[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Najemnik w 03 Kwi 2011, 19:24

Oh, dzięki za pomoc. Poszukam.
16:19 Edka: Strach się odezwać, wszystko chu*owe i wszyscy brzydcy.
Awatar użytkownika
Najemnik
Tropiciel

Dołączenie: 28 Lut 2009, 02:41
Ostatnio był: 21 Wrz 2025, 13:23
Miejscowość: Gopnikowo
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 261

Reklamy Google

Postprzez qcyk0015 w 03 Kwi 2011, 19:41

Ma ktoś save już po zadaniu z odnalezieniem dokumentów dla Ducha w Sterowni Monolitu? Nie mogę wejść do Sarkofagu przy drodze powrotnej, bo wywalia mi do Windowsa i zaraz szlag mnie trafi, bo mam już pokonane troche gry, a za prosta to ona nie jest. Prosiłbym o save już w Prypeci albo o poradę w rozwiązaniu problemu.
Awatar użytkownika
qcyk0015
Stalker

Dołączenie: 16 Kwi 2010, 20:57
Ostatnio był: 22 Kwi 2016, 19:00
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 18

Postprzez skhi w 04 Kwi 2011, 07:54

Czy ktoś pamięta jakie arty trzeba znaleźć dla mańkuta żeby naprawił zaawansowany detektor anomali bo gierę przechodzę 2 raz i nie chce się pozbyć tych artów przed zadaniem .Kozaka stawiam za pomoc .
A jeszcze takie pytanko do Modera czy ktoś pracuje nad Spolszczeniem do Tajne ścieżki 2 ???
Byłoby super i pewnie niejeden by się ucieszył i pograł w następną część tego Zajefajnego moda .
Nowa Zona Fukushima

skhi
Wygnany z Zony

Dołączenie: 09 Kwi 2010, 12:43
Ostatnio był: 17 Sie 2017, 20:16
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 1

Postprzez jalkavaki w 04 Kwi 2011, 11:35

Jak uśpić tego szalonego doktorka w X-10? Zachodzę do tak, że mnie nie słyszy. Trafiam go (obojętnie czy głowa, czy w tułów) to on zaczyna do mnie strzelać i ucieka.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez k4r00 w 04 Kwi 2011, 12:17

Gdy wejdziesz do X-10, to na wprost masz zamknięte drzwi. Wyjmij colta na strzałki usypiające i podejdź cichaczem do szpary w owych drzwiach. Strzel w doktorka i po sprawie. U mnie ani razu nie strzelał.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez MiedzianeJaja w 04 Kwi 2011, 14:51

Nad spolszczeniem Tajnych Ścieżek 2 pracuje ekipa Stalker Team. Na razie jest wersja beta.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez vandr w 04 Kwi 2011, 16:02

Wywałka na pulpit przy próbie rozmowy z Doktorem w początkowej fazie gry. Próbowałem rozmawiać z nim dwa razy, i dwa razy zaliczyłem wylot. Odsavowanie nie przyniosło rezultatu. Ktoś może mi pomóc?
Oto treść loga:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:287: attempt to index local 'tbl' (a nil value)

stack trace:

EDIT: Ta sama sytuacja przy rozmowie z pierwszym Monoliciarzem, stojącym u podestu schodów. Wywaliło mnie do pulpitu dwa razy gdy spytałem "Masz jakieś przydatne wiadomości?" Tylko ja tak mam? Wgrałem patch, który był w paczce na megaupload - bez rezultatu. Wczytywałem teraz auto save, prawie 10 minut, podjąłem kolejną rozpaczliwą próbę wymiany zdań z tym samym monoliciarzem - i ta sama wywałka na pulpit...padam, o tak <bęc>.

EDIT2: I jeszcze jedno pytanie, czy można ustawić pracę kamery tak, aby postać nie bujała się tak na boki a raczej płynęła - jak w Complete 2009?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez skhi w 04 Kwi 2011, 18:14

jalkavaki odnośnie twojego problemu z szalonym profesorem to rozwiązanie jest banalnie proste .Musisz strzelić do niego ,obojętnie w które miejsce ale tylko JEDEN raz ,no i musisz trafić za pierwszym razem .Dobrze będzie jak się do niego zakradniesz tak żeby cię nie zobaczył ani nie usłyszał. PZDR.
Nowa Zona Fukushima

skhi
Wygnany z Zony

Dołączenie: 09 Kwi 2010, 12:43
Ostatnio był: 17 Sie 2017, 20:16
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 1

Postprzez jalkavaki w 04 Kwi 2011, 18:47

No właśnie zakradam się (tzw. niskie kucnięcie, więc chyba ciszej się nie da), strzelam, ten krzyczy "ała" wyciąga broń i strzela :idea:
@vandr: na pewno masz wersję STALKERA 1.0004?
Czasem też, jak wspomniano w pierwszym poście na początku w Czernobylu i Prypycie mogą zdarzyć się wyloty. Wtedy trzeba cofnąć się o kilka save w tył lub zacząć grę od nowa.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez vandr w 04 Kwi 2011, 18:51

Tak, mam wersję 1.0004. No nic, na dniach przeinstaluję moda i zobaczymy czy to przyniesie efekt.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez jalkavaki w 04 Kwi 2011, 22:41

Aaaaa. Krew mnie zaraz zaleje z tym doktorkiem szalonym.
Wygląda to dokładnie tak: ładuje się X10. Zaczynam. Na Bioradarze, radarze i w oznaczniku kontaktów on-line widzę doktorka. Stoi w tym pomieszczeniu co zawsze (na wprost wejścia do X10, za tymi niedomkniętymi wrotami). Pomalutku skradam się z przyszykowanym pistoletem na strzałki, który dostałem od Krugłowa. Doktorek stoi sobie spokojnie odwrócony plecami. Strzelam do niego i... teraz najlepsze ... doktorek na moment znika, i pojawia się w tym samym miejscu, ale z bronią w ręku. W tym momencie słychać też charakterystyczne piknięcie, gdy PDA nawiązuje nowy kontakt on-line. A doktorek stoi dalej niewzruszenie, ino z bronią w łapie. Gdy drugi raz do niego strzelę, to odwraca się i śle ołów w moim kierunku. Próbowałem też inaczej i najpierw go "spłoszyć", czyli seryjka z AK obok niego aby chłopak biegał a później środek nasenny mu zaaplikowałem. I znów na moment zniknął, charakterystyczne "pik" i strzela do mnie. Próbowałem też ściągną go zachodząc od frontu, ale znów po trafieniu strzałką usypiającą zniknął,"pik", AKS w łapce ma i stoi dalej niewzruszenie.
Cofałem się też w sejwach, nie pomogło.
Jakiś błąd w skrypcie?
Może obecne w budynku mutanty (pijawki, szczury i burery) przeszkadzają?
:-/
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez smok61 w 04 Kwi 2011, 22:53

Vandr - z tego co napisałeś wynika, że masz ustawione za duże wymagania. Ustaw oświetlenie statyczne i zmniejsz rozdzielczość. A właściwie to przeczytaj co napisał mądry człowiek na ten temat - http://www.stalkerteam.pl/topic/269-zel ... stalker-a/
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości