Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Terminus w 19 Cze 2012, 08:08

scigacz1975 napisał(a):A to znalazłem przed chwilą - daje do myślenia
Owszem. Mi daje do myślenia nad stanem umysłu tych którzy to piszą:
Chorąży Zielonka - nie wiemy tak naprawdę NIC. Jeżeli zdezerterował to chyba dobrze, że go spuścili Wisłą?

Prof. Stefan Grocholewski – "zmarł w niewyjaśnionych okolicznościach"
- taaa.. Zmarł po długiej chorobie na nowotwór złośliwy.
wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY.
- nie mając dostępu do nagrań, normalnie geniusz...

Grzegorz Michniewicz – dyr. Kancelarii Tuska. „Powiesił się” 23 XII 2010 na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił samolot TU-154
I jaki jest związek między tymi faktami? Dyrektor generalny Kancelarii Prezesa Rady Ministrów zajmuje się dozorem technicznym samolotów specpułku? Nie? Jakiś motyw? Jakikolwiek?

Mieczysław Cieślar, “zginął w ”wypadku samochodowym” dokładnie 18 IV 2010 r. Miał być następcą Adama Pilcha,
:facepalm: może by napisać, że chodzi o biskupa lutereańskiego, następcę biskupa Pilcha. "Tajemnicze" okoliczności śmierci to zderzenie czołowe z samochodem prowadzonym przez nietrzeźwego kierowcę Adriana D.
Podobno otrzymał telefon ze Smoleńska od A. Plicha po katastrofie.
:facepalm:
Krzysztof Knyż – operator Faktów
- zapomniałeś napisać, że ponoć sfilmował lądowanie TU-154M, pomimo tego, że wg wszystkich relacji osób na lotnisku, samolotu nie było w ogóle widać.

Marek Dulinicz– szef grupy archeologicznej
pisałem parę postów wyżej
Eugeniusz Wróbel
pisałem parę postów wyżej, także o tym, od czego faktycznie był specjalistą.
Ryszard Kuciński – prawnik A. Leppera
- taaaa... kolejna "tajemnicza" śmierć wywołana nowotworem złośliwym...
Róża Żarska – adwokatka Leppera
– prawnikiem Leppera przestała być już w 2007r. ale to już tak dobrze nie brzmi. Podobnie jak to, że miała różne "brudne" interesy na sumieniu za które ukarała ją Rada Adwokacka.

Dariusz Szpineta – samobójstwo (...) parokrotnie wypowiadał się w mediach w sprawie Smoleńska, kwestionując oficjalne ustalenia (min. że lot Tu-154M był lotem wojskowym)
Nie wiem od czego był ekspertem, ale to nieważne. Motyw? Przed Szpinetą i po Szpinecie trwała dyskusja na temat statusu lotu, ale to za nim "zawodowcy" jechali aż do Indii by go powiesić w hotelowej łazience? Cóż....

Andrzej Lepper
-taaa. A kto i za co miał go zabić? Bojówki Kaczyńskiego dokończyły robotę w zemście za upadek rządu w 2007r.? :E To że miał ogromne problemy finansowe i rodzinne (choroba syna) już nie łąska wspomnieć.
Wszyscy z CASY w katastrofie lotniczej w Mirosławcu – Dowództwo Sił Powietrznych RP
-tu to akurat znamy winnych, bezpośrednio obsługa lotniska i piloci, pośrednio niejaki śp. gen Błasik, odpowiadający za bałagan w lotnictwie wojskowym, utrzymywany na stołku tylko dzięki poparciu zwierzchnika sił zbrojnych, Prezydenta Kaczyńskiego.
Henryk Szumski Został śmiertelnie ugodzony nożem, policja oskarżyła jego 38-letniego syna, który miał być leczony psychiatrycznie.
I gdzie tu sensacja? Gość d 7-mi lat na emeryturze, nie angażuje się w nic politycznie. Syn chory psychicznie a świadkiem morderstwa jest żona generał.

Leszek Tobiasz (1957 – 10.02.2012) – oficjalnie niewydolność układu krążenia, płk WSI, główny świadek w tzw. aferze marszałkowej (dotyczyła przekrętów korupcyjnych Komorowskiego)
Ja rozumem, że kłamiemy, ale tak beszczelnie? "nie przekręty Komorowskiego" tylko gość zawiadomił Komorowskiego o przekrętach ludzi z PiS związanych z Komisją Weryfikacyjną WSI: "W listopadzie 2007 r. Tobiasz (były oficer rozwiązanych Wojskowych Służb Informacyjnych) zgłosił się do Komorowskiego. Ten zorganizował tajne spotkanie z udziałem Tobiasza, szefa Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego Krzysztofa Bondaryka i Pawła Grasia.
Według pułkownika, były oficer WSI płk. Aleksander L. i dziennikarz Wojciech Sumliński proponowali pomoc w przejściu do Służby Kontrwywiadu Wojskowego w zamian za łapówki. Warszawska prokuratura oskarżyła ich o powoływanie się na przełomie lat 2006-2007 na wpływy w Komisji Weryfikacyjnej WSI i podjęcie się - w zamian za 200 tys. zł - załatwienia pozytywnej weryfikacji Tobiaszowi." - żródło Rzeczpospolita.
Więc to raczej kolejna po Lepperze ofiara bojówek PiS. A tak na serio z ustaleń prokuratury na tej imprezie goście się schlali, chyba była jakaś szarpanina na parkiecie i Tobiasz upadł uderzając głową w podłogę. Dla przypomnienia: cała sala świadków "tajemniczego" zdarzenia.

Kolejni w wolnej chwili.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Reklamy Google

Postprzez Przemek77 w 19 Cze 2012, 09:09

Pomijając już wszelkie "dowody"-"nie-dowody" na różne dziwne przypadki (bo ja się z Terminusem nie będę przerzucał cytatami, znowu powie, że jestem z PiS :D ) chciałbym napisać, że tak globalnie, to wpienia mnie jedno jeśli chodzi o rząd i władzę. Niesamowita wręcz arogancja, ignorancja i przeświadczenie, że naród to gromada debili ogłupionych TVN-em a "MY" wiemy lepiej. Oczywiście rząd "PełO" nie jest tutaj wyjątkiem, takie coś panuje od dawien dawna - ale zauważmy, że właśnie teraz owo oddalenie od obywateli narosło do jakichś dziwnych rozmiarów. Coraz więcej decyzji podejmuje się bez konsultacji społecznych, wbrew opiniom ekspertów - już nie wspomnę o nieistniejącej w praktyce procedurze referendum.
Niby mamy demokrację - a niech się każdy przyzna - czy czuje się współodpowiedzialny za losy Polski? Czy czuje się "współrządzącym" krajem czy tylko wyrobnikiem?
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Terminus w 19 Cze 2012, 09:27

Bo Naród to gromada debili ogłupionych TVN-em i TV Trwam i tyle.

Tu nie chodzi o cytaty, wystarczy sprawdzić podstawowe informacje np. na co ktoś zmarł a nie przepisywać czyjeś kłamstwa i idiotyzmy. Myślenie nie boli.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez djcycu w 19 Cze 2012, 09:34

Wkurza mnie kultura jazdy niemców... Jadąc 40 tonową stodołą ciężko jest mi tych pajacyków zachowywać od nagłej śmierci. Wpycha się to to pod maskę a potem hamuje na zwężce albo wyprzedza na żyletki jak jest wąziutko bo on jest niemiec i musi być pierwszy... To co że zaraz będzie miał zjazd na wiochę. On musi wyprzedzić!
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Przemek77 w 19 Cze 2012, 09:36

Terminus napisał(a):Bo Naród to gromada debili ogłupionych TVN-em i TV Trwam i tyle.

Cieszę się, że choć w tym jednym się zgadzamy....

Tu nie chodzi o cytaty, wystarczy sprawdzić podstawowe informacje np. na co ktoś zmarł a nie przepisywać czyjeś kłamstwa i idiotyzmy. Myślenie nie boli.

Właśnie.... nie boli. Pomyśl więc, że często oficjalne informacje mogą być:
1. Kłamstwami
2. Przypuszczeniami
3. Półprawdami
4. I tak dalej
Z różnych przyczyn.
Więc może czasami należałoby pomyśleć, a nie jak leming niezłomnie wierzyć we wszystko co nam podają "źródła oficjalne". Przez lata OFICJALNIE zarzekano się, że w Katyniu mordu dokonali Niemcy. Nagle po 1989 im się odmieniło? Dlaczego?
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Terminus w 19 Cze 2012, 10:13

No właśnie, ale dlaczego zakładasz, że informacje podawane przez nazywające same siebie "niezależnymi" źródła reprezentujące jednoznacznie interes jednej ze stron konfliktu politycznego nie są:
1. Kłamstwami
2. Przypuszczeniami
3. Półprawdami
4. I tak dalej
Z różnych przyczyn.

Więc może czasami należałoby pomyśleć, a nie jak leming niezłomnie wierzyć we wszystko co nam podają "źródła oficjalne" i "źródła niezależne". W końcu jeżeli rodzina w nekrologu pisze, że zmarł po długiej chorobie nowotworowej to pisanie o "tajemniczej śmierci" jest...

Ja nie wierzę nikomu.

Porównywanie informacji podawanych przez media kontrolowane przez rząd państwa totalitarnego jak. PRL z informacjami podawanymi przez media w kraju demokratycznym, gdzie oprócz państwowych są prywatne reprezentujące różne interesy (TVN - TV Trwam) jest trochę demagogiczne.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez nati20 w 19 Cze 2012, 10:25

co mnie w....pienia? Moja przełożona bo jest głupią krową, wymyśla swoje zasady niby przyszły z Urzędu Miasta a Urząd nic o tym nie wie... Obraża się z byle powodu, ma problem ze wszystkim i ze wszystkimi a najbardziej ze sobą... Strasznie poryta kobita, wakacje w Kościanie potrzebne od zaraz!
:

Get out of here STALKER!

Image

Za ten post nati20 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez szm w 19 Cze 2012, 10:54

Chorąży Zielonka - nie wiemy tak naprawdę NIC. Jeżeli zdezerterował to chyba dobrze, że go spuścili Wisłą?

Gdyby zdezerterował, to ci, do których zdezerterował strzegliby go jak oka w głowie. Będąc zdrającą nie byłby chyba na tyle głupi żeby ukrywać się dalej w kraju.

-tu to akurat znamy winnych, bezpośrednio obsługa lotniska i piloci, pośrednio niejaki śp. gen Błasik, odpowiadający za bałagan w lotnictwie wojskowym, utrzymywany na stołku tylko dzięki poparciu zwierzchnika sił zbrojnych, Prezydenta Kaczyńskiego.

Tu przesadziłeś. Niejaki śp. gen. broni pil. Błasik, był wtedy dowódcą SP od kilku miesięcy (no powiedzmy deczko ponad pół roku). Objął obowiązki w kwietniu 2007, a katastrofa miała miejsce w 2008 roku. Jego poprzednik gen. broni pil. Targosz, dowodził 3 lata. W Wojsku Polskim jest taki burdel, że klękajcie narody.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 163

Postprzez Terminus w 19 Cze 2012, 11:17

szm:
1. Czyli nie wiemy i nie dowiemy się jaka była prawda; jak to zwykle w wywiadzie. Może nie zdążył uciec i go spławili Wisłą już jak Nasi skończyli go pieścić prądem? Może ktoś podrzucił innego trupa z jego dokumentami (choć to wykluczyłyby badania DNA). Wszystko to spekulacje.
2. Owszem jest i był burdel, nikt nie wyciągnął wniosków z Mirosławca i nikt nie poniósł odpowiedzialności na wyższym szczeblu. Tak czy owak - co robi katastrofa CASA na liście "tajemniczych zgonów"?
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez szm w 19 Cze 2012, 11:29

Czyli nie wiemy i nie dowiemy się jaka była prawda; jak to zwykle w wywiadzie.

No i to jest klucz. Nigdy się nie dowiemy jak było na prawdę, z tymi wszystkimi śmierciami. Są wersje oficjalne, i tyle. Możemy się tylko kłócić, czy są one wiarygodne, czy nie.

Tak czy owak - co robi katastrofa CASA na liście "tajemniczych zgonów"?

Sam nie wiem. Mi się ta lista do końca nie podoba.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez Terminus w 19 Cze 2012, 11:38

szm napisał(a):No i to jest klucz. Nigdy się nie dowiemy jak było na prawdę, z tymi wszystkimi śmierciami.

Będę protestował przeciwko użyciu zwrotu "wszystkimi". Nowotwory, pijani kierowcy i problemy rodzinne to banał życia a nie "tajemnicze" śmierci.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez szm w 19 Cze 2012, 13:08

No tylko, że pijany kierowca, i problemy rodzinne są dość łatwe do sfingowania. Byle jaki człowiek, który ma jakieś problemy ze służbami (coś w rodzaju słynnych kukieł w GRU) wsadzony do samochodu/TIRa... No i mamy nieszczęśliwy wypadek spowodowany przez pijanego kierowcę. Jeśli chodzi o problemy rodzinne, to wariata można zrobić z każdego. Natomiast co do nowotworów, tu pełna zgoda. Jeśli faktyczną przyczyną zgonu był nowotwór, to możemy uznać to za przypadek.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości