Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez paintball_0 w 09 Gru 2012, 22:26

Realkriss napisał(a):Panie, też czekam na tego "Star Treka", bo ogromnie mi się podobał poprzedni J. J. Abramsa.
Zwłaszcza Sylar z "Herosów" w roli Pana Spocka. Bardzo udana interpretacja.
Choć domyślam się, że ma po równo entuzjastów, jak i hejterów.

Mnie tam Abramsowy Spock średnio się podobał. Ten okrągły dziecinny nosek i uśmieszek strasznie mi nie pasują do roli Wulkanina.

Nie lubię filmów o kosmosie kierowanych do wszystkich i każdego. Jak już sci-fi do dla zwolenników gatunku. W Star Treku Abramsa brakowało tylko [wstaw dowolną gwiazdkę nastoletniej popkultury]. :facepalm:
Ale zastanawia mnie jak wyglądają świeże załogi amerykańskiej marynarki wojennej, skoro przyjmują dzieci od 16 roku życia... może film jednak oddaje realia? ;)

W każdym razie nie jestem fanem Star Treka (oglądałem tylko kinówki i znam podstawowe fakty na temat serialu), od jedynki oczekiwałem tylko tego, żeby trzymała się kupy. Okazała się całkiem niezła. 6/10. Na dwójkę czekam bo kontynuuje historię i może aktorzy będą wyglądać dojrzalej. Niestety mam złe przeczucia po obejrzeniu trailera. Bo prezentuje się znakomicie. A to zwiastuje, że całość aż tak dobrego efektu już nie da. Szczególnie muzyka. Mówcie co chcecie, ale ja lubię te dźwięki a'la Incepcja.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Reklamy Google

Postprzez Realkriss w 10 Gru 2012, 10:13

Dźwięki w Incepcji to był majstersztyk. Do dziś mi się śnią czasami.

Wiesz, z tym Sylarem w roli Spocka to też jest tak, że on bardzo mi się podoba, jako facet, co przekładam niestety na jego role. Niestety nie jestem obiektywna w stosunku do dorobku aktorów, którzy mi się bardzo podobają. Viggo Mortensen mógłby grać jak Rysio z Klanu, a ja bym się wykłócała, że jest wybitny :E
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez paintball_0 w 10 Gru 2012, 11:06

Hehe, trzeba było od razu pisać, nie musiałbym się produkować. :E

Incepcja to był (piszę tutaj o swoim zdaniu) raczej średni film. Pomysł, muza, aktorstwo genialne, ale mi było za mało limba. Przedstawienie tego co im się właściwie śniło w tym głównym wątku z biznesmenem było raczej nudnawe. Za bardzo sensacyjne, za mało efektowne. W takim Matriksie przynajmniej kopali się i strzelali, tutaj tylko się strzelają. Jak na sen w którym wszystko jest możliwe wyszło to raczej nudno.

Lubię jak mnie film najpierw przyciąga kolorowymi światełkami, a dopiero potem muszę go rozgryźć. Incepcja nie przyciągnęła mnie na tyle, żebym odczuł potrzebę rozgryzania go dalej niż poza "ok, bączek się kręci, nie wiadomo czy upadnie, ale co mnie to obchodzi, nie chce mi się nad tym zastanawiać".

8/10, przy czym byłaby szóstka gdyby nie muzyka.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Realkriss w 10 Gru 2012, 11:22

Też jakoś długo sobie nie zawracałam głowy losem bohaterów Incepcji, obejrzałam, zapomniałam, choć widowisko było przednie.

Inaczej z Wyspą tajemnic, którą obejrzałam prawie jednocześnie z Incepcją. Tam mnie końcówka tak zachwyciła, że długo się zastanawiałam, jak było naprawdę.
Do czasu przeczytania książki D. Lehane o tym samym tytule, gdzie jest wyraźnie powiedziane, co jest realne, a co nie.
Myślę, że każdy, kto widział film powinien przeczytać książkę, jest znakomita.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Glaeken w 18 Gru 2012, 17:29

Zapowiedz filmu który najwyraźniej jest krzyżówka Transformers i Godzilli... co ciekawe w reżyserii Guillermo Del Toro:
:

A to jakieś interesujące sci-fi z Willem Smithem:
:

A to wygląda apetycznie :)
:

One more:
:

Ostatnio edytowany przez Glaeken 18 Gru 2012, 17:41, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 19 Gru 2025, 09:54
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez SLAYER w 18 Gru 2012, 17:35

Ten pierwszy to raczej Power rangers i Godzilla :P
Obrona kraju jest naszą POWINNOŚCIĄ
Awatar użytkownika
SLAYER
Stalker

Dołączenie: 28 Maj 2010, 16:16
Ostatnio był: 14 Mar 2019, 15:26
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 18

Postprzez Microtus w 28 Gru 2012, 01:49

A ja wam polecam film animowany pod tytułem the Adventures of Tintin bedący adaptacją komiksu Georges'a Remi.
Film jest reżyserowany przez Spielberga i czuć mocno jego rękę. Dawno nie obejrzałem lepszego filmu przygodowego i komedii w jednym. Dobry scenariusz i wyraziste postaci (kapitan Hadock jest jedną z najciekawszych).
jeśli lubicie filmy przygodowe (zwłaszcza oldschool) to będzie się wam podobać. Ja się ubawiłem do łez ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Jnl6WlEjQWQ
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez Realkriss w 28 Gru 2012, 10:29

Zgadzam się z Tobą, byłam z Córką w kinie i bawiłam się znakomicie.
W liście do Mikołaja zażyczyła sobie go na DVD i w Święta obejrzałam jeszcze raz. Z taka samą przyjemnością.
Wygląda na to, że Spielbergowi najlepiej wychodzą przygodówki i filmy dla dzieci. Jak np. Goonies, E.T.
Genialna postać Kapitana Baryłki! Do obejrzenia obowiązkowo z każdym dzieckiem powyżej 6 lat.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Wojas21 w 28 Gru 2012, 19:45

Polecam "Karny Batalion" produkcji Rosyjskiej. Historia toczy się wokół Wojennej Zawieruchy w latach 40. Film opowiada o losie Karnych jednostek radzieckich, złożonych z więźniów politycznych, jak i zwykłych przestępców. Karne jednostki były rzucane w najbardziej narażone odcinki frontu i służyły jako mięso armatnie. Na tyłach "karniaków" czekało NKWD, które zgodnie z rozkazem Stalina, wykonywali egzekucje na cofających się żołnierzach. Głód, brak wyposażenia i strach, towarzyszący każdemu z nich.

Film, jest podzielony na 12 części i w całości jest dostępny na YT.

link do pierwszego odcinka:

Możemy również zauważyć, dość odważne wyjście kina rosyjskiego, które nie opowiada tylko o walecznych czerwonoarmistach.

Za ten post Wojas21 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Stalker Rambo, Woland.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 64

Postprzez Xen w 28 Gru 2012, 20:04

Ja polecam film Queen z 2006r. Jeżeli kogoś interesuje trochę polityka, oraz Wielka Brytania to zapraszam do oglądania.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Wojas21 w 04 Sty 2013, 19:46

"The Soviet Story"

Film dokumentalny. Opowiadający o pierwszym państwie marksistowskim, o jego genezie i sposobie działania. Bardzo dobry film, dający ogromną wiedzę na ten temat. Wstawiam również go, ponieważ istnieje na naszym forum grupa osób, które nie widzą nic złego w tym ustroju. Mam nadzieje że da to trochę do myślenia. Zapraszam do Oglądania!

Za ten post Wojas21 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wunderwaffe.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 64

Postprzez Wunderwaffe w 04 Sty 2013, 20:03