[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez vandr w 30 Mar 2012, 18:51

Chyba mówimy o różnych autach :)

Przy wejściu na mapę, jakieś 20-30 kroków dalej, stoi ciężarówka z czerwoną kabiną. O ten wóz mi chodzi.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 13:07
Kozaki: 1749

Reklamy Google

Postprzez Dżuz w 30 Mar 2012, 19:06

Hmm...
Może nawet o tym samym. U mnie jest tylko taka ciężarówka, ale stoi w garażu :) Więc sam już nie wiem :/

Image
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 17:05
Miejscowość: Frogville
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez vandr w 30 Mar 2012, 19:40

Oj, to nie ten samochód- poszukaj tego przy ścieżce.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Dżuz w 30 Mar 2012, 20:17

Nie ma nic przy ścieżce, ani z jednej ani z drugiej strony. Ale coś mi się kojarzy, że jak bywałem w ATP na samym początku (ten screen to już końcówka gry) to taka taksówka rzeczywiście stała koło którejś ścieżki i: albo są dwa Kamazy i ja jeden (ten przy ścieżce) zniszczyłem a teraz nie pamiętam (bardzo możliwe :E ), albo jest jeden i on w jakiś ciekawy sposób zespawnował się w tym garażu, co jest moim zdaniem mało realne :)

No nic, auta w S.T.A.L.K.E.R.-ze to akurat nie największe zmartwienie :wink:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 17:05
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Jerycho w 31 Mar 2012, 13:37

W związku z tym ze nazbierało mi sie trochę asortymentu militarnego w formie broni, niektóre z nich:
- FN 2000 dobry na bliskie odległości,ma plus za granatnik a minus za celownik optyczny którym strasznie buja
-Colt M16A2 2 tryby ognia,minus brak automatu, celownik optyczny nie buja, bardzo dobrze sie celuje,lekki
-Colt M4A1 (posiada 3 tryby ognia, celownik optyczny nie buja, tak jak w M16 i tak samo lekki)
-Steyer Aug A3 Dobry karabinek szturmowy na niedalekie odległosci, zwłaszcza na fantomów jak załadujemy amunicje przeciwpancerną,szybkostrzelny
-Travor Star21 Tak jak powyższy, podobne parametry, troszkę gorsze obrażenia.
Wszystkie są na tą samą amunicje 5,56×45 , mam pytanie czy do Coltów dokupię gdzieś granatnik?Wydaje mi sie ze jeden wczesniej dostałem od Kutwy i sprzedałem :facepalm: , dużo wcześniej zanim dostałem te karabiny.
Pytanie drugie
-Saiga 12k 10 w formie nabojów w magazynku, słabe obrażenia, plus za szybkostrzelność
-Anomalny Winchester 6 nabójów w magazynku. spore obrażenia, wolno strzela
Moje pytanie brzmi, który karabin i strzelbe polecilibyście wybrać? Czy może zakupić snajperkę SWD po modyfikacji w Powinności, za artefakt moge dostać :E
Pytanie Trzecie
Gdzie znajde artefakt "Błona" tudzież "Kryształ" jedną błone znalazłem, w Dziczy w tunelu z anomaliami elektrycznymi.
Przesyłke Salomona zostawiłem sobie u Sidorowicza w schowku obok wejscia, mam nadzieje ze nie zginie(+ 5kg wolnego miejsca w plecaku ;)
Pytanie Czwarte
Co zrobić z Grawi Kombinezonami? Wyczytałem tutaj ze Mańkut moze je zmodyfikować, jak wygląda ta modyfikacja?
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2012, 16:35
Ostatnio był: 15 Cze 2021, 08:04
Miejscowość: Piotrków Trybunalski
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Postprzez Rumcajs93 w 31 Mar 2012, 14:53

Z tego co napisałeś to polecałbym M4A1, możesz zamontować w nim lunetke, tłumik i granatnik - właściwości strzeleckie też niezłe, oczywiście w odniesieniu do swojej klasy (Kaliber 5.56x45). Granatnik znajdziesz u handlarzy - Kutwa powinien mieć na 98%.
Ze strzelb to już twoja preferencja - każdy gra inaczej, jak lubisz wpaść do nory, pomiędzy kilka mutantów - to radzę brać SAIGĘ. Winchester jest dla tych co lubią się pobawić z mutantem, okrążyć go, strzelać rzadziej, ale z bliższej odległości. Ja osobiście poleciłbym Winchestera.
Co do SWD to nie jest on zbyt przydatny w grze. Walka odbywa się na krótkich/średnich dystansach - lepiej poszukaj VSS Wintoreza - amunicję zdobyć trudno, ale w spotkaniu z fantomami jest niezastąpiony.
Błonę powinieneś dostać na Jantarze, u Sacharowa w zamian za Ognistą Kulę. Zlecenie "Przynieś artefakt".
Mańkut modyfikując kombinezony usunie ich negatywne właściwości i zwiększy udźwig o 10kg. Ale nie za darmo oczywiście - coś będziesz musiał mu przynieść za to.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??

Za ten post Rumcajs93 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Jerycho.
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez vandr w 31 Mar 2012, 14:56

Błona znajduje się w tunelu z elektrami w Dziczy- tam gdzie w podstawce leży trup Freemana.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Baron w 31 Mar 2012, 22:53

Jerycho napisał(a):-Saiga 12k 10 w formie nabojów w magazynku, słabe obrażenia, plus za szybkostrzelność
-Anomalny Winchester 6 nabójów w magazynku. spore obrażenia, wolno strzela

Nie sugeruj się obrażeniami pokazanymi w grze, a przetestuj broń. O ile dobrze pamiętam sajga miała o wiele lepszy dmg niż ten anomalny winchester, który, tak naprawdę, był do bani.
Baron
Stalker

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:21
Ostatnio był: 01 Cze 2020, 23:05
Frakcja: Monolit
Kozaki: 7

Postprzez vandr w 01 Kwi 2012, 17:04

Czy ktoś wie, w jaki sposób mogę sprawdzić/w którym pliku- przedmioty, które dostaję od Warega za wygrany turniej w podziemiach agropromu?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Rumcajs93 w 01 Kwi 2012, 17:08

Za wygranie w grze Warega dostajesz karabin M16A2 chyba nawet z lunetą oraz jakąś recepturę transmutacji.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??

Za ten post Rumcajs93 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez vandr w 01 Kwi 2012, 17:38

A czy ma ktoś save'a właśnie z momentu wejścia do Agropromu/przed/po odbiorze nagrody, bądź z tym M16A2 w ekwipunku? Będę bardzo wdzięczny.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Jerycho w 01 Kwi 2012, 19:36

vandr napisał(a):A czy ma ktoś save'a właśnie z momentu wejścia do Agropromu/przed/po odbiorze nagrody, bądź z tym M16A2 w ekwipunku? Będę bardzo wdzięczny.

Kolego mowisz i masz ;) 4 runda koniec.rar Save po skończeniu 4 rundy, stoisz przed Waregiem. Hasło stalker.pl

Za ten post Jerycho otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2012, 16:35
Ostatnio był: 15 Cze 2021, 08:04
Miejscowość: Piotrków Trybunalski
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości