[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Gorianov w 13 Sie 2012, 02:33

Sorry że może tak zawracam głowę moimi pomysłami ale mam małe propozycje dzięki którym mod nabierze troszkę więcej urozmaicenia, oto trzy przykłady nad którymi się zastanawiałem grając w TFW :)
1. W bazie samotników na Wysypisku w Składzie znajdują się postacie z różnych frakcji, można by np. dodać im po jednym z zadań, przykładowo u dwóch powinnościowców zrobić zadanie dodatkowe, typu dostarcz parę rzeczy do głównego handlarza w ich bazie. Tak samo z wolnością i najemnikami czy oporem.
PS. Czemu bandytów niema na składzie skoro są neutralnie nastawieni do samotników ? cały czas mnie to zastanawia ;)
2. Kolejnym pomysłem byłoby dodanie parę kwestów u samotników na zdobycie czegoś, załóżmy znajdź walizkę z dokumentami na lokacji Jantar. Zawsze to dałoby większy wybór pobocznych zadań.
3. TRs 301 moim zdaniem zadaje zbyt słabe obrażenia, muszę wywalić z 3 pełne magazynki (przeciwpancerne) na pijawkę jedną, więc czy chociaż minimalnie można by było podkręcić statystyki tej broni jeżeli chodzi o obrażenia ? bo poza tym to jest normalnie.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 27 Cze 2012, 00:20
Ostatnio był: 08 Wrz 2021, 23:36
Miejscowość: legowisko utakera
Kozaki: 36

Reklamy Google

Postprzez jalkavaki w 13 Sie 2012, 06:57

1. Te postaci bdą wykożystane w przyszłości. Smoqu już coś dla nig wykombinował. Odnosnie bandytów, to widziałbyś chętnie w swoim obozie gościa, który za rogiem składu skroił Cię z fantów i kasy?
2. Strzelaj celniej ;) Serio. Na pijawę wystarczą 1-2 strzały ze śrutówki (na poziomie Mistrz), tak więc wątpię aby była w stanie przyjąć na klatę 90 naboi NATO. I jeszcze jedno. Naboje PP mają obniżone obrażenia, ale lepszą przebijalość pancerzy. Pijawka raczej ancerza nie nosi ;)
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Salciarz w 13 Sie 2012, 09:07

Ja mam 1 prośbę. Mianowicie wcześniejsze usuwanie ciał poległych. Ustawiłem czas spawnu oddziałów (jestem samotnikiem) na 240 sek. żeby zebrać więcej PDA bandytów i teraz wszędzie leży masa ciał wszelakiej maści i rodzaju, i nie znikają. Czy ktoś mógłby ustawić ręczne usuwanie, lub wcześniejsze usuwanie ciał?
Awatar użytkownika
Salciarz
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2012, 20:55
Ostatnio był: 05 Lut 2017, 14:09
Miejscowość: Dlaeko.. daleko...
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 13

Postprzez Kieł w 13 Sie 2012, 10:54

Pograłem ostatnio w TFW Wolnością ,która była już niemal zgładzona i zauważyłem jeden błąd w AI: Npc atakują bazy najcześciej 1 odziałem co zaprzepaszcza ich szanse na pomyślny atak :/ .
[Nie chce wskrzeszać tematu]Jeśli najemnicy przeniosą się do dziczy/red lasu można by dodać w bunkrze uczonych mechanika zajmującego się kombinezonami i bronią[,Tunder,Val,ak,SWD]wojaków.Aha mam jeszcze pytanko :Mrówka samotnik może założyć berila?
WTF?This is Sparta
Awatar użytkownika
Kieł
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2012, 00:30
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 21:09
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez smoq2 w 13 Sie 2012, 11:14

Kolejny postulat: Aktywna ochrona składu - arttraderzy aktywnie by chronili skład przed niebezpieczeństwem. Można by stworzyć postać naczelnika wśród ochroniarzy składu - dawałby on zadania na likwidacje wrogich oddziałów zagrażających stalkerom w Zonie (wojska, monolitu, renegatów), oczyszczenie terenów przyległych (punkt złamania, punktu spotkań, obozowiska kopaczy, kryjówki za rurami, barykad, biwaku na złomowisku) wynagrodzenie byłoby stosowne do rodzaju zagrożenia.

Zadanie na likwidację losowych patroli wydaje się całkiem dobrym pomysłem. Zobaczę co da się z tym zrobić. Co do oczyszczania obszarów przyległych, to Alik już daje tego typu zadanie, zresztą tak jak każdy inny neutralny handlarz.

A na wyżej położonych punktach hangaru można by ustawić snajperów działających podobnie jak snajperzy w bazach frakcyjnych.

Nie za bardzo, bo wtedy gracz co gra bandytą, a co gorsza, bandyckie NPC, nie będą mogli przejść obok Składu, ani zająć barykad przy przejściu do Agropromu. Nie widzę też sensu po co to robić, gdyż tak na prawdę, to nikt Składu nie atakuje (przynajmniej żaden oddział nie ustawi sobie Składu jako cel). A nawet jeśli tak by się stało, to tylko gracz/kompani mogą zabić chroniących Skład stalkerów.

Jest też możliwość dodania w składzie strzelca posiadającego na wyposażeniu RPG-7 przez co mógłby prowadzić on walkę z wojskowymi helikopterami - mogłoby to fajnie urozmaicić wizualnie rozgrywkę.

Nie planuje aby żaden NPC, oprócz kompanów mógł walczyć z helikopterami. Helikopter ma być groźnym przeciwnikiem a nie muchą, która padnie jak tylko podleci do Składu.

Idąc dalej można by jeszcze dodać skrypty oczyszczania obozowisk z ciał poległych - aktualnie działają takie skrypty chyba jedynie w bazach, a można by to rozszerzyć o punkty zasobów oraz obozowiska w pobliżu przejść na inne lokacje tylko te cmentarze musiałyby być bardzo blisko obozowiska gdyż dalej położony punkt wystawiałby sprzątających obrońców na celownik.

Już jest taki skrypt, jednak działa tak średnio sobie. Mianowicie stalkerzy odciągają ciała na pewną odległość tylko od punktu gdzie znajduje się ognisko. Ja tego skryput nie robiłem, tylko rozbudowałem go w przypadku baz.
Mogę rozszerzyć go na inne punkty, gdzie dzieje się dużo walk (np. punkty przy przejściach), jednak jeżeli dodać ten skrypt do każdego punktu, to zapchamy procesor.

Ale skoro już rzuciłeś pomysł, to może pomożesz mi go wykonać?

1. Idziesz do punktu gdzie wcześniej widziałeś dużo ciał, i uznałeś, że tam przeszkadzają.
2. Naciskasz ESC+C i spisujesz nazwę punktu (np. mar_smart_terrain_3_2).
3. Wybierasz dogodne miejsce gdzie stalkerzy mają zanosić ciała, stajesz w tym miejscu, znowu ESC+C i spisujesz level_vertex_id. Pamiętaj tylko, żeby było to takie miejsce, gdzie NPC może spokojnie dojść:
- Nie przy anomalii
- Nie w wodzie
- Nie na skrzyni, półce, ciężarówce, itp.
4. Podajesz mi na oko w jakim promieniu od środka punktu (środek kółka na mapie) NPC mają zbierać ciała - w metrach.

No to przy okazji AI mam pytanie czy w tym polu będą wprowadzane jakieś zmiany (w związku z modyfikacjami uzbrojenia) bo czasami to wychodzą śmieszne sytuacje jak np.:

Tak, kilka stron temu napisałem, że wprowadziłem masę poprawek w AI walki podczas testów systemu celowania AI.

2. Kolejnym pomysłem byłoby dodanie parę kwestów u samotników na zdobycie czegoś, załóżmy znajdź walizkę z dokumentami na lokacji Jantar. Zawsze to dałoby większy wybór pobocznych zadań.

A Alik zadań nie daje?

3. TRs 301 moim zdaniem zadaje zbyt słabe obrażenia, muszę wywalić z 3 pełne magazynki (przeciwpancerne) na pijawkę jedną, więc czy chociaż minimalnie można by było podkręcić statystyki tej broni jeżeli chodzi o obrażenia ? bo poza tym to jest normalnie.

Szczecina na grzbiecie pijawki to raczej nie pancerz, czyż nie? TRs 301 ma największą szybkostrzelność ze wszystkich broni w stalkerze. Dodaj do tego w miarę niewielki odrzut. Gdyby miał jeszcze standardowe obrażenia, to byłby najlepszą bronią w grze, tak jak to miało miejsce w waniliowym CS/SoC. Musiałem dać mu jakieś wady. W nowej wersji do tego wszystkiego będzie się jeszcze najszybciej psuł.

Rada od dewelopera: "Na zwierzynę najlepszy jest śrut. Zawsze!"

Ja mam 1 prośbę. Mianowicie wcześniejsze usuwanie ciał poległych. Ustawiłem czas spawnu oddziałów (jestem samotnikiem) na 240 sek. żeby zebrać więcej PDA bandytów i teraz wszędzie leży masa ciał wszelakiej maści i rodzaju, i nie znikają. Czy ktoś mógłby ustawić ręczne usuwanie, lub wcześniejsze usuwanie ciał?

Muszę poprawić licznik usuwający ciała. Ten od GSC coś nie chce działać jeżeli stalker zginie na innej mapie niż gracz. Dam 2-3 doby na ciało. Będzie ono usuwane trzeciej nocy po śmierci. Można sobie dopowiedzieć, że w nocy zjadło je jakieś zwierze.

Pograłem ostatnio w TFW Wolnością ,która była już niemal zgładzona i zauważyłem jeden błąd w AI: Npc atakują bazy najcześciej 1 odziałem co zaprzepaszcza ich szanse na pomyślny atak :/ .

Niestety nie mogę zrobić czegoś takiego jak "przegrupowanie" oddziałów, żeby czekały na wsparcie. Stalker nie ma silnika gry strategicznej, i jeżeli dodawałbym kolejne skrypty do "mózgu" frakcji, wkrótce zapchałbym każdy procesor. Ludzie już narzekają na cykliczne pauzy, itp.

Jeśli najemnicy przeniosą się do dziczy/red lasu można by dodać w bunkrze uczonych mechanika zajmującego się kombinezonami i bronią[,Tunder,Val,ak,SWD]wojaków.

Nad takimi detalami będę myślał, jeżeli do TFW trafi Dzicz. Albo chociaż będzie na to większa szansa, bo na razie się nie zapowiada. Wszystko zależy od Fluffy22 Aka SetaKat czy zrobi nowe mapy.

Aha mam jeszcze pytanko :Mrówka samotnik może założyć berila?

Powinien móc założyć. Jednak tylko wojskowego.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Rumcajs93 w 13 Sie 2012, 11:40

o to super jak da się to zrobić. Wieczorem będę miał trochę czasu to przysiądę i pokręce się po Zonie :)
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Prif w 13 Sie 2012, 12:10

Nie da się zrobić przegrupowania oddziałów, ale kiedyś czytałem, że da się zrobić bardzo duże oddziały. Czy istnieje możliwość, że w przypadku kiedy jakaś frakcja zdobędzie swobodne przejście na obszar innej frakcji (np: bandyci zdobędą punkty po obu stronach przejściach dolina <-> wysypisko i do tego dajmy na to północny posterunek , czyli punkt przy przejściu wysypisko <-> magazyny) to w bazie tej frakcji posiadającej swobodne przejście zaczną się spawnować rzadko, ale w zamian bardzo duże oddziały mające na celu atak na bazę przeciwnika do którego mają dojście? (czyli tym przykładowym bandytom spawnował by się raz na 10 min oddział mający 20 członków o celu podróży Boisko Sportowe czy jak tam się nazywa obszar bazy wolności) Co o tym sądzicie? szturm powiedzmy nawet 15 członków którzy przeżyją drogę do celu i tak będzie skuteczniejszy od pojedynczych małych oddziałów.

Prif
Wygnany z Zony

Dołączenie: 07 Lut 2011, 20:48
Ostatnio był: 05 Sie 2013, 15:09
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 11

Postprzez smoq2 w 13 Sie 2012, 13:26

Da się, zrobić duże oddziały. Wystarczy zmienić jedną liczbę. Ale jak ktoś nie ma pojęcia o konsekwencjach, to pisze takie bzdury.

Wszystko w CS jest dopasowane do oddziałów nie większych niż 5 członków. Jednym słowem, jeżeli wrzucisz do oddziału 20 osób, to mikro zarządzanie zabije Ci system. Jakaś pętla kodu powtarza pewne obliczenie dla całego oddziału, ta pętla zawiera kolejną pętlę dla każdego członka, pętla dla członka zawiera pętle np. dla wszystkich obiektów, które dany członek widzi, itd. W miarę nowy komp jest w stanie uciągnąć z tysiąc takich obliczeń w jednym cyklu bez widocznego spadku w FPS. Skoro najlepsze kompy mają czasem zwieszki przy TFW, to wyobraź sobie jak by to wyglądało, gdybyśmy jakiś element zwiększyli z 5 do 20.

Po raz kolejny...

Wszystko dotyczące ilości oddziałów, czy ilości członków oddziałów nie zostanie zmienione.

I jeszcze jedno...

Pracy aktualnie jest masa, więc bardzo proszę o chwilowe wstrzymanie się z radykalnymi pomysłami, typu systemy obrony składu, zadania poboczne, itp.

Następna wersja będzie miała i tak masę zmian, więc na razie starczy. Chcę ją dopieścić, i po jej wypuszczeniu przez długi czas będę zajmował się tylko jej poprawianiem. Czyli pomysły typu:

- Dodać nowe miejsca do rzucania ciał bo jest ich za dużo
- Dodać szybsze usuwanie ciał bo zalegają
- Zgłaszanie błędów (nie tylko CTD ale też cokolwiek co wydaje nam się nie na miejscu)

są jak najbardziej teraz w cenie.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez patryk38832 w 13 Sie 2012, 20:50

Fix naprawiający wypady do pulpitu przy zapytaniu o pracę, gdzie dokładnie go wklejc; gamedata/scripts/ i co dalej?
patryk38832
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2011, 15:29
Ostatnio był: 11 Lis 2025, 20:43
Kozaki: -1

Postprzez Rumcajs93 w 13 Sie 2012, 21:00

Po wklejeniu pliku do gamedata/scripts pozostaje Ci tylko grać :D

No panie Smoqu znalazłem 21 punktów o które panuje ciągła wojna: Tylko po zrobieniu tych skryptów może posprawdzaj jak z tym promieniem oczyszczania bo tu to kompletnie byłem zagubiony.
Kod: Zaznacz wszystko
AGROPROM
- Kamienny Krąg
agr_smart_terrain_5_2
level_vertex_id = 221453
Promień ok. 16m

- Obóz na Bagnach
agr_smart_terrain_1_2
level_vertex_id = 14436
Promień ok. 14m

- Stare Obozowisko
agr_smart_terrain_1_3
level_vertex_id = 26672
Promień ok. 18m

JANTAR
- Posterunek
yan_smart_terrain_5_6
level_vertex_id = 143170
Promień ok. 15m

- Niziny z artefaktami
yan_smart_terrain_3_6
level_vertex_id = 143181
Promień ok. 20m

WYSYPISKO
- Północny posterunek
gar_smart_terrain_5_2
level_vertex_id = 179034
Promień ok. 23m

- Posterunek Obronny
gar_smart_terrain_8_3
level_vertex_id = 344412
Promień ok. 20m

- Obozowisko na ścieżce
gar_smart_terrain_8_7
level_vertex_id = 354400
Promień ok. 16m

- Barykady
gar_smart_terrain_1_5
level_vertex_id = 13377
Promień ok. 18m

- Obozowisko na wzgórzach
gar_smart_terrain_1_7
level_vertex_id = 9780
Promień ok. 20m

- Obozowisko za obozem koncentracyjnym
gar_smart_terrain_3_8
level_vertex_id = 54241
Promień ok. 16m

- Posterunek odbiorczy
gar_smart_terrain_5_8
level_vertex_id = 217380
Promień ok. 24m

DOLINA MROKU
- Obóz polowy
val_smart_terrain_5_8
level_vertex_id = 30652
Promień ok. 16m

- Posterunek końcowy
val__smart_terrain_5_7
level_vertex_id = 7214
Promień ok. 18m

KORDON
- Ognisko w lesie
esc_smart_terrain_3_7
level_vertex_id = 145375
Promień ok. 18m

- Obozowisko w korycie rzeki
esc_smart_terrain_3_6
level_vertex_id = 113882
Promień ok. 18m

- Odległy posterunek
esc_smart_terrain_5_2
level_vertex_id = 314444
Promień ok. 20m

BAGNA
- Północne gospodarstwo
mar_smart_terrain_12_2
level_vertex_id = 520149
Promień ok. 20m

- Południowe gospodarstwo
mar_smart_terrain_11_11
level_vertex_id = 472508
Promień ok. 20m

MAGAZYNY WOJSKOWE
- Wejście do magazynów armijnych
mil_smart_terrain_7_2
level_vertex_id = 28327
Promień ok. 20m

- Opuszczone gospodarstwo
mil_smart_terrain_7_4
level_vertex_id = 119994
Promień ok. 16m

I jeszcze jedna idea - choć chyba na tą jest trochę za późno.
Podczas tych wędrówek spotkało mnie niemiła sytuacja mianowicie Opór bardzo szybko sobie poradził z Czystym Niebem. Nawet nie zdążyłem żadnego kwestu dla CN zrobić. I trochę pomyślałem jak by to zrobić żeby Czyste Niebo w końcu miało jakiekolwiek szanse i wpadł mi taki pomysł:
1. Zmienić trochę opis frakcji - dodać że Czyste Niebo zostało wplątane w wojnę frakcji poprzez wolę przetrwania i kontynuowania badań nad Zoną. Tyczkow po przejęciu dowodzenia frakcją podjął się opracowania taktyki defensywnej, która miała za zadanie bronić obszarów wielkich bagien, w szczególności ich ważniejszych lokacji (Osada rybacka, Stacja pomp, Plac maszynowy, Spalone gospodarstwo, stary kościół). Wyprowadzenie ataków na tereny dalej położone (płd. gospodarstwo, płn. gospodarstwo) odbywałoby się bardzo rzadko. Frakcja skupiona byłaby na obronie własnych terenów, a nie atakowaniu wroga.
2a. Wzmocnienie ochrony punktu zasobów PLAC MASZYNOWY
- zwiększenie stałej liczby oddziałów broniących pozycji do 3,
- dodanie oskyptowanych pozycji strzeleckich w punktach (o ile to możliwe):
Image Image
2b. Wzmocnienie ochrony punktów zasobów STACJA POMP
- zwiększenie stałej liczby oddziałów broniących pozycji do 2,
- dodanie oskryptowanych pozycji strzeleckich na wieży górującej nad lokacją:
Image
2c. Dodać punkty obronne w spalonym gospodarstwie oraz starym kościele (1 stale przebywający oddział, w przypadku rozbicia przez wroga baza szybko wysyła uzupełnienia)
Narazie to tyle jak wymyśle coś jeszce to napisze.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??

Za ten post Rumcajs93 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive duty.
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Wilk Fenris w 13 Sie 2012, 21:54

Rumcajs93

Czyste Niebo za każdym razem dostaje lanie od Oporu. W każdej nowej grze jaką zaczynałem, Czyste Niebo bardzo szybko poległo. Powoduje to nierówne rozłożenie sił w wojnie frakcji, ponieważ Opór zalewa tereny innych frakcji przy pomocy samej przewagi liczebnej uzyskanej dzięki punktom zasobów z bagien. Inne frakcje toczą ciężkie walki, a Opór ma pewne szybkie zwycięstwo.
Dzieje się tak praktycznie za każdym razem, o ile nie zainterweniuje gracz. Było to już parę razy poruszane, ale nigdy nie było przedstawione jakieś sensowne rozwiązanie tego problemu. Twój pomysł może się sprawdzić, ale doprowadzi to wtedy do sytuacji patowej (choć to chyba i tak lepsze niż to co mamy teraz).

Pytanie tylko, czy takie defensywne nastawienie frakcji nie utrudni graczowi, który ma zamiar przyłączyć się do CN osiągnięcia zwycięstwa.
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 02:15
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 18:55
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 4

Postprzez smoq2 w 14 Sie 2012, 00:27

Nowa partia screenów:

http://img843.imageshack.us/img843/3407 ... 307gar.jpg
http://img819.imageshack.us/img819/9113 ... 608mar.jpg
http://img209.imageshack.us/img209/9277 ... 155mar.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/2222/s ... 728mar.jpg
http://img507.imageshack.us/img507/7608 ... 034mar.jpg

@ Rumcajs - Oskryptowane pozycje strzeleckie nic nie znaczą jeżeli gracz jest od nich dalej niż 150m. W trybie offline NPC nie pełnią tej funkcji.

Zwiększenie ilości oddziałów nic tu nie da, tylko spowolni trochę Opór. W końcu się i tak przedrą. Zrobienie sytuacji Czystego Nieba unikatową poprzez umacnianie terytorium na Bagnach "na siłę" też nie jest dobrym rozwiązaniem.
Poza tym Czyste Niebo ma już jeden oddział do obrony więcej niż reszta frakcji, który stacjonuje na wierzy obserwacyjnej przy Osadzie Rybackiej.

Wydaje mi się, że problem leży w tym, że Bagna są największą z map, i za każdym razem gdy Opór przejmie północne przejścia do Kordonu, może szybko wysyłać posiłki do tych przejść gdy są atakowane.

Problem polega też na tym, że Czyste Niebo nie może mieć 5 osobowych oddziałów (nie licząc straży w bazach). Mogę to zrekompensować nowym systemem walki w trybie offline - dodam im niewielki bonus punktów HP z pancerzy.

Wyjściem z sytuacji byłoby zamknięcie północnego przejścia dla frakcji (pendrive dla Samotników), i zostawienie tylko południowego. Dałoby to równe szanse obu frakcjom gdyż droga od bazy do przejścia byłaby taka sama dla obu frakcji.

Tak chyba zrobię.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości