@igla
Klucza nigdzie nie znajdziesz. Jedynie co możesz dostać to kod do drzwi, a kod kolego dostaniesz jak wyłączysz mózgozwęglacz, wtedy w bazie nad X10 pojawi się handlarz o niedługim imieniu Siak - on Ci da kod wzamian za pewną przysługę - Jemu będzie chyba chodziło o dostarczenie kompletu narzędzi od Sidorowicza (skrzynka waży ~35kg chyba).
A jeżeli pochełpisz się na zrobienie drugiego zadania (przyniesienie sejfu z X18) to od razu Ci radzę iść przez Kordon i zgarnąć z posterunku GrawiKombinezony (jeden dla Ciebie drugi dla Wolności) - przydadzą się

A co do stworka w X10 to trzeba w niego wpakować duuużo ołowiu - najlepiej wejdź gdzieś wyżej gdzie Cię nie sięgnie i dawaj wszystko co masz

Ja miałem skrócone AK Strieloka - po drodze zbierałem amunicje ruską - i wszystko w niego poszło - spokojnie 500-700 pestek (w okolice głowy) - już człowiek się nudził bo cały czas strzelał, przeładowywał, strzelał, przeładowywał a ten wszystko bez zmrużenia przyjmował - stwór tak żywotny był. A jak tego powalisz to na przyszłość taka rada - Mimo swojej wielkości i siły Bibliotekarz za nic nie wejdzie do wody (każde bagno nawet kałuża jest dla Ciebie ratunkiem)