STALKERki

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: STALKERki

Postprzez Realkriss w 21 Paź 2011, 14:41

Glaeken, tylko mi tu nie podawaj jako przykładu tego wstrętnego GTA. Bardziej seksistowskiej gry to na świecie nie ma. Nie znoszę GTA, nie jestem w stanie zidentyfikować się z bohaterem, który jest dresiarzem, złodziejem i chuliganem.
To już wole być masowym mordercą, jak to w strzelankach bywa :E

Rozwojowi infrastruktury burdelowej w Zonie mówię stanowcze nie, bez względu na to, czy jest burdel objazdowy czy stacjonarny. I pomyśleć, że sama go wymyśliłam...
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Reklamy Google

Postprzez ulvhedin w 21 Paź 2011, 14:53

:wink: No ale jak ktoś już NAPRAWDĘ musi to jest...The Bitcher - jego miecz jest zawsze w gotowości
http://polygamia.pl/Polygamia/1,108240, ... .html?bo=1
:

Image
Ostatnio edytowany przez ulvhedin, 22 Paź 2011, 00:09, edytowano w sumie 1 raz
| Intel Core i5-2500K 3.3GHz + Grand Kama Cross | Asrock Z68 Pro3-M | Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel | ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 | Samsung SpinPoint F3 HD502HJ + HD103SJ | Be quiet! Straight Power CM E8-CM-580W | Fractal Design Define R3 Black Pearl | Iiyama ProLite PLE2473HDS-B1 24" LED Black | MX518 |

Za ten post ulvhedin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, The Witcher.
Awatar użytkownika
ulvhedin
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 19:47
Ostatnio był: 09 Gru 2024, 16:09
Kozaki: 63

Postprzez Glaeken w 21 Paź 2011, 15:05

Realkriss napisał(a):Glaeken, tylko mi tu nie podawaj jako przykładu tego wstrętnego GTA. Bardziej seksistowskiej gry to na świecie nie ma. Nie znoszę GTA, nie jestem w stanie zidentyfikować się z bohaterem, który jest dresiarzem, złodziejem i chuliganem.

Oj przyznaj, wy lubicie niegrzecznych typów spod ciemnej gwiazdy ;)
Uwielbiam go - wracam po pracy, hops na kanape, piwo w rękę, pad w drugą... i jazdaaaaa zabijać, kraść, jeździć jak chcę, dymać, szlajać się po pubach, jeździć po pijaku, potrącać, bić, rozwalać etc. etc. sandbox doskonały. Gry zwykle są nadmiernie ugrzecznione, nawet te najbrutalniejsze, a tu w końcu niemal pełna swoboda i możliwość totalnej wyżywki. Gdyby tylko Niko jeszcze pierdział, bekał i rzucał przekleństwami, ale może w kolejnej odsłonie ;) Wy macie Barbie czy Simsy a my mamy Niko Bellica ;)
p.s.: co do burdelu... przemyślana prowokacja z mojej strony, i jak widać udana ;)
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 24 Lis 2024, 01:49
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez Dżuz w 21 Paź 2011, 15:31

Realkriss napisał(a):[..] GTA. Bardziej seksistowskiej gry to na świecie nie ma

GTA za to właśnie jest ceniona przez wielu :wink: Choć ja na przykład tego Sydżeja nie trawię okropnie (zdecydowanie, od wszystkich wolę Tommyego Vercetti), ale gra jako taka jest ciekawie pomyślana i zrobiona, tylko bohatery w San Andreas są jakieś takie nijakie, nie licząc może pana, który nosił ksywkę Truth... :(

A co do tych pań w Zonie i opcji z burdelem, to jakoś nie widzę tego. W ogóle nie widzę kobiet w Zonie, o czym już kiedyś pisałem (a teraz robię komiks :E ). Zona, taka jaka jest pokazana w grze, jak tak sobie myślę od niedawna, wydaje mi się w pewnym stopniu oderwana od świata i rzeczywistości. Jakaś wioska kotów w Kordonie, żyją sobie jak gdyby nigdy nic, obok jakiś typ ma kanciapę w bunkrze - siedzi tam sobie i spokojnie wcina udka kurczaka... Parędziesiąt metrów dalej, posterunek wojskowy - soldaty niby patrolują teren, ale pod wioskę nigdy nie zachodzą, hmm... :E Gdzieś jeszcze bardziej w głębi Zony jakiś inny typ ma nawet cały bar z przebogatym asortymentem, muzyką, telewizją - żyć nie umierać. Oczywiście podoba mi się to, ale gdzie tu logika? Jakby do tego dorzucić jeszcze burdel, to Zona już kompletnie straciłaby resztki realizmu i zaczęła przypominać kolonię karną z Gothica, a mimo, że bardzo cenię tę serię, to tego bym nie chciał :wink:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 12 Maj 2025, 21:11
Miejscowość: Frogville
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Realkriss w 21 Paź 2011, 15:38

Spryciula, podpuściłeś mnie Glaeken :E
Dałam się ponieść drzemiącym we mnie feministycznym instynktom, a fe...

Ale Belica naprawdę nie cierpię, takich kolesi na ulicy na kopy, może inteligentni, wykształceni mężczyźni lubią grać w GTA, żeby być tym brudasem dla odmiany? A brudasy, bo widzą w nim zioma.

Ja preferuję w grach szlachetny typ mężczyzny, taki jak Komandor Shepard, że o Garrusie Vakarianie już nie wspomnę. Chłopaków ze Stalkera też lubię, mam jakiś sentyment do dowódców Wolności, moi ulubieńcy to najpierw Łukasz, potem Loki.

Myślę sobie o Stalkerkach w danych frakcjach, może popuścimy wodze fantazji i powymyślamy sobie, jakie by były charakterologicznie i wizualnie dziewczyny z Powinności, Wolności, Komandoski, Naukowcy, no i Bandytki oczywiście...
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Glaeken w 21 Paź 2011, 15:53

Realkriss napisał(a): Myślę sobie o Stalkerkach w danych frakcjach, może popuścimy wodze fantazji i powymyślamy sobie, jakie by były charakterologicznie i wizualnie dziewczyny z Powinności, Wolności, Komandoski, Naukowcy, no i Bandytki oczywiście...

Bandytki - coś w stylu Tiny Turner z filmu "Mad Max pod kopułą gromu" albo to.
Nawiasem mówiąc zamiast tych paskudnie jednolitych kaftanów i płaszczy (ktoś w tej Zonie szyje je seryjnie?! :D) mogliby twórcy stalkera nieco zadbać o wygląd stalkerów-bandytów i pokusić się o "stroje" a la bandyci z serii Mad Max, gier typu Borderlands czy Rage:
http://thenewgay.net/wp-content/uploads ... us-wez.jpg

Wolność - mniej więcej = http://www.moviebadgirls.com/soldierima ... angels.jpg
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Postprzez Gizbarus w 21 Paź 2011, 17:13

Glaeken, co do strojów w stylu Mad Maxa, Borderlands czy Rage - strój bandytów ma mieć "szpanerski" wygląd (jak mówi opis płaszczyka;)) a nie sprawiać, że nosiciel będzie wyglądać jakby urwał się z klubu sado-maso po ostrej jeździe na twardych prochach... Wybacz, ale podczas gry w Borderlands te stroje bandytów zamiast przerażać, powodowały, że miałem chęć zabić każdego następnego w zasięgu wzroku - a w Stalkerze nie trzeba takiej akurat motywacji:P

Co do wyglądu Stalkerek:
http://browse.deviantart.com/?q=mercena ... 6#/d1vgdsj - choćby najemniczka.
http://browse.deviantart.com/?q=mercena ... 2#/d1tkbpk - hell if I know, wolna stalkerka? Albo powinnościówka?

Ps- cholernie ciężko znaleźć cokolwiek z 'female' w nazwie, co nie jest opatrzone gołą d***...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Glaeken.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Glaeken w 21 Paź 2011, 18:32

Gizbarus napisał(a):Glaeken, co do strojów w stylu Mad Maxa, Borderlands czy Rage - strój bandytów ma mieć "szpanerski" wygląd (jak mówi opis płaszczyka;)) a nie sprawiać, że nosiciel będzie wyglądać jakby urwał się z klubu sado-maso po ostrej jeździe na twardych prochach...

No tu się zgadzam, z tym sado-maso to trochę przesadzają i chyba niezbyt by to się sprawdzało w stalkerze (chociaż?) ale dla przykładu w "Księdze oclenia" postacie - w tym bandyci - choć ubrani byle-jak a wyglądali dość efektownie i odpowiednio do klimatu = http://bookofeliconceptart.blogspot.com/

Za ten post Glaeken otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus, Dżuz.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Postprzez Gizbarus w 21 Paź 2011, 19:26

Glaeken napisał(a):"Księdze oclenia"
, co?:P
Ale racja, odwołanie do Book of Eli świetne - fakt, że bardziej pasuje to do Fallouta, ale Stalker też klimatem z deczka podobny. Fakt, tam byli ubrani byle jak, ale ciekawie - również bohaterka, Solara bodajże jej było na koniec filmu, gdy wyruszała samotnie w dzicz miała ciekawy outfit (za pierona nie mogę znaleźć screena odpowiedniego:().

Choć z drugiej strony nie zapominajmy, że Zona oferuje więcej, niż świat post-apo;) Możemy więc śmiało przyjać, że bandyci wyglądają jak bliźniaki jednojajowe z trzech miotów choćby dlatego, że obrabowali sklepy z modą "El Bandito Zono" albo coś...:P

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez exid w 21 Paź 2011, 20:43

W stalkerze ewidentnie brakuje kobiet, ale nie zniose tego, jesli beda one stalkerkami.

Dlaczego?

Bo tzw Tough Chicks to najbardziej absurdalny i idiotyczny topos jaki kiedykolwiek wymyślono. Gdy widze te opisy "zabójcza pięknośc" albo design laski z ogromnym karabinem mam ochote sie wysrać. Jasne, kobiety potrafią być brutalne i silne, ale to rzadkość. Uwielbiam je, kiedy są sobą, bo równie bardzo nie lubie spedalonych kolesi, więc niech każdy trzyma się swojej roli.

W stalkerze zredukowałbym ich rolę do obozu naukowców lub po prostu kobiet, które trafiły tam z jakiegoś nieprzyjemnego powodu, np zostały uprowadzone i wywiezione do Zony w ramach czyjegoś długu.

No i niechciałbym, żeby były one wyidealizowane wizualnie, z czym ma problem dzisiejsza branża gier. Troche brudu, nieuczesanie dodaje uroku, i nie stwarza wrażenia, że Zona to jakies fajne miejsce dla księżniczek.
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Dołączenie: 11 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 18 Mar 2023, 00:39
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: -5

Postprzez Gizbarus w 21 Paź 2011, 20:51

exid napisał(a):Troche brudu, nieuczesanie dodaje uroku, i nie stwarza wrażenia, że Zona to jakies fajne miejsce dla księżniczek.
- coś w tym jednak jest... Tu akurat podzielam zdanie przedmówcy - wyidealizowane lachony z miseczką DD (czy jak to się oznacza...), perfekcyjnym mejkapem i fryzurą pasowały by jak kozia rzyć do orkiestry - że wydaje dźwięki, to nie znaczy że może być instrumentem dętym, co?

I w sumie nadal jestem zdania, że powinny robić za npców w bazach - wtedy nie trzeba by martwić się o to, że po odejściu od Janowa/Skadowska na 15 metrów panienka została by obrabowana i zgwałcona. Albo ewentualnie przypadkowo zabita i żegnaj ostatnia stalkerko w zonie:P
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez ulvhedin w 21 Paź 2011, 21:59

:wink:
Stalkerki wam się marzą...no co jeszcze...lupanary, a pograć trochę, poznać kilka modów - to nie łaska...
A to...to kto jest, moi drodzy...może miś-prosiaczek dzierży Tommy guna!?
:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
i oświadczam Wam, że zamtuz...też tam jest, w pewnym leśnym zaciszu, w skromnym barakowozie, dwie bardzo miłe babuszki..."udostępniają" za stosowną opłatą... pełną uroku wnusię...

NO! Nie gadać a grać! :E

mod - Tajne Ścieżki 2
http://www.stalkerteam.pl/forum/202-tajne-sciezki-2/
| Intel Core i5-2500K 3.3GHz + Grand Kama Cross | Asrock Z68 Pro3-M | Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel | ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 | Samsung SpinPoint F3 HD502HJ + HD103SJ | Be quiet! Straight Power CM E8-CM-580W | Fractal Design Define R3 Black Pearl | Iiyama ProLite PLE2473HDS-B1 24" LED Black | MX518 |
Awatar użytkownika
ulvhedin
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 19:47
Ostatnio był: 09 Gru 2024, 16:09
Kozaki: 63

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość