TheKowal napisał(a):Witam dawno nie pisałem, pomysł z slotami i modułami całkiem fajny ale mimo wszystkich fajnych pukawek w zonie nie zamienie na nic mojego AK-74 bo to po prostu mój ulubiony rozprówacz, a z tego co słysze to stanie sie on bezużyteczny w puzniejszej grze, dlatego pytanie czy można by może zrobić tak że nieważne jaką broń wprowadza się na jakiś tam poziom u mechanika? np. 1 poziom ulepszeń dla np. ak74 to koszt 5000R 2 poziom to 10000R a 3 to 15000R, no i wiadomo modułu też na 3 poziomy podzielić.
Po prostu nie chce tracić mojego ukochanego kałaszka w późniejszej grze
mam nadziejężę nie przegapiłem chwili i prace nad finałową wersjąulepszeń do gnatów jeszcze nie ruszyły

Juraszka napisał(a):TheKowal napisał(a):Witam dawno nie pisałem, pomysł z slotami i modułami całkiem fajny ale mimo wszystkich fajnych pukawek w zonie nie zamienie na nic mojego AK-74 bo to po prostu mój ulubiony rozprówacz, a z tego co słysze to stanie sie on bezużyteczny w puzniejszej grze, dlatego pytanie czy można by może zrobić tak że nieważne jaką broń wprowadza się na jakiś tam poziom u mechanika? np. 1 poziom ulepszeń dla np. ak74 to koszt 5000R 2 poziom to 10000R a 3 to 15000R, no i wiadomo modułu też na 3 poziomy podzielić.
Po prostu nie chce tracić mojego ukochanego kałaszka w późniejszej grze
mam nadziejężę nie przegapiłem chwili i prace nad finałową wersjąulepszeń do gnatów jeszcze nie ruszyły
1. ortografia, literówki i zwracaj uwagę czy słów nie połączyłeś przypadkiem.
2.Masz 12 postów i dołączyłeś 16.07.2012 i twierdzisz, że dawno nie pisałeś? (8 dni temu ostatni post)
przed moim postem z 26 lipca, był post 25 czerwca... czyli miesiąc... (był jeszcze 11 lipca, ale nie poruszał sprawy technicznej TFW, i pisałem go na komórce) a to i tak nie dużo.
3.Moduły będą podzielone na 3 poziomy, gdzie bronie "słabe" mogą mieć zamontowane tylko moduły 1. poziomu, a te "mocne" mogą każdego (czyli max 3. poziomu).
Dlaczego AK będzie mógł mieć tylko moduły 1. poziomu?
Bo jest to broń standardowa, większość samotników z niej korzysta, wojsko z niej korzysta, 2 grywalne frakcje z niej korzystają... trochę za łatwa do zdobycia jest ta broń.
Pamiętaj też, że Ty jako gracz możesz sobie założyć wszystkie ulepszenia, gdzie NPC raczej mają 1-2 modyfikacje (przynajmniej teraz tak jest).
4.Moduły będą w formie przedmiotu który można kupić, więc ich montaż/demontaż nie będzie taki drogi (Smoq2 mówił że max 1500 RU za jedną).
teraz tak właśnie przeczytałem po raz kolejny Twojego posta i chyba zrozumiałem o co Ci chodzi:
Chodzi Ci o to, aby do każdej broni można byłoby zamontować każdy poziom ulepszeń, ALE montaż modułu 3. poziomu do gorszej broni byłby kilkakrotnie droższy niż montaż tego samego modułu do lepszej?
Przypominam, że tak na prawdę różnice pomiędzy większością broni jest niewielka (dobra... między krótkim AK a G36 jest spora różnica...), więc montaż modułów 3. poziomu do takich niewiele różniących się broni ale z innych półek, da efekt, którego właśnie chcemy uniknąć, czyli nieopłacalności wymiany broni...
PS. Przepraszam, że tak się czepiam (punkt 1. i 2.) ale jest to u mnie mimowolne...

smoq2 napisał(a):@ Junx - Gdzieś w level_weathers.script usunąłeś tabelę/zmienną o nazwie "weather_table". Co dokładnie chciałeś pozmieniać? Scalić TFW z innym modem?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość