gdzie w kordonie u wojskowych szukać mam dokumętów do minigana i czy można jakoś załatwić te 2 wozy pancerne,bo wale w nich z tego co mam i nic
Krol1979
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 21:55
Ostatnio był: 31 Sty 2023, 19:33
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Postprzez Krol1979 w 13 Mar 2011, 22:40

i jeszcze jedno miałem za zadanie pogadać z jakimś łukaszem ale gdy przybyłem do magazynów wojskowych i gdy go znalazłem koleś już leżał nieżywy to normalne tak ma być czy coś się popiepszyło?
Krol1979
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 21:55
Ostatnio był: 31 Sty 2023, 19:33
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Postprzez domator w 14 Mar 2011, 03:34

Po wejściu z ATP do magazynów wojskowych musisz jak najszybciej dotrzeć do Łukasza, bo inaczej wojskowi zrobią mały wypad i ich wystrzelają.
Schowek z częścią instrukcji nie leży na terenie samego posterunku wojskowych tylko za posterunkiem. Konkretnie na zewnątrz przy jego wschodnim ogrodzeniu znajdują się stosy betonowych płyt. Szukaj między tymi stosami.
Jak się tam dostać?
Idź wzdłuż wschodniego płotu ( w końcowej fazie skradanie ), przedostań się przez ogrodzenie po zwalonym drzewie.
Po pokonaniu ogrodzenia po swojej prawej stronie ujrzysz wspomniane stosy płyt.
Najodpowiedniejsza pora to późna noc.
Ostatnio edytowany przez domator, 14 Mar 2011, 10:20, edytowano w sumie 1 raz
domator
Kot

Dołączenie: 13 Mar 2011, 12:10
Ostatnio był: 09 Lip 2011, 07:39
Ulubiona broń: Sniper TRs 301

Postprzez smok61 w 14 Mar 2011, 07:58

Po wyjściu z teleportu od razu biegnij w stronę bazy wojskowej. Spotkasz Łukasza z kumplami. Nie gadaj z nikim, tylko leć dalej. Kucnij za betonowym blokiem przy drodze i załatw pojawiających się żołnierzy. Teraz idź do Łukasza i już razem wybijcie niedobitków.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez Szakal17 w 14 Mar 2011, 19:27

witam mam wielki problem nie mogę odnaleźć kłą a musze mu dać pda do rozszyfrowania wiec błagam o pomoc xD
Szakal17
Kot

Dołączenie: 14 Mar 2011, 19:21
Ostatnio był: 15 Mar 2011, 17:06
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Nikolai w 14 Mar 2011, 21:54

Otóż Kieł jest w domkach przed bazą wolności(tam gdzie powinność w SOC szykuje atak)
W razie problemów z fabułą "zewu monolitu" pisz pw postaram się pomóc w miarę możliwości.
Awatar użytkownika
Nikolai
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2010, 17:06
Ostatnio był: 07 Sie 2022, 13:29
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 12

Postprzez Szakal17 w 15 Mar 2011, 00:50

niestety kłą tam nie ma :( moze mod mi sie popsuł czy cos ?
Szakal17
Kot

Dołączenie: 14 Mar 2011, 19:21
Ostatnio był: 15 Mar 2011, 17:06
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez iwan-iwanowicz w 15 Mar 2011, 00:54

przeleć się do Prypeci
Awatar użytkownika
iwan-iwanowicz
Stalker

Dołączenie: 25 Lut 2010, 22:29
Ostatnio był: 23 Gru 2014, 23:09
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: -3

Postprzez flanelostopy w 15 Mar 2011, 03:01

dobry.mam ciekawostkę: gram od dni kilkunastu,z przerwami.Odwiedzane wszystkie lokacje,prócz dziczy-jakoś mnie tam nie ciągnęło. Dziś poszedłem,questy dal szefa bandytów dawno zrobione,(posterunku północnego do baru nikt już nie obsadza,bo zombiaki ich zżarły),posterunek w stronę wysypiska obstawia 2 bandytów- kasy za wejście nie chcą,opcji dialogowej o potrzebie zapłaty nie ma,nie ma komunikatu "właśnie opuściłeś teren baru".Idąc na magazyny tego komunikatu też już nie ma. Beka jest tego rodzaju-podchodzę do bramy dziczy,jest komunikat o wyjściu z baru, wracam na teren baru i co? banditen na czerwono i strzelają do mnie:D żenada jak nic.Jak zmienię lokację na dzicz, to samo,jakbym im kogo ukatrupił. Podróż na wysypisko czy do magazynów i powrót nic się nie dzieje z nastawieniem banditen.Grać się nie da,bo co ,każdego tam wybijać?:D Ktoś uświadczył takiej durnoty może,czy po prostu gra strzela focha i dzicz trzeba było odwiedzać jak jeszcze byli strażnicy?
flanelostopy
Kot

Dołączenie: 15 Mar 2011, 02:49
Ostatnio był: 13 Cze 2013, 22:21

Postprzez smok61 w 15 Mar 2011, 17:55

Miałem podobną sytuację. Bandytów na posterunku od strony Magazynów Wojskowych załatwiły zombiaki i nie było komu zapłacić. Gdy wlazłem dalej, bandyci byli wrogami i strzelali do mnie. Rozwiązaniem jest przejście bokiem, przez płot do posterunku od strony Wysypiska i wejście z tamtej strony po zapłaceniu 2000.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości