Kolejny postulat: Aktywna ochrona składu - arttraderzy aktywnie by chronili skład przed niebezpieczeństwem. Można by stworzyć postać naczelnika wśród ochroniarzy składu - dawałby on zadania na likwidacje wrogich oddziałów zagrażających stalkerom w Zonie (wojska, monolitu, renegatów), oczyszczenie terenów przyległych (punkt złamania, punktu spotkań, obozowiska kopaczy, kryjówki za rurami, barykad, biwaku na złomowisku) wynagrodzenie byłoby stosowne do rodzaju zagrożenia.
A na wyżej położonych punktach hangaru można by ustawić snajperów działających podobnie jak snajperzy w bazach frakcyjnych.
Jest też możliwość dodania w składzie strzelca posiadającego na wyposażeniu RPG-7 przez co mógłby prowadzić on walkę z wojskowymi helikopterami - mogłoby to fajnie urozmaicić wizualnie rozgrywkę.
Idąc dalej można by jeszcze dodać skrypty oczyszczania obozowisk z ciał poległych - aktualnie działają takie skrypty chyba jedynie w bazach, a można by to rozszerzyć o punkty zasobów oraz obozowiska w pobliżu przejść na inne lokacje tylko te cmentarze musiałyby być bardzo blisko obozowiska gdyż dalej położony punkt wystawiałby sprzątających obrońców na celownik.
No to przy okazji AI mam pytanie czy w tym polu będą wprowadzane jakieś zmiany (w związku z modyfikacjami uzbrojenia) bo czasami to wychodzą śmieszne sytuacje jak np.:
2. Kolejnym pomysłem byłoby dodanie parę kwestów u samotników na zdobycie czegoś, załóżmy znajdź walizkę z dokumentami na lokacji Jantar. Zawsze to dałoby większy wybór pobocznych zadań.
3. TRs 301 moim zdaniem zadaje zbyt słabe obrażenia, muszę wywalić z 3 pełne magazynki (przeciwpancerne) na pijawkę jedną, więc czy chociaż minimalnie można by było podkręcić statystyki tej broni jeżeli chodzi o obrażenia ? bo poza tym to jest normalnie.
Ja mam 1 prośbę. Mianowicie wcześniejsze usuwanie ciał poległych. Ustawiłem czas spawnu oddziałów (jestem samotnikiem) na 240 sek. żeby zebrać więcej PDA bandytów i teraz wszędzie leży masa ciał wszelakiej maści i rodzaju, i nie znikają. Czy ktoś mógłby ustawić ręczne usuwanie, lub wcześniejsze usuwanie ciał?
Pograłem ostatnio w TFW Wolnością ,która była już niemal zgładzona i zauważyłem jeden błąd w AI: Npc atakują bazy najcześciej 1 odziałem co zaprzepaszcza ich szanse na pomyślny atak.
Jeśli najemnicy przeniosą się do dziczy/red lasu można by dodać w bunkrze uczonych mechanika zajmującego się kombinezonami i bronią[,Tunder,Val,ak,SWD]wojaków.
Aha mam jeszcze pytanko :Mrówka samotnik może założyć berila?

AGROPROM
- Kamienny Krąg
agr_smart_terrain_5_2
level_vertex_id = 221453
Promień ok. 16m
- Obóz na Bagnach
agr_smart_terrain_1_2
level_vertex_id = 14436
Promień ok. 14m
- Stare Obozowisko
agr_smart_terrain_1_3
level_vertex_id = 26672
Promień ok. 18m
JANTAR
- Posterunek
yan_smart_terrain_5_6
level_vertex_id = 143170
Promień ok. 15m
- Niziny z artefaktami
yan_smart_terrain_3_6
level_vertex_id = 143181
Promień ok. 20m
WYSYPISKO
- Północny posterunek
gar_smart_terrain_5_2
level_vertex_id = 179034
Promień ok. 23m
- Posterunek Obronny
gar_smart_terrain_8_3
level_vertex_id = 344412
Promień ok. 20m
- Obozowisko na ścieżce
gar_smart_terrain_8_7
level_vertex_id = 354400
Promień ok. 16m
- Barykady
gar_smart_terrain_1_5
level_vertex_id = 13377
Promień ok. 18m
- Obozowisko na wzgórzach
gar_smart_terrain_1_7
level_vertex_id = 9780
Promień ok. 20m
- Obozowisko za obozem koncentracyjnym
gar_smart_terrain_3_8
level_vertex_id = 54241
Promień ok. 16m
- Posterunek odbiorczy
gar_smart_terrain_5_8
level_vertex_id = 217380
Promień ok. 24m
DOLINA MROKU
- Obóz polowy
val_smart_terrain_5_8
level_vertex_id = 30652
Promień ok. 16m
- Posterunek końcowy
val__smart_terrain_5_7
level_vertex_id = 7214
Promień ok. 18m
KORDON
- Ognisko w lesie
esc_smart_terrain_3_7
level_vertex_id = 145375
Promień ok. 18m
- Obozowisko w korycie rzeki
esc_smart_terrain_3_6
level_vertex_id = 113882
Promień ok. 18m
- Odległy posterunek
esc_smart_terrain_5_2
level_vertex_id = 314444
Promień ok. 20m
BAGNA
- Północne gospodarstwo
mar_smart_terrain_12_2
level_vertex_id = 520149
Promień ok. 20m
- Południowe gospodarstwo
mar_smart_terrain_11_11
level_vertex_id = 472508
Promień ok. 20m
MAGAZYNY WOJSKOWE
- Wejście do magazynów armijnych
mil_smart_terrain_7_2
level_vertex_id = 28327
Promień ok. 20m
- Opuszczone gospodarstwo
mil_smart_terrain_7_4
level_vertex_id = 119994
Promień ok. 16m

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości