Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Terminus w 03 Lip 2012, 10:31

A masz dziecko? Moje na szczęście woli Reksia i Bolka z Lolkiem.
Nie puściłbym dziecku żadnej bajki z wyżej wymienionych bo od zawsze mnie wnerwiały, gdyż jedyne "przesłanie" jakie z nich płynęło brzmiało: zawsze wygrywa ktoś/coś z większym działem, silniejszym kopem, większą mocą...

O Hello Kitty się nie wypowiadam bo w życiu tego nie widziałem. Zresztą mam syna, więc nie ten target.
Ostatnio edytowany przez Terminus, 03 Lip 2012, 10:35, edytowano w sumie 1 raz
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Reklamy Google

Postprzez Przemek77 w 03 Lip 2012, 10:34

Akurat w HK nie ma dział, czołgów, bijatyk itp. Jakkolwiek głupio to nie zabrzmi ale HK promuje wartości rodzinne, posłuszeństwo, szacunek etc. Mimo, że japońska.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez meJKu w 03 Lip 2012, 10:37

Nom, oczywiście. 90% moich znajomych z mojego rocznika oglądało wyżej wymienione seriale/kreskówki i każdy z nas do dzisiaj kieruje się według zasady, kto ma większe działo ten wygrywa...

A poza tym historie przedstawione w tych bajkach są sto razy lepsze niż to dziadostwo co dzisiaj się prezentuje. Kto zza młodu nie chciał być Goku, który ratował świat przed złem i miał wspaniałych znajomych? Wybacz, ale nie znasz uczucia gdy wracałeś biegiem z podstawówki na 14 do domu, żeby tylko zdążyć obejrzeć kolejny odcinek Dragon Balla.

I nie, nie mam dziecka. Ale też oglądałem Reksia i Bolka i Lolka. Są to jedne z moich ulubionych bajek wczesnego dzieciństwa. Jeśli sądzisz, że jakieś przez kilkanaście lat będzie oglądać tylko kreskówki dla dzidziusiów to jesteś w błędzie.

Akurat w HK nie ma dział, czołgów, bijatyk itp. Jakkolwiek głupio to nie zabrzmi ale HK promuje wartości rodzinne, posłuszeństwo, szacunek etc. Mimo, że japońska.

https://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/p ... 8_700b.jpg zdecydowanie wolę takie coś i tym będę faszerować swoje dzieci.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Wczoraj, 17:55
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Terminus w 03 Lip 2012, 10:41

meJKu napisał(a):Nom, oczywiście. 90% moich znajomych z mojego rocznika oglądało wyżej wymienione seriale/kreskówki i każdy z nas do dzisiaj kieruje się według zasady, kto ma większe działo ten wygrywa...

O serio? Bo ja patrząc na współczesnych ludzi odnoszę zupełnie inne wrażenie :E Ale to zupełnie inny temat...

Jeśli sądzisz, że jakieś przez kilkanaście lat będzie oglądać tylko kreskówki dla dzidziusiów to jesteś w błędzie.
Argument za przeproszeniem "z dupy". Dzisiaj też tworzy się fajne i inteligentne bajki np. Psoty Dudusia Wesołka.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Przemek77 w 03 Lip 2012, 10:43

Ogólnie cały np. kanał MiniMini+ zawiera mnóstwo spokojnych, nie stresujących bajek i kanałów. Tak samo Polsat Jim-Jam. Kiedyś taki był Cartoon Network i Disney - ale to co teraz leci na tych kanałach pozwolę sobie pominąć wzgardliwym milczeniem.

Dragon-boll - jak dla mnie to crap równoważny z cymbalstwami pokroju Pokemona, Digimona etc. Nigdy nie pozwolę tego szajsu dzieciom oglądać. Jak ogólnie lubię anime - tak DB przyprawia mnie o śmiech pusty. A potem litość i trwogę.
Ostatnio edytowany przez Przemek77 03 Lip 2012, 10:46, edytowano w sumie 2 razy
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Wheeljack w 03 Lip 2012, 10:44

Terminus napisał(a):Wpienia mnie to, że Wheel myli pojęcie "terminusować" ze zwykłym "polaczkowaniem".
Niczego nikomu nigdy nie zazdrościłem prócz talentu i nikomu nigdy źle nie życzyłem, więc wypraszam sobie.

Wpienia mnie to, że Termi myli pojęcie "trollować" ze zwykłym "gimbusowaniem".
Niczego nikomu nigdy nie zazdrościłem prócz talentu i nikomu nigdy źle nie życzyłem, więc wypraszam sobie.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 14:02
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez Terminus w 03 Lip 2012, 10:46

Chyba nie najlepiej dzieje się z forum kiedy nawet jego moderatorzy zajmują się "trollowaniem" na poziomie "gimbusowania". I to mnie wpienia a raczej zasmuca...
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive szczypiorofix.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Wheeljack w 03 Lip 2012, 10:48

Boli Cię to? :TM:
Poza tym pewien user niedawno napisał, że forum jest moje i Sovieta, więc nam wolno. :caleb:
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Postprzez Terminus w 03 Lip 2012, 10:49

Nie pisałem, że mnie boli tylko że smuci.
Patrząc na Ciebie zaczynam tęsknić za czasami klawisza na forum.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez meJKu w 03 Lip 2012, 10:52

Terminus napisał(a):O serio? Bo ja patrząc na współczesnych ludzi odnoszę zupełnie inne wrażenie :E Ale to zupełnie inny temat...

Z kolei ja czytając twoje posty mam wrażenie, że jesteś zakompleksionym człowiekiem, który ma dzisiaj żal do wszystkiego.

I tak, wy sobie wychowujcie dzieci po swojemu, a inni będą po swojemu. Ja Dragon Balla itp. traktuję za serial znacznie bardziej wartościowy, niż to pseudo-gówno co dzisiaj puszczają w telewizji.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Wczoraj, 17:55
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Wheeljack w 03 Lip 2012, 10:53

Aha, to wolisz bany z dupy i usuwanie niewygodnych kont? Da radę załatwić. :caleb:
A teraz po raz kolejny wkleję rozmowę z Terminusem we wcieleniu żeńskim, żeby lud mógł zobaczyć:

Uwagi moderatora:

Ostrzegam słownie. Regulamin pkt 5. - Świetny Admin Kowek

Za ten post Wheeljack otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative dienonych.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Postprzez Terminus w 03 Lip 2012, 10:55

meJKu napisał(a):Z kolei ja czytając twoje posty mam wrażenie, że jesteś zakompleksionym człowiekiem, który ma dzisiaj żal do wszystkiego.

Daruj sobie takie osobiste wycieczki, bo one zawsze stawiają w gorszym świetle Ciebie niż osobę, którą próbujesz obrazić.

Wheel: no tak. Masz rację. Niech jeszcze raz wszyscy zobaczą jak moderator łamie 1 pkt regulaminu forum.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości