[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Junx w 01 Sie 2011, 23:58

Normalne to jest nawet jak dobrze pójdzie to po jednym strzale z PMm padniesz :E
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 17 Maj 2025, 23:36
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Reklamy Google

Postprzez jalkavaki w 02 Sie 2011, 08:40

Mod jest bardzo wymagający. Jeśli ktoś kilkakrotnie nie przeszedł podstawki na mistrzu to niech lepiej nie zaczyna przygody z Zewem Monolitu bo sfrustrowany szybko może go wyrzucić precz.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 17:30
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Rumcajs93 w 02 Sie 2011, 10:28

no to jeszcze jedno pytanie: w Solucji znalazłem takie coś:
Kod: Zaznacz wszystko
UWAGA!!! Przy próbie przejścia z Czernobyla-2 do Bunkra Sterowania ma miejsce przykre wydarzenie - zostajemy (po raz pierwszy w grze) obrabowani. Przez kogo? Przez Salomona! Zabiera wszystko, co udało nam się do tej pory zebrać, daje nam tylko strzelbę SPAS-12. Istnieje jednak sposób, by tego uniknąć. Podpowiedź:

Jednak film z podpowiedzią zostal usunięty. Mógłby ktoś napisac jak uniknąć zrabowania wszystkich fantów??
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez vandr w 02 Sie 2011, 10:46

Jak wyjdziesz na powierzchnię, wywal wszystko z ekwipunku na ziemię, daj się złapać a następnie pierwsze co to wróć po ekwipunek za ścianę.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 15 Maj 2025, 09:05
Kozaki: 1749

Postprzez Baron w 02 Sie 2011, 11:52

Jest lepszy sposób bez wyrzucania śmieci na ziemię. Wystarczy dostać się tam po murku czy po rurze przy ścianie. Ciężko to opisać nie widząc tego.
Baron
Stalker

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:21
Ostatnio był: 01 Cze 2020, 23:05
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez jalkavaki w 02 Sie 2011, 12:53

Albo co cenniejsze fanty zostawić w plecaku w schowku :wink:
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 17:30
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez vandr w 02 Sie 2011, 13:38

Piszę w bardzo nietypowej sprawie, nad którą łamałem sobie głowę dzisiaj z Wheelem. Piszę, bo być może coś przeoczyliśmy.

Otóż, pobrałem sobie moda do Zewu Monolitu- jest nim aktywator artefaktów, który działa wyśmienicie, poza jednym mankamentem...wyświetla mi teksturę dłoni, która przypomina bardziej straszydło aniżeli dłoń, a co gorsza...nigdzie jej nie ma. Nie ma jej w żadnym folderze z teksturami. Otworzyłem więc wszystkie kilkanaście plików meshes z moda Artifact Activator i zmieniłem wartość pierwszą na tę pod spodem. Obie mają po 17 znaków. Obie tekstury umieściłem w textures/act, textures/wpn, nawet w meshes/wpn i w meshes/wpn/artefact.

Image

perchatka, oraz perchata2 to jest jedna i ta sama tekstura, którą mi wykrywa tylko podczas noszenia broni itp...ale gdy wybieram artefakt do aktywacji, wyświetla mi tę dłoń jakoby chorą na słoniowatość. Nie wiemy już co jest grane. Dodałem nawet teksturę do spisu tekstur w folderze od nich. Ktoś wie co może być nie tak?

Podam screena jako przykład. Pozamieniałem sobie tekstury artefaktów na te z AA, bardzo wysokiej rozdzielczości, ale te dłonie psują wszystko...

ImageImage
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez scigacz1975 w 02 Sie 2011, 18:09

Vandr standardowo nie weźmiesz w ten sposób artefaktu do ręki więc musiał zostać zrobiony model dla konkretnych artefaktów (tak jak każda broń ma hud.ogf) - w tych modelach bym popatrzył - jak dla mnie ktoś spieprzył sprawę modelując dłoń i dlatego każda tekstura się pieprzy
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 15 Mar 2025, 23:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez vandr w 02 Sie 2011, 18:38

Czyli nie pozostaje nic innego jak SDK? Tych plików ogf jest około 10, a ja nie potrafię grzebać w SDK. Kurde, wielka szkoda...strata wręcz niepowetowana. Chciałby ktoś to szybko naprawić, kto orientuje się w SDK? Będę bardzo wdzięczny.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Wheeljack w 02 Sie 2011, 18:54

To się naucz. Przeczytać ze 3 tutki z wiki i już będziesz wiedział. :P
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 14 Maj 2025, 22:20
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez Rumcajs93 w 06 Sie 2011, 12:23

hej ludzie mam wielką prośbę:
Mógłby podać ktoś gdzie dokładnie znajduje się trup z instrukcją montażu Miniguna w lokacji Radar?
Przeszukałem wszystko ale niczego nie znalazłem - oprócz ogromnej ilości mutantów :/
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez MOS w 06 Sie 2011, 16:00

Idzie jakoś w plikach gry dodać gwiazdę wieczorną do ekwipunku? Bo stanęła mi fabuła: Doktorek chce 2 gwiazdy wieczorne(1 mam) albo pazury chimery(4 posiadam) ale nigdzie tego nie idzie zdobyć(tak łaziłem po całej Prypeci - stadion oraz cała okolica/podziemia sarkofagu).
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości