Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Tajemniczy w 03 Sie 2011, 20:25

Co z tego, że uratują ileś tam set tysięcy murzyniątek? Te dorosną, chwycą AK i ruszą zabijać pobratymców.

A skąd wiesz że chwycą AK? Afryka to nie tylko rywalizujące gangi i wojny domowe. Czyli według cb lepiej jest zostawić je na pastwę losu. Niech umierają z głodu wiedząc że nikt i nic na tym świecie im nie pomoże i niech wiedzą że nie są potrzebni.

Bo murzyny się tylko zabijać umieją.

Bardzo mocny argument, nie ma co :facepalm: . To tak samo jak mówić o Polakach że kraść umieją i pić. W każdym kraju są s...syny i normalni ludzie. Tak samo jest w Afryce. A co do tej mąki i ryżu- nie tylko pomóc im żywnościowo ale i zdrowotnie czy niech lepiej giną od HIV, AIDS i malarii? W którymś wywiadzie Cejrowskiego w TV INFO słyszałem że funduszem przeznaczonym na ochronę pand można by zlikwidować malarię w Afryce. Daje trochę do myślenia.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 04 Sie 2011, 17:32

Myślę (o to coś nowego :E ) że koledze piszącemu post o Murzyniątkach i ich chwytaniu za AK, chodziło raczej nie o to żeby wstrzymać pomoc, a o bezcelowość owej z racji tego, że pomoc ta trafia w głównej mierze nie do tych co potrzebują, a do tych co na niej zarabiają. I zgodzę się z Tym kolegą że o wiele lepszym pomysłem byłoby wejść, zrobić porządek, porządne władze, a potem już niech sobie dają radę sami (oczywiście na kilka lat ustanowić kontrolę). Ale niestety w obecnym świecie - pomysł nierealny.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez StalkerCiastek w 04 Sie 2011, 17:52

Tajemniczy, powiedz, w jakim ty żyjesz świecie? Chyba czytałeś mojego posta i nie mam ochoty powtarzać. Twoja wizja Afryki lekko odbiega od rzeczywistości. Powiedz, dlaczego tam w wojnach głównie domowych giną miliony ludzi, a gdzie indziej nie? Dlaczego murzyni nie potrafią stworzyć silnej gospodarki i infrastruktury? Bo gdyby im się udało, taka susza w Somalii nie byłaby wielkim zagrożeniem. Dzięki w miarę rozwiniętej gospodarce kraj przetrwałby jakoś bez pomocy z zewnątrz.
Skąd wiem, że murzyniątko chwyci za AK? Bo tam 13letnie dzieci to gwałciciele, i większość mężczyzn zajmuje się walką (na myśli mam takie Kongo) lub mordami.

Afryka to nie tylko rywalizujące gangi i wojny domowe.

Bo Afryka to nie tylko Egipt czy Republika Południowej Afryki. Takim krajom nie wysyła się pomocy żywnościowej. Miałem na myśli dzicz w stylu Kongo, Rwanda, Uganda, oba Sudany czy Somalia. Tam przemoc w miastach to rzecz codzienna. I ogromna część ludzi należy do gangów, bojówek, partyzantów czy niewiele lepszych od pospolitych bandytów wojsk rządowych.

To tak samo jak mówić o Polakach że kraść umieją i pić.

W Polsce nie zabito w ciągu 100 dni miliona osób. Nie wiem jak można porównywać Europę z Afryką.

A co do tej mąki i ryżu- nie tylko pomóc im żywnościowo ale i zdrowotnie czy niech lepiej giną od HIV, AIDS i malarii? W którymś wywiadzie Cejrowskiego w TV INFO słyszałem że funduszem przeznaczonym na ochronę pand można by zlikwidować malarię w Afryce.

Przecież wspominałem o lekach. Tylko, że leki i żywność nie uczynią państwa silnym. Międzynarodowe organizację wydają masę dolców na żywność, podczas gdy w kraju się morduje ludzi, a ulicami rządzą gangi lub partyzanci. Co do malarii - rozwinięte państwo samo by sobie z nią poradziło.

Uogólniając moją wypowiedź: miałem na myśli, że zamiast inwestować w żywność lepiej robić to w kraj. Bo to podstawa. Rozwinięty kraj zapewni bezpieczeństwo obywatelom. Tymczasem nie robi się NIC by przerwać walki czy umocnić rząd. Te 5 milionów w Kongu i milion w Rwandzie zostało zamordowanych dosłownie pod nosem ONZ.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez Terminus w 04 Sie 2011, 18:27

StalkerCiastek: Wszystko fajnie, tylko, że za większość zła jakie jest w Afryce odpowiadamy My, czyli demokracje Zachodu i dawny blok komunistyczny, które miały ciągle różne swoje interesy, politykę itp...
Trudno oszacować ile zła dokonał np. "eksport socjalizmu"? Somalia, Etiopia to są przykłady krajów, które zaczęły podupadać po tym jak zaczęto tam propagować socjalizm.
W takiej Somalii po socjalizmie mieliśmy dyktaturę wspieraną przez USA, potem wojnę domową, niesławną interwencję USA. Na jakiś czas sytuację uspokoiła Unia Trybunałów Islamskich, ale to wystraszyło USA, więc nasłali na Somalię Etiopię i chaos dalej trwa.
Piraci Somalijscy? Tajfun zniszczył infrastrukturę i kutry. Nikt im nie pomógł jak zaczęli głodować. Nie mając co jeść zaczęli napadać na przepływające statki. Dzisiaj za miliony dolarów tygodniowo są utrzymywane przez różne kraje eskadry okrętów broniących statków handlowych. Za promil tej kwoty w odpowiednim czasie dany ofiarom klęski żywiołowej nie byłoby w ogóle piractwa. Wystarczyło dać wędkę.
Chaos to bardzo użyteczna rzecz gdy można prowadzić interesy np. prowadzić wydobycie surowców naturalnych. Nawet tam gdzie jest względny spokój i pozory praworządności okazuje się np. MFW czy ONZ daje pomoc finansową na infrastrukturę ... zapewniającą obsługę zakładów przemysłowych będących własnością międzynarodowych koncernów...

W Afryce ludzie są tacy sami jak wszędzie indziej. No może ładniej śpiewają i są lepsi w maratonie. To okoliczności, za które często my biali odpowiadamy zmuszają ich do zachowywania się w sposób nieludzki.

Podajesz przykład Polski. Naprawdę niemożliwe? W latach 40-tych Ukraińcy i Polacy w niewyobrażalnie okrutny sposób się wzajemnie wyżynali na Wołyniu. Podobnie Serbowie z Chorwatami i Bośniakami. W latach 90-tych te same demony wróciły i okazało się, że dalej ludzie w Europie potrafią kopać masowe groby dla kobiet i dzieci...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Tajemniczy w 04 Sie 2011, 19:31

Tyle że w Afryce ludzie nie walczą, bo tak im się podoba. Do tego zmusiła ich postawa świata, który po dekolonizacji Afryki przestał się w/w kontynentem interesować i pozwolił na tym kontynencie rozprzestrzeniać się bezprawiu. Ludzie z pewnością mogliby tam normalnie żyć gdyby świat im pomógł. Przykład piratów somalijskich Terminusa pokazuje, że winnym za sytuację w Afryce jesteśmy wini my a nie oni. Ludzie nie chcą żyć za dolara dziennie, więc imają się takich a nie innych zajęć.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Dżuz w 04 Sie 2011, 23:40

A ostatnimi dniami wku*wi*a mnie jeszcze Mass Effect w reklamie CD Action... znaczy wymowa tego pana, czyli mniej więcej /e'fekt/. Jest też i taka możliwość wymawiania tego, przez /e/ na początku i jest to dopuszczalne i poprawne choć niezbyt popularne, ale za *uja nie uwierzę, że wymawia on to w ten sposób z pełną - wynikającą z jakiejś jego wiedzy - świadomością tego co robi. I znowu daje TV nie najlepszy przykład młodzieży szkolnej :mad: Dobrze, że akcent chociaż zachował poprawny, bo byłoby to żenujące.

Dobra, kończę moje fonetyczne frustracje na jakiś czas - to z braku studiów :P

P.S.
No chyba, że usłyszę jeszcze coś szczególnie karygodnego.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 06:42
Miejscowość: Frogville
Kozaki: 255

Postprzez Xen w 06 Sie 2011, 22:16

Nie będe tego dużo wymieniać :E
- gdy komputer ma zeschłą pastę i osiąga 80c potem się wyłącza, a potem stary mówi - daj mu odpoconc grasz f komputer caly dzien komputer ma dosyc sostaf go f spokojó
-Justin Bieber
-Fani Justina Biebera
-Rebbeca black czy jakos tak
-naj*bany mudźyn (nie wiem dlaczego, ale tak :E)
-gdy ktoś mówi że przeszedł simsy
i wiele....wiel.....wiel...wieleeee więcej.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Wheeljack w 07 Sie 2011, 18:08

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression     :Invalid call
[error]Function     :I\xray-svn\xr_3da\HW.cpp
[error]File     :I\xray-svn\xr_3da\HW.cpp
[error]Line     :331
[error]Destriprion   :R

stack trace:

Mój ulubiony error, "R" zawsze mówi mi gdzie szukać problemu.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 22:09
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez Gabriel w 10 Sie 2011, 15:15

Mnie doprowadzają do kur**cy te sytuacje:
1.Gdy na obiad mam pływające rzygowiny żula, czyli szczawiową BUUUEEEE :mad: :mad: :mad:
2.Gdy komp ma czkawkę i się zawiesza :-/
3.Gdy wdeptuje w gó*no
4.Gdy siostra prosi mnie czy może sobie "pograć"
5.Gdy muszę zapier**lać po ogórki na działkę z psem :mad:
6.Gdy muszę wyjść za siostrę z psem
7.Gdy muszę pójść do zjeb**ego sklepu bo coś zapomniała kupić moja mama albo tata. Ta, tylko że zawsze zapomina jak gram na komputerze.
8.Gdy niechcący zepsuje kibel i cały dzień spłukuje się woda
9.Gdy mam się kąpać i jest zimna woda w wannie
10.Gdy mam wynieść śmieci podczas grania( podobna sytuacja do punktu 7)
11.Gdy widzę brzydką twarz Komorowskiego lub kaczki w telewizji...
12.Gdy zamiast na basen mam zapiep**ać jak terrier do sąsiada i coś powiedzieć/poprosić/dać.
13.Gdy pies zrobi bubu na chodnik i muszę to posprzątać.
14.Gdy jakaś psychopatka czepia się że nie wyrzucam śmieci do kosza, a ona sama jak jakiś niemiecki bulldog ślini się i nie wiadomo gdzie pozwala sr*ć swojemu psu... a tak, przed moim domem.
15.patrz pkt,14 w wersji męskiej
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Frakcja: Wolność
Kozaki: 23

Postprzez kapucha w 10 Sie 2011, 18:50

Szczawiówka jest pożywną i dobrą zupą, to ogórkowa to zuuuooo!

A mnie zdenerwowała ostatnio taka dziwna gazeta. Otóż Fakt doprowadza mnie do szału. Jakieś pieprzone kolorowe kwadraty "zaczarowane" przez znachorów, co Cię mają wyleczyć, artykuły typu "Kurz złamał mi rękę", "Nie śpię bo trzymam kredens" itp. Ostatnio nawet wylecieli z tekstem, że jacyś naukowcy odkryli wrogo nastawione pojazdy kosmiczne obcych, wielkości kilkuset km, znajdujące się obecnie w pobliżu Saturna i mające do nas dotrzeć w październiku :facepalm: . Od sierpnia rząd USA ma zacząć przygotowywać obywateli na walkę z obcymi. Tak, to jest autentyczny artykuł, naprawdę wylecieli z takim tekstem, był on na ostatniej stronie bodajże w połowie lipca.

Do tego bełkot o katastrofie Smoleńskiej w każdym numerze. Jakieś nowe teorie spiskowe, nowe poszlaki, nowe dowody, nowe oskarżenia. Pamiętam nawet jak kiedyś określili ten wypadek "Drugim Katyniem" :facepalm: .

Image
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Tajemniczy w 11 Sie 2011, 07:41

kapucha napisał(a):Szczawiówka jest pożywną i dobrą zupą, to ogórkowa to zuuuooo!

A mnie zdenerwowała ostatnio taka dziwna gazeta. Otóż Fakt doprowadza mnie do szału. Jakieś pieprzone kolorowe kwadraty "zaczarowane" przez znachorów, co Cię mają wyleczyć, artykuły typu "Kurz złamał mi rękę", "Nie śpię bo trzymam kredens" itp. Ostatnio nawet wylecieli z tekstem, że jacyś naukowcy odkryli wrogo nastawione pojazdy kosmiczne obcych, wielkości kilkuset km, znajdujące się obecnie w pobliżu Saturna i mające do nas dotrzeć w październiku :facepalm: . Od sierpnia rząd USA ma zacząć przygotowywać obywateli na walkę z obcymi. Tak, to jest autentyczny artykuł, naprawdę wylecieli z takim tekstem, był on na ostatniej stronie bodajże w połowie lipca.

Do tego bełkot o katastrofie Smoleńskiej w każdym numerze. Jakieś nowe teorie spiskowe, nowe poszlaki, nowe dowody, nowe oskarżenia. Pamiętam nawet jak kiedyś określili ten wypadek "Drugim Katyniem" :facepalm: .

Najlepiej w ogóle nie bierz do ręki tej gazetki. Kilka lat temu to było jeszcze w miarę porządna gazeta, jednakże teraz te surrealistyczne bajki o kurzach łamiących rękę lub kręgosłupie złamanym na krowim zadku są papką dla plotek dla prostego, mało myślącego ludu oraz tzw mocherów . A z tymi kwadratami- taki sam możesz sobie w Paintcie zrobić i "zaczarować"go :facepalm: . A z tymi wrogimi ufoludkami, gdyby to była prawda, to już teraz ludzie by sra... uszami i media by nadawały na okrągło. A jakoś nic o tym nie słyszę :facepalm: . Wniosek jest jeden-nie bierz tej gazety do ręki, jeśli chcesz mieć po kolei w głowie :wink: .

Uwagi moderatora:

Nie cytuj ostatniej wypowiedzi. - Wheeljack
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Igi07 w 19 Sie 2011, 12:52

Najbardziej nie cierpię lektur w gimnazjum. Niektóre książki miło się czytało, ale kiedy miałem przeczytać "Balladynę" to ledwo mi się udało. Teraz czytam "Krzyżaków". Koszmar. Czasem to tylko jedną stronę potrafię przeczytać :facepalm: . Ale nic mam umowę z bratem, że jak przeczytam całą książkę to postawi mi piwo(oczywiście po osiemnastce :) , bo on przeczytał tylko streszczenie :E ). Miałem czas w życiu, że książek nie lubiłem czytać. Później w moje ręce wpadł "Władca Pierścieni", "Piknik na skraju drogi", dwie części "Metra" i polubiłem książki, ale po "Krzyżakach" można strasznie się zniechęcić do książek. I to jest okropne, że zamiast młodzież zachęcać do czytania to lektury w szkole mogą ich odpychać. No, ale trudno, jeszcze trochę i skończę czytać "Krzyżoków" :D to powrócę do "Władcy Pierścieni" i puszcze w niepamięć chwile z książką H. Sienkiewicza.

Pozdrawiam!

P.S. Jeżeli to przeczytałeś to jesteś bardzo cierpliwy :wink: .
P.P.S. A jeżeli do tego przeczytałeś całych "Krzyżoków" to jesteś mistrz :E .

Za ten post Igi07 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kapucha.
Awatar użytkownika
Igi07
Kot

Dołączenie: 26 Lip 2011, 10:21
Ostatnio był: 09 Sty 2017, 22:58
Miejscowość: Poznań - miasto hau - hau
Frakcja: Grzech
Kozaki: 8

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości