Owszem. Mi daje do myślenia nad stanem umysłu tych którzy to piszą:scigacz1975 napisał(a):A to znalazłem przed chwilą - daje do myślenia
- taaa.. Zmarł po długiej chorobie na nowotwór złośliwy.Prof. Stefan Grocholewski – "zmarł w niewyjaśnionych okolicznościach"
- nie mając dostępu do nagrań, normalnie geniusz...wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY.
I jaki jest związek między tymi faktami? Dyrektor generalny Kancelarii Prezesa Rady Ministrów zajmuje się dozorem technicznym samolotów specpułku? Nie? Jakiś motyw? Jakikolwiek?Grzegorz Michniewicz – dyr. Kancelarii Tuska. „Powiesił się” 23 XII 2010 na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił samolot TU-154
Mieczysław Cieślar, “zginął w ”wypadku samochodowym” dokładnie 18 IV 2010 r. Miał być następcą Adama Pilcha,
Podobno otrzymał telefon ze Smoleńska od A. Plicha po katastrofie.
- zapomniałeś napisać, że ponoć sfilmował lądowanie TU-154M, pomimo tego, że wg wszystkich relacji osób na lotnisku, samolotu nie było w ogóle widać.Krzysztof Knyż – operator Faktów
pisałem parę postów wyżejMarek Dulinicz– szef grupy archeologicznej
pisałem parę postów wyżej, także o tym, od czego faktycznie był specjalistą.Eugeniusz Wróbel
- taaaa... kolejna "tajemnicza" śmierć wywołana nowotworem złośliwym...Ryszard Kuciński – prawnik A. Leppera
– prawnikiem Leppera przestała być już w 2007r. ale to już tak dobrze nie brzmi. Podobnie jak to, że miała różne "brudne" interesy na sumieniu za które ukarała ją Rada Adwokacka.Róża Żarska – adwokatka Leppera
Nie wiem od czego był ekspertem, ale to nieważne. Motyw? Przed Szpinetą i po Szpinecie trwała dyskusja na temat statusu lotu, ale to za nim "zawodowcy" jechali aż do Indii by go powiesić w hotelowej łazience? Cóż....Dariusz Szpineta – samobójstwo (...) parokrotnie wypowiadał się w mediach w sprawie Smoleńska, kwestionując oficjalne ustalenia (min. że lot Tu-154M był lotem wojskowym)
-taaa. A kto i za co miał go zabić? Bojówki Kaczyńskiego dokończyły robotę w zemście za upadek rządu w 2007r.?Andrzej Lepper
-tu to akurat znamy winnych, bezpośrednio obsługa lotniska i piloci, pośrednio niejaki śp. gen Błasik, odpowiadający za bałagan w lotnictwie wojskowym, utrzymywany na stołku tylko dzięki poparciu zwierzchnika sił zbrojnych, Prezydenta Kaczyńskiego.Wszyscy z CASY w katastrofie lotniczej w Mirosławcu – Dowództwo Sił Powietrznych RP
I gdzie tu sensacja? Gość d 7-mi lat na emeryturze, nie angażuje się w nic politycznie. Syn chory psychicznie a świadkiem morderstwa jest żona generał.Henryk Szumski Został śmiertelnie ugodzony nożem, policja oskarżyła jego 38-letniego syna, który miał być leczony psychiatrycznie.
Ja rozumem, że kłamiemy, ale tak beszczelnie? "nie przekręty Komorowskiego" tylko gość zawiadomił Komorowskiego o przekrętach ludzi z PiS związanych z Komisją Weryfikacyjną WSI: "W listopadzie 2007 r. Tobiasz (były oficer rozwiązanych Wojskowych Służb Informacyjnych) zgłosił się do Komorowskiego. Ten zorganizował tajne spotkanie z udziałem Tobiasza, szefa Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego Krzysztofa Bondaryka i Pawła Grasia.Leszek Tobiasz (1957 – 10.02.2012) – oficjalnie niewydolność układu krążenia, płk WSI, główny świadek w tzw. aferze marszałkowej (dotyczyła przekrętów korupcyjnych Komorowskiego)

Terminus napisał(a):Bo Naród to gromada debili ogłupionych TVN-em i TV Trwam i tyle.
Tu nie chodzi o cytaty, wystarczy sprawdzić podstawowe informacje np. na co ktoś zmarł a nie przepisywać czyjeś kłamstwa i idiotyzmy. Myślenie nie boli.

1. Kłamstwami
2. Przypuszczeniami
3. Półprawdami
4. I tak dalej
Z różnych przyczyn.

Chorąży Zielonka - nie wiemy tak naprawdę NIC. Jeżeli zdezerterował to chyba dobrze, że go spuścili Wisłą?
-tu to akurat znamy winnych, bezpośrednio obsługa lotniska i piloci, pośrednio niejaki śp. gen Błasik, odpowiadający za bałagan w lotnictwie wojskowym, utrzymywany na stołku tylko dzięki poparciu zwierzchnika sił zbrojnych, Prezydenta Kaczyńskiego.

Czyli nie wiemy i nie dowiemy się jaka była prawda; jak to zwykle w wywiadzie.
Tak czy owak - co robi katastrofa CASA na liście "tajemniczych zgonów"?

szm napisał(a):No i to jest klucz. Nigdy się nie dowiemy jak było na prawdę, z tymi wszystkimi śmierciami.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości