[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Śledzik w 18 Mar 2013, 07:28

Ale wersja Mosina używana przez snajperów nie mogła być ładowana z łódek z uwagi na celownik optyczny, również rączka zamkowa musiała być wygięta by móc zamontować celownik optyczny z czym również smoq miał problem.
"Nic tak nie cieszy jak seria z Pepeszy"
"Si vis pacem para bellum"
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2012, 14:30
Ostatnio był: 02 Sie 2013, 02:48
Miejscowość: Sosnowiec
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 18 Mar 2013, 16:00

No właśnie dlatego mi to nie pasowało - po własnej zmianie parametrów lunety do Mosina (dwukrotne zbliżenie to śmiech na sali) byłaby to wprost idealna broń, zwłaszcza, że (nie wiem, czy był to zamierzony efekt, ale jest) Mosin zjechany do 50% strzela tak samo, jakby był w idealnym stanie, zaś przy 30% wciąż jest celny tak do ~100 metrów :E
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Tajemniczy w 18 Mar 2013, 20:58

Mam problem z TFW. Otóż dzisiaj kiedy włączę CS-a i pogram trochę to po pewnym czasie gra mi się "zamraża"- nic się nie dzieje,jest obraz ale nie ma nic ani bugtrapa, ani wylotu do pulpitu ani restartu po prostu gra się zatrzymuje.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 517

Postprzez smoq2 w 18 Mar 2013, 21:21

@ Tajemniczy - A gdzie tak się dzieje? Wysypisko albo Kordon?

@ Reszta:

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Jeszcze perfekcyjnie nie jest, ale idziemy w dobrą stronę. ;)
ImageImage

Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy, Gandzia, zając, foltrest.
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Tajemniczy w 18 Mar 2013, 21:57

I na Wysypisku i w Kordonie.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 18 Mar 2013, 22:24

smoq2 napisał(a):link do postu

Wygląda na znacznie mniej skomplikowane, niż to sobie wyobrażałem - kamień z serca :)
A przy okazji - otrzymujesz karnego ku♥asa za wrzucanie screenów na najbardziej dziadowski hosting na Ziemi - trza było wrzucić na forumowy, albo na jakiś polski, przynajmniej da się screena powiększyć w jakiś normalny sposób
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Wojak w 18 Mar 2013, 23:46

To jest dobry hosting, wystarczy tylko po uploadzie zdjęcia zamiast zamykać okno proszące nas o wpisanie tagów, zrobić to, a zostaniemy uraczeni linkiem do ślicznego obrazka w oryginalnej rozdzielczości. Niestety dużo osób to pomija i wychodzą wtedy takie bździągwy.
Ostatnio edytowany przez Wojak 18 Mar 2013, 23:52, edytowano w sumie 2 razy
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

Postprzez smoq2 w 18 Mar 2013, 23:52

Właśnie mnie olśniło, że to już praktycznie koniec... Zostały do zrobienia tylko to:

- Napraw przedmiot
- Zastosuj zmiany (czyli zainstaluj wybraną konfigurację modułów)
- Zrobienie skali pod rozdzielczości 16x9
- Podpięcie tego wszystkiego pod dialog z technikiem

I gotowe... Z prac technicznych to tyle. Reszta to klepanina. Opisy dla modułów w inwentarzu itp.

Tak długo robiłem ten system, że zacząłem żyć z myślami, iż nigdy się to nie skończy. Nie pamiętam kiedy ostatnio faktycznie myślałem nad rzeczami, które są wymagane do releasu (czyli nad zawiązywaniem ostatnich kokardek).

Nie wiem, chyba będę musiał zrobić listę tych rzeczy...

Zastanawiam się też, czy wydać release po dodaniu nowych ficzerów do Pawlowicza, czy przed. Tak jak mówiłem wcześniej, po następnym releasie długo nie będę dodawał nowych rzeczy. Będziemy wspólnie wszyscy grać i szukać błędów. Wypolerujemy to modziwo do końca.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez jalkavaki w 19 Mar 2013, 00:30

Dopnij na ostatni guzik i wtedy puść między ludzi.
Oj będziemy testować, będziemy. Zgłaszam się na Samotnika :)
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Kozaki: 194

Postprzez Jacobek w 19 Mar 2013, 19:50

Hej witam,

Czy byłby ktoś tak miły i poinformował mnie o najnowszej wersji moda, i patchach ? jakieś linki?

Widzę, że post na pierwszej stronie był aktualizowany bardzo dawno, więc pytam dla pewności.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych postępach !
Jacobek
Kot

Dołączenie: 20 Lut 2012, 18:21
Ostatnio był: 19 Mar 2013, 21:38
Frakcja: Zombie
Kozaki: -3

Postprzez jalkavaki w 19 Mar 2013, 20:15

Na pierwszej stronie jest najatualniejsza obecnie wersja
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Jacobek.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Kozaki: 194

Postprzez MrFler w 20 Mar 2013, 02:13

Wiąż kokardki, dopinaj ostatnie guziki, ładuj ostatnie naboje do magazynków, wiąż sznurówki w butach, uszczelniaj maskę pgaz, prostuj "nóżki" w zawleczkach granatów, ostrz nóż, ustawiaj ostrość lunet i lornetki, uzupełnij apteczki i antyrady itd (niepotrzebne skreślić :P), potem release... Najemnias zgłasza gotowość do testów :D...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865

Za ten post MrFler otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość