[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Jerycho w 04 Kwi 2012, 16:36

Podczas przeprowadzania działań operacyjnych na bagnach a Agropromie w poszukwianiu "Serca Kontroloera" którego i tak nie znalazłem, inni tu pisali ze może sie znajdować w innym umiejscowieniu. Przekimałem sie aż zrobiło sie ciemno bo wtedy łatwiej szukać artów i tak łażę sobię, patrzę i oczom nie wierzę, artefakt "Przewodnik". Ktoś w którymś dialogu wspominał o nim ale nie pamietam kto. Może ktoś przybliżyć działanie tego artefaktu? A co do Serca Kontrolera też byłbym wdzieczny...
Vandr jak sie napełnia miotacz tą butlą? Wymiotałem całą zawartość i nic.
Sorry ze tak wale pytaniami, ale gra jest cholernie rozbudowana i a szczegółowy, przewodnik bardzo by sie przydał, jak kiedyś bede grał jeszcze raz, to bede zapisywał każdy ruch ;)
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2012, 16:35
Ostatnio był: 15 Cze 2021, 08:04
Miejscowość: Piotrków Trybunalski
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez k4r00 w 04 Kwi 2012, 16:43

Jest przewodnik, ale szczegółowy to jednak nie jest :P
Co do arta "Przewodnik" - jeśli go upuścisz na ziemię, to "kasuje" on wszystkie pobliskie anomalie. Dość przydatne cacuszko.
A co do "Serca Kontrolera" - Znajduje się on tuż obok płotu za budynkiem Instytutu Badawczego Agroprom (tam gdzie w "czystym" SoC kradniesz walizkę z dokumentami dla barmana). Tylko jest bug związany z tym artem. Mianowicie taki, że art po prostu wpada w tekstury podłoża i nie sposób go wyciągnąć. Ponoć pomaga restart mapy, ale u mnie to nie banglało.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez scigacz1975 w 04 Kwi 2012, 16:48

Nie wiem jak w Zewie ale w TŚ2 do napełnienia miotacza potrzebujemy butlę z gazem i kanister z benzyną - taskamy to na Mag. Wojsk. i obok kwatery Łukasza jest taki placyk z wieżą obserwacyjną - jak odbijamy bazę to broni się na nim kilku wojaków - stoi tam sobie gość z wolności który naprawia sprzęt i jak mu przyniesiemy benzynę i gaz, zatankuje nam miotacz.

Serce kontrolera na agropromie spawnuje się często w wagonie na bagnie (ten w którym w podstawce siedzi wojak-dezerter) - przynajmniej w TŚ2
Artefakt przewodnik zanosisz tropicielowi w barze a on Ci za to otworzy ścieżkę agroprom-kordon (albo inną w zależności jaki art. znajdziesz)

:arrowu: @kr400 - Likwidator likwiduje anomalie - też w TŚ2 ale wydaje mi się że w Zewie też
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez k4r00 w 04 Kwi 2012, 16:57

Nie pamiętam dokładnie. Wydaje mi się, że przewodnik i likwidator to było to samo, tylko inne nazwy tutaj i w TŚ2.
Pamiętam tylko, że właśnie ten art zanosisz tropicielowi, jak już wspomniałeś, a w Rostoku znajdujesz drugi taki sam i pamiętam, że nim właśnie "wyłączałem" anomalie.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Rumcajs93 w 04 Kwi 2012, 17:22

Przewodnik i Likwidator to dwa różne artefakty.
Likwidator neutralizuje anomalię w pobliżu upuszczenie przedmiotu.
Przewodnik zanosimy do Przewodnika w Barze - on za to otworzy odpowiednią ścieżkę.

Ja serce kontrolera znalazłem na pagórku na wschód od bagna agropromskiego. Możesz też ich szukać w każdej PSI-strefię w Zonie.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Dżuz w 04 Kwi 2012, 17:30

scigacz1975 napisał(a):stoi tam sobie gość z wolności który naprawia sprzęt i jak mu przyniesiemy benzynę i gaz, zatankuje nam miotacz.

Prawda. A jak nie mamy owych przedmiotów to też nam napełni, ale sporo sobie za to policzy (30 tys. rubli bodajże, o ile dobrze pamiętam; jak ma się materiały to 2000). A... i trzeba mu jeszcze dać flaszkę wódki. A potem trochę poczekać.

Jerycho napisał(a):Podczas przeprowadzania działań operacyjnych na bagnach a Agropromie w poszukwianiu "Serca Kontroloera" którego i tak nie znalazłem, inni tu pisali ze może sie znajdować w innym umiejscowieniu.

Też się go kiedyś sporo naszukałem i sporo tutaj naczytałem jak go znaleźć :) Pierwsza sprawa: czy gdy podchodzisz do bagna pojawia się komunikat "Znaleziono artefakt"? Jeżeli masz komunikat a nie widać nigdzie artefaktu, to ja proponuję załadować jakiś zapis gry i spróbować podejść do bagna ale z innej strony. U mnie było tak, że gdy podchodziłem do bagna od strony tego urwiska to był komunikat a artefaktu ani widu, mimo że łaziłem po całym akwenie. I tak za każdym razem - ponowne ładowanie mapy nic nie dawało. Natomiast gdy obszedłem to jeziorko i poszedłem od razu na przeciwległy brzeg to artefakt i komunikat pojawiły się natychmiast. Wokół tego bagienka jest kilka miejsc z promieniowaniem psionicznym więc warto sprawdzić też w innych. Podobną sytuację miałem na innej mapie; zauważyłem, że często ma znaczenie z której strony zbliżymy się do pola psionicznego.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem

Za ten post Dżuz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Jerycho.
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 17:05
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Jerycho w 04 Kwi 2012, 20:35

Dżuz napisał(a):Też się go kiedyś sporo naszukałem i sporo tutaj naczytałem jak go znaleźć :) Pierwsza sprawa: czy gdy podchodzisz do bagna pojawia się komunikat "Znaleziono artefakt"? Jeżeli masz komunikat a nie widać nigdzie artefaktu, to ja proponuję załadować jakiś zapis gry i spróbować podejść do bagna ale z innej strony. U mnie było tak, że gdy podchodziłem do bagna od strony tego urwiska to był komunikat a artefaktu ani widu, mimo że łaziłem po całym akwenie. I tak za każdym razem - ponowne ładowanie mapy nic nie dawało. Natomiast gdy obszedłem to jeziorko i poszedłem od razu na przeciwległy brzeg to artefakt i komunikat pojawiły się natychmiast. Wokół tego bagienka jest kilka miejsc z promieniowaniem psionicznym więc warto sprawdzić też w innych. Podobną sytuację miałem na innej mapie; zauważyłem, że często ma znaczenie z której strony zbliżymy się do pola psionicznego.

Chciałbym zakomunikować ze sytuacja z poszukiwaniem Serca Kontrolera została pozytywnie rozwiązana :E
Było tak jak napisałeś, podchodziłem od strony wysypiska na wprost od tunelu i pojawiała mi sie informacja ze: "znalazłem artefakt" i od razu wchodziłem w strefę w której może sie znajdować i tu wtedy go nie było.
:idea: A trzeba podejść od strony Instytutu Badawczego Agroprom, idziemy przy samej siatce i schodzimy w dół obok pola psionicznego i tak jak napisałeś pojawia sie komunikat i widać ja leci do nas ten artefakt, nie tyle co sie pojawia w danym miejscu ale jak stoimy na troche wyżej to widać jak spada :idea:

A co do gry to napotkałem pająka ludojada :D uważam ze troche to juz przesadzone jest,warto ubić gada bo jego część kosztuje kilkanaście tysięcy, twardy jak cholera ale nic sie ugnie przed diabelską siłą miotacza ognia :P
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Postprzez Rumcajs93 w 04 Kwi 2012, 21:12

No te pająki też mi nie przypadły do gustu. Tym bardziej jak ich ciało potrafi przenikać przez gracza :/

Ale ich wytrzymałość jest niczym w porównaniu z łamigrantem z TŚ2, czy Bibliotekarzem w Soljance - na tego drugiego potrzeba amunicji liczonej w setkach, i sporo dynamitu.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Postprzez Jerycho w 06 Kwi 2012, 09:33

Mam pytanko co do mapy schowka Siemieckiego, w podpowiedziach napisane jest ze część trzecia pojawi sie "U jednego z Najemników. Pojawi się po wzięciu od Biesa zadania odniesienia 2 karabinów Pietrience."( Przegrzebałem chyba wtedy wszystkich i nikt nic nie miał, ewentualnie moge wrócic na zadyme).Czy ona pojawiała sie w momencie jak uwalnialiśmy Mańkuta i znajdowała sie wśród wyeliminowanych najemników? Czy po prostu gdzies u któregoś z najemników? Jak zrobić screena w czasie gry, przez print screen nie idzie :|
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Postprzez Rumcajs93 w 06 Kwi 2012, 11:07

Ja tą cześć mapy znalazłem u jednego z najemników podczas samowolnego ataku na instytut agroprom. Po zrobieniu zadan do Biesa i uwolnieniu Mańkuta. Ale możesz zawsze iść do informatora na Magazynach Wojskowych, gdy będziesz miał 4 fragmenty mapy pojawi się opcja dialogowa w której za odpowiedni artefakt dostaniesz info o lokalizacji schowka.

Screeny robimy zza pomocą F12 - przynajmniej ten klawisz jest domyślnie, możesz zmienić to w opcjach sterowania.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Postprzez Dżuz w 06 Kwi 2012, 17:06

Ja ten kawałek znalazłem u jednego z najemników, którzy zaatakowali mnie na Wysypisku, koło przejścia do Doliny Mroku. Spróbuj u nich poszukać.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 17:05
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Jerycho w 06 Kwi 2012, 19:27

Jak szedłem z misją od Biesa, na Wysypisku przy przejsciu na Doline Mroku, tam jeden z najemników miał i wziąłem, mam 1,2,4,6,8 część , co dziwne Ci martwi najemnicy mimo upływu gry jeszcze tam leża...
Ps. Serce Kotrolera na Wysypisku, idąc od przejscia do Baru w strone Doliny Mroku, jest w wąwozie gdzie są wyładowania Image
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości