A nie lepiej byłoby ją umieścić zaraz za napisem ile % ma dany przedmiot ? tam jest dużo miejsca a ikonka przedmiotu zostałaby nienaruszona.
Nie lepiej było by, gdyby zmiana kategorii oglądanych przedmiotów była jedna wspólna dla Durada i dla handlarza? Dość uprościło by to już nieco skomplikowany handel (no bynajmniej mi się tak wydaje), przedmioty można by od razu porównywać i takie tam. W sumie to występuje to też w wielu grach.
Nie wiem, czy przy handlu była by przydatna taka funkcja u Durada, grupowanie broni jest niezbędne jeśli nie chcemy sprzedać przez przypadek karabinu który sobie upatrzyliśmy a przy kupowaniu jakie miało by to znaczenie? Może w "Żywej ekonomi" miało by to jakiś sen, ale nie widzę go.
Co do ceny przy przedmiocie to powinna się pojawić dopiero w oknie handlu tak jak ma smoq2 a nie przy broni. Edit:Choć po zastanowieniu to może się przydać suma była by zliczana na dole okna a szczątkowe kwoty przy przedmiotach mogą widnieć w samym oknie handlu.
O ile mi się wydaje to w tych planach:
viewtopic.php?f=48&t=9412&p=215905&hilit=ui+handlu#p215905
Durad był po lewej, a handlarz po prawej
Wiem, że nie da się zmniejszyć pola, które zajmują ikony przedmiotów, ale jeśli da się coś do niego wstawić, to najlepiej zapełnić go informacjami aż do bólu.
Jest taki bajer ze mozna kupic plecak i zrobić z niego swoją skrytkę gdzie sie tam chce, po uzyciu plecaka i otwarciu go moge do niego wsadzić te zielone ikonki broni które pozwalają zmienić sloty broni, gdy przekładam je do plecaka (tego na ziemi) to nie wiem jakim cudem robi się z nich następny plecak który moge zabrać z owego schowka, a u mnie w inv. pojawiają się następna ikonka od zmiany slotów, mozna tak bez końca, nie wiem czy u innych tez to tak dziala. (nie wiem czy ktos juz o tym pisał, nie chce mi się przekopywać przez 400 stron tematu! :p)
Teraz prośba, czy bron spas-12 mogła by posiadać opcje dokupienia kolby w drzewku ulepszenia? i czy dało by się zrobić tak ze po kupieniu tego ulepszenia na teksturze broni faktycznie było by to widać? to samo dotyczy shotguna striker, na ikonce w plecaku kolba jest rozłożona a po przełączeniu w widok tpp z nad ramienia kolba jest złożona.
ha i jeszcze pytanie czy jest mozliwość dodania takiej opcji żeby widok ze środka hełmu dało się wyłączyć tak jak w starym dobrym Oblivion Lost z cienia czarnobyla (mam na myśli otoczke naokoło ekranu i efekt parowania) po prostu lubie grac w trybie tpp gdzie widać pancerz i bron a ten widok troche w tym przeszkadza.
mozna by dodać Strieloka i Szrame jako lonerów łażących po zonie tu i tam ale to juz nie wiem, ide spac bo mi juz ciężko zebrać myśli

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość