[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez kocur21 w 14 Sie 2011, 17:28

Mam problem z tym modem jednak albo to pomysł gościa który go robił. Problem polega na tym iż nie mam opisanych zadań (dodatkowe informacje o zadaniu) w PDA w zakładce z misjami, jest tam przełącznik obok tytułu misji (opis/mapa) no i tu zaczyna się problem bo nie wiem gdzie dokładnie mam szukać wskazówek a jednak by się przydały.
To tak ma być. no i jeszcze mały problem z zadaniem na składanie miniguna, WIEM że mam dwie części jedną dostajemy od naukowca w barze (chyba bo już nie pamiętam) a drugą znajduje przy świeżo ubitym najemniku na wysypisku, a w PDA nie ma żadnej wzmianki o tym że mam 2 część a w Ekwipunku kiedy pisze że mam jedną z 7 części o co chodzi. A i jeszcze czy makaron jest ważny dla fabuły bo jak wchodziłem na wysypisko to jakoś tak ominełem te lokacje i poszedłem sobie na kordon zrobiłem save i dostałem info że makaron kopnął w kalendarz czy to żle dla fabuły. Opcja wczytania save nie wchodzi w gre nie mam save z wysypiska anie wcześniejszego. to może gdzie ten makaron leży (zwłoki) bo oczywiście na Mini mapce nie ma zaznaczonych miejsc martwych stalkerów ( gratuluje autorowi za pomysł który jest do d***py) Stalker 1.4, wersja podstawowa moda

Uwagi moderatora:

Albo zaczniesz pisać, jak należy, po polsku, albo sobie nie porozmawiamy... Twojego posta się nie da czytać! Skoro chcesz, żeby Ci ktoś pomógł, pomóż nam w czytaniu Twoich wypocin. - u3.
I'm online always. Really, if you do not believe, check!
Intel I5 4460 (4 x 3.2 Ghz), DDR4 16 GB, GeForce GTX 1660 OC 6G, 4 x 1 TB , zasilacz 500 W
Awatar użytkownika
kocur21
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2010, 12:37
Ostatnio był: 10 Gru 2024, 02:33
Miejscowość: Zadupie/Podświat/Żagań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 23

Reklamy Google

Postprzez Rumcajs93 w 14 Sie 2011, 18:15

Brak opisów niektórych misji to żadne problem - to normalne w modzie. Weź uwaznie czytaj dialogi podczas brania zadania. A jak już kompletnie nie wiesz co robić to czytaj solucje albo pytaj :)
a co do instrukcji do Miniguna to z tego co pamiętam żadnej jej części nie "dostajemy" - wszystkie trzeba znaleźć samodzielnie. A i w PDA nie ma żadnej wzmianki odnośnie tej instrukcji, jedynie opis questu i wskazówki gdzie szukać ciał. Nie zapomniałeś czasem że jedna cześć leży na posterunku w kordonie?

Makaron - stalker był częścią zlecenie od bandyty z baru - mieliśmy go sprzątnąć. Jednak gdy zamiast go zabijać, porozmawiamy dostaniemy jakąś recepture i rewolwer. No i w trakcie rozmowy dowiadujemy się o handlarzu zwanym "Antykwariuszem" który sprzedaje przedwojenną broń. Co do jego lokalizacji ja bym sprawdził północno-wschodnią część wysypiska (teren miedzy przejściami do doliny mroku i rostoku).
A co do znaczników - to faktycznie czasem potrafi być to denerwujące - ale później jaką radość sprawia znalezienie trupa
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Baron w 16 Sie 2011, 15:30

sooldiers napisał(a):LUDZIE POMÓŻCIE! Wiec mam problem przy zadaniu odnalezienia 4-go manuskryptu, otóż teleportowałem się na strych, zabiłem fantomów, na dole byli najemnicy to też ich zabiłem, zeskoczyłem z budynku i gdy dotarłem do Merwina zoriętowałem się że nie wziąłem tego manuskryptu (zawsze zapisuję grę na wielu zapisach żeby w razie czego móc się cofnąć, ale podczas drogi do Merwina nadpisałem wszystkie z nich i nie mam takiego w którym znajduje się na strychu). Dlatego proszę was dajcie jakiegoś sejwa bo nie chce mi się tej gry od początku przechodzić.

Może zmień sobie siłę wyskoku i wskocz na strych?

W tym pliku:
\gamedata\config\creatures\actor.ltx

Odnajdujesz linię:
jump_speed = xx
W xx wpisz sobie z 30 albo coś.
Baron
Stalker

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:21
Ostatnio był: 01 Cze 2020, 23:05
Frakcja: Monolit
Kozaki: 7

Postprzez szczypiorofix w 19 Sie 2011, 00:07

Witam, dopiero zacząłem przygodę z tym modem i zauważyłem pewien błąd. Nie jestem pewien czy to odpowiednie miejsce żeby to zgłosić. Jeśli nie to przepraszam.
Jeśli chodzi o błąd jest on niewielki, w zasadzie to niewidzialna ściana niedaleko ciężarówki na południu Prypeci (jestem zaraz na początku rozgrywki). Dorzucam lokalizację owej niewidzialnej ściany (można ją obejść za drzewem przy ) :
Zrzut ekranu (przede mną):
Image
Miejsce na mapie (tam gdzie znacznik postaci) :
Image
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Postprzez Piterxd w 19 Sie 2011, 00:20

O ile mnie pamięć nie myli na każdym innym modzie też w którymś miejscu była niewidzialna ściana, być może w tym właśnie miejscu :wink:
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 182

Postprzez MOS w 19 Sie 2011, 15:39

W podstawce też tam się przeleźć nie da a szkoda, twórcom się drutu kolczastego chyba już dorabiać nie chciało i tak zostało.
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez szczypiorofix w 19 Sie 2011, 15:46

Tak właściwie to przejść się da tylko za drzewem (pomiędzy drzewem a murem). Da się przejść dalej ale jak daleko to nie sprawdzałem jeszcze. Skoro w podstawce już tak było to trudno. Myślałem że zauważyłem błęda w modzie ;) może jakiemuś modderowi będzie chciało się coś z tym zrobić ;)
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Postprzez Piterxd w 19 Sie 2011, 18:12

A co to komu przeszkadza? :P
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 182

Postprzez szczypiorofix w 23 Sie 2011, 00:09

Mod ogólnie fajny chociaż długo w go nie gram (wykonałem na razie kilka początkowych misji w Elektrowni). Ogólnie kawał dobrej roboty i fajny pomysł z dołączeniem do Monolitu. Nie dopatrzyłem się błędów ani literówek w polskim wydaniu za co należą się duże brawa (na razie odpukać ani razu nie napotkałem na wywalenie do pulpitu czy bugtrap). Jedyna rzecz, która mi trochę przeszkadza to poziom wysoki trudności - utknąłem na drugiej misji z manuskryptami. Za każdym razem gdy rozwalę jednego nawet nie zdążę się odwrócić a już leże - dodam że gram na najłatwiejszym poziomie trudności. Mam T 200M i pancerz Monolitu (początkowy) ale ci kolesie z VLA którzy celują chyba tylko w głowę (nawet gdy dostają ostro po tyłku) to ździebko przesada. Nie wiem, może to ja jestem za cienki ;). Czy jest na nich jakiś sposób poza zeskoczeniem w dół?
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Postprzez Rumcajs93 w 23 Sie 2011, 10:35

no tu kolega ma racje - poziom trudności jest bardzo wysoki
A fantomy nie muszą celować w głowę żeby Cię sprzątnąć - VLA jest bardzo silną i celną bronią, zreszta zobaczysz jak bedziesz samemu ją używał.
Ja przy misji z 2 manuskryptem przeciwko najemnikom użyłem "Anomalnego Winchestera" załadowanego nabojami strzałkowymi - no i oczywiście celowałem w głowę bo strzały w inną część ciała to po prostu strata naboju. No i za 4-6 razem się udało. Ale zawsze po przejściu przez teleport możesz zeskoczyć z tej budowli na której są oponenci i uciekać - tylko nie w linii prostej bo nas trafią.
Ostatnio edytowany przez Rumcajs93, 23 Sie 2011, 10:39, edytowano w sumie 1 raz
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez MOS w 23 Sie 2011, 10:37

Znajdź Wintara BC jest na dachu budynku przed generatorami, naprawdę bardzo ułatwia życie w pierwszych misjach zresztą później też. 1-2strzały w głowę fantom i leży co w przypadku AK jest niemożliwe.

Za ten post MOS otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive szczypiorofix.
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez szczypiorofix w 23 Sie 2011, 10:43

Dzięki. Próbowałem już i T 200M, tym zdobyty za misje Winchesterem i trudno strasznie ich rozwalić (że o AK nie wspomnę) mam też wyważonego (?) IŁa znalezionego w Sarkofagu (tam gdzie Monolit, blisko dłuuugiej drabiny na samą górę). Może z Wintarem się uda ;)

EDIT : niestety wspomnianego Wintara nie znalazłem. Czy to chodzi o ten budynek zaraz przy generatorach (to te urządzenia wypuszczające niebieskie promienie w niebo?), wchodzę na część dachu ale niestety nic tam nie znajduję (poza paroma skrzynkami do rozwalenia/apteczkami itp).
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość