[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez jalkavaki w 20 Mar 2011, 18:32

@Bambosz: Czytałeś perwszy posta? Jak zapisujesz i ładujesz?. Przez Menu czy quick? W którym miejscu jesteś gdy save Ci wywala?
@LSith: szukaj dobrze. Ja jedną Gwiazdę znalazłem w Prypeci między blokami (w okolicy placu z Leninem) a drugą w Czarnobyl-1 w jednym z tych wielkich basenów co to są na południe od wejścia do Sarkofagu.
BTW. Ktoś wie jak wywalić ten beznadziejny kolimator z AS Wal? Czy trzeba teksturkę oryginalną wgrać, czy co?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Reklamy Google

Postprzez Cromm Cruac w 20 Mar 2011, 19:20

Usuń folder gamedata/meshes/weapons/val. Celownik będzie jak w postawce.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:27
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez nasc w 21 Mar 2011, 02:10

Witam ...
Na początek chciałbym wypowiedzieć się na temat Zewu monolitu...muszę przyznać że za dużo tam cudowania a za mało gry co mi po skakaniu przez teleporty?i słuchanie 2minutowych prań mózgu przywódcy monolitu ? żeby wydostać się do głupiej prypeci trzeba się na cudować a myślałem ze będzie to miało jakąś ciekawą fabułę...sam początek gry już zniechęca do jakiegokolwiek dalszego kontynuowania ... oczywiście to tylko moje zdanie ale uważam to za najgorszy pomysł jaki mógłby powstać reszta dość ciekawa..i widać od ręki że jest o wiele trudniejsza od zwyczajnych stalkerów...ciekawy hud oraz na plus mogę dodać to że nie tnie się przy takiej specyfikacji Athlon xp3200(barton) 1gbram i grafika ati radeon 9600advantage 256mb to taka tylko moja opinia.

Pozdrowienia dla wszystkich Stalkerów
Awatar użytkownika
nasc
Kot

Dołączenie: 18 Mar 2011, 14:17
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 15:31
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Pesym80 w 21 Mar 2011, 09:30

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum ale w Ukryte Ścieżki gram już od paru tygodni. Muszę przyznać że dużo ludzi odwaliło kawał dobrej roboty z tym modem. Zarówno twórcy z Rosji jak i nasi którzy to lokalizowali i poprawiali dali radę. Mod jest trudny, początek był wręcz dla masochistów ale to tylko zachęcało żeby zobaczyć co będzie dalej i nie zawiodłem się. Strasznie mi się spodobała długość gry, jeszcze jej nie skończyłem, ale znalazłem już wszystkie części miniguna, amulety i schowek Siemienieckiego.
No i wszystko fajnie ale jest łyżka dziegciu w tej beczce miodu. Mam następujący problem: Pierwszego serca kontrolera nigdy nie miałem na bagnach w Agropromie (pewnie wpadło w tekstury) a na wczytywanie pierwszego save'a po wejściu na lokację jest już mocno za późno. Z tego co czytałem na forum, wiedziałem że serca są w innych miejscach na mapach, więc się tym nie przejąłem i szukałem gdzie indziej. ALE mimo że mam detektor Krugłowa przy pasie cały czas, NIGDZIE WIĘCEJ żadnego już nie wykrył! Nie mam ani jednej sztuki. Poradźcie co robić? Rozumiem że do ukończenia moda ten art nie jest konieczny ale chciałem wykonać wszystkie questy zanim go skończę.
P.S.
Chmiel25 - Pathetic_Ripper zamieścił na którejś stronce tego wątku jpg-a gdzie są dyski i je tam znalazłem, więc albo poszukaj jego postu (ze 60 stron wcześniej) albo sam poszukaj, przy żółtej koparce obok rozwalonego rurociągu na północnym zachodzie Wysypiska. Mały parów, gęste krzaczory. :)
- jak pomogłem to kozaczka -
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 10

Postprzez LSith w 21 Mar 2011, 13:16

kurcze przez te pierońskie gwiazdy dla doktorka trace już powoli cierpliwośc do tego moda
jedną mam z sarkofagu przetrząsłem wczoraj i dzisiaj cały stadion nie ma
jak mi podpowiadacie przeszukałem wielkie baseny w czarnobyl 1 nie ma
teraz biegam po prypeci też nic
a czy ktoś mi podpowie gdzie namierze jakieś himery może z pazurami mi lepiej pójdzie 4 sztuki już ubiłem w elektrowni gdzie znajde jeszcze 6 himer
Image
Awatar użytkownika
LSith
Kot

Dołączenie: 16 Lut 2011, 19:35
Ostatnio był: 19 Sie 2012, 17:12
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 4

Postprzez jalkavaki w 21 Mar 2011, 13:30

Po Prypeci biega kilka, w tym jedna elektryczna.
Zobacz, może inni NPC mają w handlu Gwiazdę.
A znajdujesz jakieś artefakty w ogóle?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez LSith w 21 Mar 2011, 13:40

znajduje ale same śmieci grawi kotlety meduzy
a gwiazdy nie moge namierzyć
ide polatać za himerami
Image
Awatar użytkownika
LSith
Kot

Postprzez Pesym80 w 21 Mar 2011, 14:17

Zawsze można poczekać na emisję albo się przespać, wyjść z lokacji i wrócić dla pewności, wtedy jest respawn mutantów, swoją drogą ja tylko w Prypeci miałem w sumie z 10 gwiazd wieczornych. :)
A grawi to nie śmieci, trzymaj wszystkie, później wymienia się je na ammo do Wintara - najlepszej broni ever! :D
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez LSith w 21 Mar 2011, 14:26

co do emisji to jeszcze nie miałem
a ten respawn mutantów to bede miał jak przejde pare raz z lokacji do lokacji to mutanty sie pojawiają z powrotem o to chodzi ?
Image
Awatar użytkownika
LSith
Kot

Postprzez Pesym80 w 21 Mar 2011, 14:32

Najlepiej zrób tak: wróć z Prypeci do Reaktora, prześpij się parę godzin i wróć. Ciekawe rzeczy mogą się pojawić, poza mutantami, na przykład na samym dole Prypeci może pojawić się kilku najemników z niezłym ekwipunkiem. Ale to jest mocno losowe, musisz popróbować. Nie gwarantuje też że akurat chimery się pojawią.
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Postprzez jalkavaki w 21 Mar 2011, 14:50

Mutanty się spawnują i to często, nawet bez przechodzenia między lokacjami czy spania.
Problem natomiast mam z artefaktami. Raz zebrane już nie pojawiają się. A wtopa jest taka, że zebrałem chyba wszystkie możliwe z Prypeci i Elektrowni po czym je straciłem (wtedy gdy tracimy cały ekwipunek). I teraz latam goły i wesoły z kilkoma artefaktami, które znalazłem przy trupach.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez danyf w 21 Mar 2011, 15:11

pesym80
z tego co pamietam to jesli nie zdobedziesz serca kontrolera na bagnach w agropromie(jesli jak mówisz wpad ci w teksture to spróbuj go wyciagnac przy pomocy grawi guna) to raczej nie znajdziesz go nigdzie indziej ja tez probowałem ale niestety musiałem go wziac z bagna , zaniesc je krugłowi i dopiero mogłem zdobywac i szukac gdzie indziej(serce kntrolera mozna znalezc w miejscach gdzie jest podwyzszony poziom psi, miejsc tych jest dosc sporo)
pozdro

Za ten post danyf otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pesym80.

danyf
Wygnany z Zony

Dołączenie: 01 Mar 2011, 11:13
Ostatnio był: 25 Mar 2011, 15:44
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości