A jak ma według was w tym zadaniu eskorty wyglądać wynagrodzenie? Wstępnie mam takie pomysły na modyfikatory:
- Początkowa wartość:800Ru + 300Ru za każdy przemierzony punkt kontrolny + 20% całości za poziom gracza liczony od 0 + 20% jeżeli grupa chce iść do Czerwonego Lasu + 1% * "groźny wygląd pancerza" (

tą wartość można sprawdzić pod zmienną
watcher_addition w outfit.ltx, min=0, max=20).
- Kara za śmierć członka eskortowanej grupki:Procentowy spadek końcowego wynagrodzenia jeżeli członek eskortowanej grupy umrze. Jeżeli grupka liczyła 3 osoby to za każdego zmarłego odejmujemy 33% końcowej wypłaty. Jeżeli 4 to 25%, itd. Jak wszyscy zginą to naturalnie zadanie jest nieudane.
- Jakość usługi ochrony:Za każde zneutralizowane zagrożenie dostajemy premię w postaci konwersji XP na pieniądze. Czyli tyle ile dostajemy XP, tyle zostaje dodane do naszej końcowej wypłaty. Działa to jednak w dwie strony. Jeżeli oddalimy się o więcej niż 50m od lidera eskortowanej grupki, to końcowa wypłata zacznie spadać o 2% początkowej wartości na sekundę. Jeżeli spadnie do 0, to zadanie jest nieudane.
Nie mam na razie pomysłu jak rozwiązać przechodzenie pomiędzy poziomami, tak żeby, i grupka, i gracz przechodzili razem. Obecnie wygląda to tak, że jak się przechodzi z jednego poziomu do drugiego, to gracz jest teleportowany do nowego poziomu "instant". Co prawda trzeba poczekać aż się poziom załaduje, ale dla symulacji świata gry jest to chwila. Musiałem aż wymusić na grze, żeby przewijała czas do przodu przy przejściach, bo w oryginale przejście z Wysypiska do Magazynów zajmuje minutę czasu gry (6 sekund). Ale wracając do sprawy, gracz jest teleportowany od razu, natomiast na grupkę już trzeba poczekać aż doczłapie i w tym czasie obcina nam wypłatę. Trochę lipa, bo całego oddziału nie da się w ten sposób przenieść.
[EDIT]
Nie macie wrażenia, że oryginalne ustawienia przepływu czasu to lekka przesada? 1 min (GT) = 6 sekund (RT) Może tak 1 min = 30 sekund? A może nawet rzeczywisty? W końcu przejścia pomiędzy poziomami zabierają godzinę, mamy opcję "czekaj" i spanie. Nie wiem... Co myślicie?