Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez vandr w 17 Gru 2012, 10:28

Jak ktoś nie wrzuca kierunkowskazu przy zjeździe na posesję/w boczną uliczkę/zjeżdżając z ronda. ku*wa. :| O skrzyżowaniu nawet nie wspomnę, bo w takim przypadku delikwenta zaje*ałbym chyba plastikowym widelcem. :caleb:
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Reklamy Google

Postprzez utak3r w 17 Gru 2012, 10:41

Tajemniczy napisał(a):Te podtykanie 21.12.2012 praktycznie pod nos. W telewizji z 3 reklamy z wątkiem końca świata

Jest jeszcze jeden problem - kretyni nie zdają sobie sprawy z tego, że straszą dzieci. Ileż to ja musiałem się natłumaczyć córce, że to nieprawda... a ona się naprawdę wystraszyła. Idioci je**ni.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez mdss w 17 Gru 2012, 10:43

Royaliste napisał(a):•Kaczyński, który wszystko zwaliłby na Tuska. Tusk nie jest ideałem, oj nue, ale obwinianie go za wszystko, co się w Polsce dzieje, to też przesada.
•Brak silnej i zrównoważonej Prawicy - mam dosyć PISu i ich fanaberii

...Pis to nie jest prawica -.-'
PiS to populistyczna socjalistyczna partia, powołująca się na hasła narodowe i katolickie. I uważająca się za prawicę.
PiS to centrum, balansujące trochę na prawo, trochę na lewo. "Porozumienie Centrum" to nazwa wcześniejszej partii Kaczyńskich i znacznie lepiej oddająca charakter działalności politycznej Jarosława K.

A co do "winy Tuska"...
To jednak Platforma od 5 lat rządzi... pardon - administruje Polską.
Faktem jest, że gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz nie do końca można przypisać Tuskowi, ale sytuacja finansowa, gospodarcza, nastroje społeczne, agresja w polityce, podział społeczeństwa itd. jest w bardzo dużej mierze jego udziałem i zasługą. Kaczyński nie jest tu specjalnie lepszy (głównie w kwestii dzielenia społeczeństwa) więc przyganiał kocioł garnkowi, ale o sprawy czysto polityczne jak najbardziej może Tuska oskarżać.

P.S.
Royaliste - pozdro za twój podpis profilowy ;)
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Postprzez Tajemniczy w 17 Gru 2012, 13:36

utak3r napisał(a):
Tajemniczy napisał(a):Te podtykanie 21.12.2012 praktycznie pod nos. W telewizji z 3 reklamy z wątkiem końca świata

Jest jeszcze jeden problem - kretyni nie zdają sobie sprawy z tego, że straszą dzieci. Ileż to ja musiałem się natłumaczyć córce, że to nieprawda... a ona się naprawdę wystraszyła. Idioci je**ni.

Podobno w Zabrzu(?) jakiś gościu(a raczej zje**) wyrzucił w nocy śpiącą córeczkę przez okno z drugiego piętra bloku bo bał się końca świata :facepalm: . Szczęście w nieszczęściu ma złamane obie nogi i miednicę. Sam też sądzę że takie reklamy powinny być usunięte z wizji.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez mdss w 17 Gru 2012, 15:41

Tajemniczy napisał(a):Sam też sądzę że takie reklamy powinny być usunięte z wizji.

...na jakiej podstawie?
Bo ludzie są zdurniali i ogłupieni, i wezmą to na serio?
To może zakazać też emisji filmów o końcu świata ("Pojutrze") albo ataku obcych ("Dzień niepodległości")?...

Też mnie wkurza komercjalizacja wszystkiego i wszędzie (święta, niemal coroczny koniec świata itp) ale dlaczego usuwać/zakazywać? Bo to głupie?

Jak siedzi takie zombi cały dzień na kanapie i gapi się tępo w to głupie pudło zwane tele-wizją, to nie ważne co tam pokażą - zombi głupie wszystko łyknie i uwierzy.
Dzieci to inna sprawa, ale tu jest najważniejsza rola rodziców, którzy powinni mieć wpływ na to co dzieci robią/oglądają/słuchają itd. (to nie żadna krytyka Utak3ra - broń Boże! To mój ogólny pogląd.)

Ale czemu w takim razie nie zakazać/usunąć wszystkich podtekstów sexualnych, jakimi jesteśmy permanentnie bombardowani ze wszystkich stron? "Sex Sells" i jazda! Auta, perfumy, mydła, dywany, spodnie, buty, proszki do prania, strajtaśmy, narzędzia i płytki podłogowe muszą być reklamowane gołą babą...
A potem w godzinach wieczornych idzie film z kategorią 18+ bo w jednej scenie widać cycka! Paranoja?
Ale taki, gdzie ludzie się zabijają, wypruwają flaki, krew sika na wszystkie strony, jelita ciągną się po ekranie, a facet któremu młotem rozbijają łeb zaraz wstaje - te można od 16 lat oglądać...

Piękny, wspaniały świat!
Tylko chore realia...

Cenzurze mówię nie! Ale głupocie mówię jeszcze większe nie - i dlatego nie mam i nie oglądam TV.
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Postprzez utak3r w 17 Gru 2012, 16:36

mdss napisał(a):
Tajemniczy napisał(a):Sam też sądzę że takie reklamy powinny być usunięte z wizji.

...na jakiej podstawie?
To może zakazać też emisji filmów o końcu świata ("Pojutrze") albo ataku obcych ("Dzień niepodległości")?...

Chyba nie zrozumiałeś.

Filmy są po pierwsze oznakowane, po drugie wiadomo, kiedy lecą i możemy izolować latorośl od nich. Od reklam ich jednakże odizolować się nie da - poza wyłączeniem TV. Jednak ja CHCĘ, żeby córka bajki chociażby oglądała. Dlaczego pomiędzy nimi wtrącają kretyńskie reklamy?...

Po trzecie wreszcie dzieci w pewnym wieku już wiedzą, czym różni się film/bajka od rzeczywistości, natomiast reklama próbuje imitować rzeczywistość.

Obowiązuje w TV zasada emisji pewnych treści w wieczornym paśmie - i właśnie owa zasada powinna dotyczyć tych kretynizmów - i byłbym wówczas kontent.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez mdss w 17 Gru 2012, 16:54

ależ zrozumiałem - mój post był bardziej odpowiedzią dla Tajemniczego ;)

Ja chciałem zwrócić nieco uwagę na kwestię takich radykalnych głosów jak "powinny być usunięte z wizji", "powinno się zakazać" itd. bo nie lubię odgórnych przepisów zakazujących - nie lubię narzucania mi cudzej woli, gustu itd.

Fakt - od reklam nie da się odizolować, jeśli chce się oglądać TV, ale od tego się nie da uciec, bo koncerny nie po to płacą za emisję reklam, by potem zostały one puszczone w jakimś bloku reklamowym, którego nikt nie zobaczy.

Ale jest alternatywa w postaci bajek na DVD, w serwisach internetowych itp.

Jak już pisałem - też drażni mnie cały ten chłam i ogólna durnota przekazu medialnego, ale rozumiem mechanizm działania i mam swoje remedium w postaci braku TV.

pozdrawiam
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Postprzez Kuballa44 w 17 Gru 2012, 18:45

Tajemniczy, niestety ten zjeb jest z Koszalina, jak i cała akcja tam miała miejsce.
Co mnie wpienia? Niezdecydowanie zimy. Do końca grudnia powinna być lekka pokrywa śniegu, i mróz oscylujący się wokół 2-5 stopni. A ta plucha co jest teraz? Dzięki bardzo, postoję.
Choć, w sumei wybiorę się na ryby.
wku*wiają mnie też osoby, które do szkoły chodzą tylko po to, zeby coś zeżreć w bufecie, pogadać z koleżankami/kolegami, i nie mają żadnych planów co robić po szkole, najlepiej całe życie na garnuszku rodziców. :facepalm:
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez Tajemniczy w 17 Gru 2012, 20:51

mdss napisał(a):

...na jakiej podstawie?

Nie, mi chodzi o to że są ludzie po których te reklamy i nagłaśnianie 21 grudnia spłyną jak po kaczce a są też tacy (jak ten gość z Koszalina i małe dzieci) które uważają to za świętą prawdę i potem sprowadzają na siebie i innych nieszczęścia... Tak się teraz zastanawiam ile ludzi na świecie mogło popełnić samobójstwo/targnąć się na życie przez te gadanie o 21.12 :| .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez mdss w 17 Gru 2012, 21:05

Tajemniczy napisał(a):Tak się teraz zastanawiam ile ludzi na świecie mogło popełnić samobójstwo/targnąć się na życie przez te gadanie o 21.12 :| .

Nie ważne - będzie zdrowiej dla świata z ewolucyjnego punktu widzenia... ;)
[evil laugh]
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Postprzez Wojas21 w 17 Gru 2012, 23:15

Jerzy Urban. Czyli cham i kłamca.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 64

Postprzez MatrixSTR w 18 Gru 2012, 01:30

Tajemniczy napisał(a):Tak się teraz zastanawiam ile ludzi na świecie mogło popełnić samobójstwo/targnąć się na życie przez te gadanie o 21.12 :| .

Mnie ciekawi o ile % wzrośnie liczba urodzeń pod koniec sierpnia ;)

Za ten post MatrixSTR otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 277

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości