Najgorszy mutant

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Najgorszy mutant

Postprzez Dżuz w 17 Maj 2011, 18:09

grent napisał(a): najbardziej wkurzającym mutantem są chomiki bo można wywalić w nie cały magazynek i się nawet nie trafi. :)

Bo w chomiki to ze śrutu się pakuje :wink: czasami to nawet ze trzy można posłać do piachu za jednym strzałem :D

Pewnie to dziwnie zabrzmi, ale mnie mutanty z Zewu bardziej się podobały jak te z Cienia. Głównie dlatego, że trudniej mi było z nimi wygrać, no i niektóre posiadają szerszy wachlarz ataków; na przykład psy biegają dookoła nas po mniejszym okręgu i czasami nie nadążam z obracaniem, a pijawka ze swoim "buziakiem" jest fantastyczna, choć za pierwszym razem też się lekko wystraszyłem :P No i teraz naprawdę trudno w nią trafić przez to jej znikanie i pojawianie się w najmniej spodziewanym miejscu, i to chyba pijawkę muszę uznać za najgorszego mutanta, jeżeli za kryterium wyboru przyjmiemy stopień trudności. Burer też nie należy do przyjemniaczków, ze swoimi odgłosami chyba nawet bardziej mnie przerażał niż cała reszta :D A to, że potrafi wytrącić broń z ręki i rzuca przedmiotami, to tylko dodatkowo urozmaica grę - trochę mnie to nudziło, że niektóre mutanty zadają jakieś nieokreślone obrażenia (taki mięsacz na przykład - nigdy nie wiem jak on nam robi krzywdę: że co? że wbiega w nas? :E)
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem

Za ten post Dżuz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive grent.
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 12:05
Miejscowość: Frogville
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Reklamy Google

Postprzez grent w 17 Maj 2011, 19:48

Pijawka nie jest taka zła po pewnym czasie można się wczuć w to jej znikanie i wie się kiedy zaatakuje.I rzeczywiście te mutanty z Zewu są lepsze niż te z Cienia.Burer nie oddaje takich strasznych dźwięków najgorszy "pod względem odgłosów" jest chyba kontroler bo on prawie w ogóle NIE wydaje odglosów więc idąc sobie w nocy można na niego wpaść i wtedy się dopiero wystraszyć.A jeśli chodzi o chomiki to nie przepadam za lataniem z shotgunem nawet w eqwipunku bo moim zdaniem to zbędny balast.
Pamiętaj zona jest miejscem które zmienia ludzi, nawet jeśli jednego dnia zdobędziesz przyjaciela następnego może być już twoim wrogiem.
Awatar użytkownika
grent
Kot

Dołączenie: 22 Maj 2010, 16:52
Ostatnio był: 04 Kwi 2012, 08:45
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez eibon7 w 18 Maj 2011, 13:26

Chimera to fajny mutant ale super wnerwiający skacze i trudno w nią trafić
Awatar użytkownika
eibon7
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2011, 13:12
Ostatnio był: 24 Sie 2012, 00:06
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Postprzez Mac w 18 Maj 2011, 18:30

Jak dla mnie to pijawka jest najgorsza - szczególnie kiedy jest się w Prypeci (tam zawsze brakuje mi amunicji). Aha i wkurza to jej wsysanie się w szyję
Mac
Kot

Dołączenie: 02 Paź 2010, 09:30
Ostatnio był: 17 Cze 2011, 11:23
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez grent w 18 Maj 2011, 22:32

Mac napisał(a):Jak dla mnie to pijawka jest najgorsza - szczególnie kiedy jest się w Prypeci (tam zawsze brakuje mi amunicji). Aha i wkurza to jej wsysanie się w szyję

No cóż to jej wsysanie się to akurat najfajniejsza rzecz jaką potrafi
Pamiętaj zona jest miejscem które zmienia ludzi, nawet jeśli jednego dnia zdobędziesz przyjaciela następnego może być już twoim wrogiem.
Awatar użytkownika
grent
Kot

Dołączenie: 22 Maj 2010, 16:52
Ostatnio był: 04 Kwi 2012, 08:45
Miejscowość: Gdańsk
Kozaki: 2

Postprzez Idilyon w 22 Maj 2011, 18:51

Burer. Potrafi w najgorszym momencie wytrącić ci broń z rąk,zrobić wokół siebie tarczę grawitacyjną,dużo wytrzymuje,rzuca w ciebie przedmiotami,i tu,w przeciwieństwie do podejścia do poltergeista nie wystarczy stanąć jak słup soli.

Poza tym pijawka.Najbardziej zmieniony chyba mutant przez wszystkie części gry.W SoC ma średnio-dużo żyć,jest stosunkowo dobrze widoczny w kamuflażu,to jest,jeśli spodziewasz się pijawki,to ją zauważysz. W CS jest to sprawa chyba najbardziej denerwująca,gdyż kiedy jest zakamuflowana jest także nieśmiertelna :/ Ale mam wrażenie,że posiada trochę mniej żyć. W CoP ma z drugiej strony dużo żyć (nadal odstaje pod tym względem od nibyolbrzyma i chimery,trzeba przyznać),jest bardzo trudna do zauważenia,co najwyżej z paru metrów-powyżej jest kompletnie niewidzialna.Krąży wokół ciebie,szybko odzyskuje kamuflaż i znowu jej nie widzisz po ataku. Jeśli polujesz na pijawki,sugeruję założenie słuchawek,znacznie ułatwi to wykrywanie pijawek (to,że są niewidzialne,nie oznacza,że są niesłyszalne).Tudzież sugeruję stanie we wodzie,będziecie słyszeć pijawkę doskonale,jak chlupka jej wodka pod łapeczkami :) Poza tym,będzie widać małe kółka na wodzie,w miejscach,gdzie stawia stopy. Powodzenia na polowaniu! Połamania macek (pijawkom)!
Priszło wriemia. Ja wiżu twajo żełanije.
Twaja cjel zdjes. Idi ka mnie.
Twoj puć zawierszajetsa czieławiek. Idi ka mnie.
Twajo żełanije skora ispołnitsy.
Idi ka mnie. Ty abritiosz to, szto zasłużywajesz.
Awatar użytkownika
Idilyon
Kot

Dołączenie: 10 Maj 2011, 20:34
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 22:59
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez ziuto w 30 Maj 2011, 00:32

Ja najbardziej nienawidzę pijawek i snorków.W pijawkach denerwuje mnie te że robią się niewidzialne i szybko biegają a snorki są prawie jak chimery skaczą jak poje*ane i trafić się ich nie da

Za ten post ziuto otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Boyka.
Awatar użytkownika
ziuto
Stalker

Dołączenie: 04 Gru 2010, 21:51
Ostatnio był: 24 Lut 2021, 03:19
Miejscowość: Płock
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: -2

Postprzez Junx w 30 Maj 2011, 20:17

Każdy mutant jest najgorszy na swój sposób i nie ma podziału na lepsze i gorsze.
1. Mięsacz - wiadomo strzelba i nie ma
2. Dzik - jak wyżej
3. Psy- jak wyżej
4. Chomik (szczur) - jak wyżej
5. Nibypies - jak wyżej
6. Nibypies psioniczny - wytropić "głównego" a reszta podnie
7. Chimera - krótkie serię z karabinu lub eliminatora oraz ruch wókół niej żeby nie trafiła Ciebie
8. Burer - krótkie serie z karabinu lub strzelby i ucieczka za róg. Opis: http://www.youtube.com/watch?v=XGbOInhpt2A
film zrobiony przeze mnie wysłany przez kolege.
9.Snork - krótkie serie i ucieczka na boki i ciągły ruch
10. Poltergeist (telekinetyczny, ognisty) - chodzić za nim i do niego strzelać a nie trafi Ciebie (sam tak robię i nie zginąłem jak na razie)
11. Kontroler - jeżeli masz snajperkę to nie ma problemu jak nie masz masz problem :D najlepiej to stać gdzieś obok ściany i się chować za nią, krótkie serię i padnie. Jeżeli masz Eliminatora szybko podbiec i seria z głowę (zawsze u mnie działa :wink: )
12. Pijawka - jest łatwa i trudna jeżeli są wł. Cienie dynamiczne można ją wytropić bez problemu bo się oczy jej świecą nawet jak jest nie widzialna, Seria z głowę i nie ma :E
13. Nibyolbrzym - najwytrzymalszy mutant w zonie (mi wyszły 2 serie z RP-74 zanim zabiłem) najlepiej stanąć na czym i strzelać.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Wczoraj, 09:11
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez Realkriss w 31 Maj 2011, 07:27

Co do burera, to jest dużo lepszy i szybszy sposób niż strzelanie i chowanie się, mianowicie wystarczy zamiast broni palnej wziąć nóż do ręki i podejść do niego jak najbliżej. Kilka ciosów nożem i gotowy.
Podobnie z kontrolerem, od razu jak się go zobaczy p0dbiec i kilka strzałów, albo ciosów nożem i leży.
Jak dla mnie te dwa mutanty tylko groźnie wyglądają i robią wrażenie, a do ubicia są łatwiutkie.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 882

Postprzez Larala w 31 Maj 2011, 08:20

@2UP

Mnie niby olbrzym padł na jeden magazynek z AK-74(z ulepszoną szybkostrzelnością).... To chyba był jakiś bug, bo wszyscy na forum mówią jaki to on jest trudny do zabicia.
Moim marzeniem jest zrobienie gry w świecie STALKER'a, lecz tak, aby podczas podróży można było spotkać inne osoby pod drugiej stronie "kabla" i móc z kumplami iść do X18.
Awatar użytkownika
Larala
Kot

Dołączenie: 13 Sty 2011, 21:25
Ostatnio był: 26 Kwi 2012, 13:45
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: -24

Postprzez Junx w 31 Maj 2011, 12:06

Larala napisał(a):@2UP

Mnie niby olbrzym padł na jeden magazynek z AK-74(z ulepszoną szybkostrzelnością).... To chyba był jakiś bug, bo wszyscy na forum mówią jaki to on jest trudny do zabicia.

Jakbyś miał filmik to bym uwierzył. Chyba że był już osłabiony to się zgodzę. Mi na niego poszły 3 magazynki z Eliminatora i to ledwo co dałem radę. Nie wiem czy traktować jako głupi fart czy dobry żart :wink:
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Wczoraj, 09:11
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez Soma w 31 Maj 2011, 13:14

Trzy słowa : nie. nawidze. PIJAWEK. nuff said, zawsze mam problemy z pijawkami, szczególnie z grupami. >.>
"Forget the past, carry the future."

Soma
Wygnany z Zony

Dołączenie: 20 Maj 2011, 09:09
Ostatnio był: 07 Maj 2012, 19:51
Miejscowość: Baza FOXHOUND / Alaska
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości