[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Kieł w 10 Cze 2012, 11:39

Mam pewien pomysł co do samotników.Utworzyć im coś ala klasy. A co do tych klas to:
-łowca mutantów-poluje na mutanty i sella ich cześci
-łowca artefaktów-zbiera i sella artefakty
-zabójca- to co coś w stylu tego co pisaliście w poprzednich postach
-najemnik-robi questy do frakcji np. przynieś PDA ,zabij jakiś odział[wojacy monolit itp.],zanosi :+: i inne durperlele
-złodziej-coś podobnego do bandziorów. Tyle że zabiera nie tylko nam ale innym także[samotnikom ,frakcyjnym].
-wojskowi stalkerzy-służba w wojsku
Co wy na to?
WTF?This is Sparta
Awatar użytkownika
Kieł
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2012, 00:30
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 21:09
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez jalkavaki w 10 Cze 2012, 11:58

Ciekawy pomysł. Tylko czy możliwy do wykoniania i jak czasochłonny.
PS. Co to jest sella?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez DJ[Zone] w 10 Cze 2012, 12:33

sell-sprzedac
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez Sivert w 10 Cze 2012, 12:36

Moim zdaniem ponad wszystko należy pamiętać o zasadzie KISS i podobnych. Komplikowanie skryptu będzie się samonapędzać, a im więcej funkcji, tym więcej możliwych bugów i problemów. Zadajcie sobie pytanie: czy naprawdę chcecie ładunku rozbudowanych możliwości, których nie widać, a które wpłyną na stabilność?
Sivert
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2012, 13:24
Ostatnio był: 11 Gru 2018, 22:09
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 29

Postprzez Adi8780 w 10 Cze 2012, 12:55

Witam. Kupiłem niedawno stalkera clear sky, był bodajże w cda i chciałem zainstalować jakieś mody do niego. Wybór padł na TFC. Pobrałem moda, wypakowałem otwieram fsgame,

i pierwsza linijka wygląda tak : $app_data_root$=true|false|C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\

z tego usuwam: $app_data_root$=true|false

a wklejam: $game_data$ = true| true| $fs_root$|

i wygląda to tak: $game_data$ = true| true| $fs_root$|C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\
Następnie instaluje moda, po zainstalowaniu uruchamiam grę i pojawia się błąd : "The file fsgame.ltx is corrupted"

Ktoś wie co na to zaradzić ?
Adi8780
Kot

Dołączenie: 10 Cze 2012, 12:15
Ostatnio był: 10 Cze 2012, 21:24
Kozaki: 0

Postprzez Matt141 w 10 Cze 2012, 12:57

Dokładnie tak. Dajmy się Smoq'owi skupić na ukończeniu wolnej ekonomii, bowiem jest to ficzer, który powoduje palpitacje serca i kisiel w gaciach stalkerskiej gawiedzi ;)
Pomysł klas ma jak dla mnie zbyt mechaniczny wydźwięk, a Zona ma być wolna. Kto chce polować na mutanty (lub musi, bo w rzeczywistości sytuacja jest odwrotna) ten będzie to robił, i będzie zdobywał z nich części, podobnie jak z bronią ze stalkerów i wszystkich innych aspektów cukierkowego życia w zonie. Swoboda.

Co do grupy asasynów, to pomysł fajny, dobrze, że można coś takiego zrealizować. Żeby uniknąć głosów krytyki, możliwość ataku powinna następować z dużym interwałem, byś takim wyjątkowym eventem, nie stałym elementem gry- 2 pełne dni to powinno być minimum. Siła bandziorów powinna być spora, a to, że mamy kompanów? Nie powinien być żaden problem. Gra polega na tym, że nie mamy zginąć, w prawdziwym życiu każdy, kto może uratować nam tyłek jest cenny. Zresztą nie każdy łazi z kompanem, ja dla przykładu zawsze poginam sam.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Adi
Stary, Ty nie masz nic wycinać z fsgame. Tam już masz game_data, i to w tej linijce zmieniasz parametr na true. $appa nie wycinaj, nie wklejaj też nic dodatkowego.
Ostatnio edytowany przez Matt141, 10 Cze 2012, 13:01, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Matt141
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 14:42
Ostatnio był: 07 Lut 2016, 20:02
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 7

Postprzez igla2008 w 10 Cze 2012, 13:00

A co to jest TFC?
Wywal poprzednią wersję tej linijki i wklej tą z pierwszej strony tego tematu. Powinno działać.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Adi8780 w 10 Cze 2012, 13:05

Dzięki panowie, wystarczyło usunąć false i wpisać true ;)

A co to jest TFC?

Chodziło mi oczywiście o TFW ^^
Adi8780
Kot

Dołączenie: 10 Cze 2012, 12:15
Ostatnio był: 10 Cze 2012, 21:24
Kozaki: 0

Postprzez smoq2 w 10 Cze 2012, 13:28

Zapędzacie się chłopaki. Za dużo pomysłów wpada do tego wątku co stronę. Zrobimy tak:

1. Skończę wszystkie aspekty alife związane z "Żywą Ekonomią".
2. Zrobimy tak, że broń nie będzie miała losowanej kondycji przy wypadaniu z rąk, tylko przy spawnie - jak jakaś broń będzie pojawiać się w grze, to od razu będzie jej losowana kondycja. Później będzie w obiegu z taką kondycją, jaką jej wylosowano. Oczywiście broń zamawiana z obrotu sprzętem przez handlarza będzie w perfekcyjnej kondycji, ale tylko ta dodatkowa. Standardowy sprzęt generowany przez frakcje i handlarzy neutralnych będzie miał losową kondycję.
3. Zrobię GUI do handlu. (Tutaj będzie to trochę trwało.)
4. Pospawnuję sobie kilka monolitowców (udając, że to najemni zabójcy) za plecami w losowych miejscach w Zonie, i przetestuje jak to będzie działać. Uznam że ok, to wprowadzimy "polowania" na gracza. Uznam że nie ok, oleję.

Bardzo proszę, trzymajmy się tego planu, i na razie nie bombardujcie mnie pomysłami, bo nie wiem za co się zabierać. ;)
ImageImage

Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Matt141.
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez DJ[Zone] w 10 Cze 2012, 13:31

Ok tylko jedna rzecz DLACZEGO MONOLIT MA SPRZET JAK RENEGACI NAWET TROCHE GORSZY.(viper,mosina,ak74u)

Nawet jest takie stalkersie powiedzenie "Widisz Monolit.. spierda*aj!"
Ostatnio edytowany przez DJ[Zone], 10 Cze 2012, 13:49, edytowano w sumie 1 raz
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez igla2008 w 10 Cze 2012, 13:40

A jak rozwiążemy problem kompanów ?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 48

Postprzez Rumcajs93 w 10 Cze 2012, 14:13

DJ[Zone] napisał(a):Ok tylko jedna rzecz DLACZEGO MONOLIT MA SPRZET JAK RENEGACI NAWET TROCHE GORSZY.(viper,mosina,ak74u)

No bo jak jakby mieli oni dobry sprzęt to bardzo szybko gracz by chciał im go odebrać.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 86

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości