[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez MrFler w 23 Kwi 2013, 17:52

@kropas - podpisuję się pod postem Pangii, ten Twój lament jest tak beznadziejny, że w tej beznadziejności aż śmieszny... Sam nieraz grałem na poziomie "stalker", specjalnie podkręcałem sobie jeszcze ilość patroli i przyspieszałem respawn oddziałów wrogiej frakcji i NIGDY nie dostałem w czerep tuż po wejściu do lokacji (nawet jeśli wejście do sektora było obstawione przez wroga)... Jeśli dołączyłeś do Czystego Nieba to dobierz sobie kompana (nawet jeśli nie umie strzelać, ściągnie na siebie część ognia, a na poziomie "stalker" jest niemal nieśmiertelny - sztuką jest kompana stracić). Jeśli zaś grasz jako samotnik to pozostaje pytanie: skoro wszyscy (nawet bandyci) są dla Ciebie neutralni, to po cholerę wybijać ten posterunek... a te ładowanie ponad minutę? O matko i córko, jaka to tragedia. Stary, mnie też wydłużyło ładowanie i nie płaczę. W TFW jest dużo więcej skryptów, które przecież komp musi załadować... Wypadów do pulpitu nie będę komentował, bo to akurat chyba wszyscy mają... Ale ogólnie jak dla mnie to Twój problem jest mocno podejrzany... A teraz wypij mi kozaka, zjedź mnie publicznie i takie tam, nie dbam o to... Wiedz tylko, że popieram każdego, który nie zgodził się z "logiką" Twojego problemu...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865

Za ten post MrFler otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Normandia.
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 23 Kwi 2013, 18:00

kropas napisał(a):Przed chwilą wybiłem już 3/4 osób i pulpit mnie powitał :(

A to akurat normalka, i to najbardziej wkurzająca - zwłoki krzywo się przewrócą i gra się wywala, no idzie się pochlastać.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Wojak w 23 Kwi 2013, 18:09

Może jednak jest jakiś sposób, by zrobić użytek z naszego kompana, pomijając wieszak na toboły? Wiem, że szkoda dawać mu AK, bo większość celnej amunicji wyładuje w ochronę, za którą sam się chowa (o ile to robi). Bizon w ogóle nie wchodzi w grę, bo strzela pinezkami. Do tej pory zauważyłem, że kompan ze strzelbą perfekcyjnie odgania mutanty, takie jak np. wataha psów, bądź zgraja kotów, które eliminuje każdym, czystym, celnym strzałem. Wpadł ktoś może na pomysł dania mu broni dość taniej w utrzymaniu, ale i też skutecznej przeciwko innym stalkerom? Bo ja właśnie nie.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

Postprzez kropas w 23 Kwi 2013, 18:13

Teraz się zdarzyło coś odwrotnego :D uprzedzam, że nic w plikach nie grzebałem poszedłem do posterunku wojskowego w kordonie (zacząłem nową grę) i wojskowi zebrali mi się ładnie na placu i ich granatami wybiłem :p było ich chyba z 15 później przyleciał helikopter i po chwili odleciał :D A wie ktoś jak zmienić udźwig postaci? bo maxweight zmieniłem tyle ze postać nie może się ruszać mimo, że jej udźwig wynosi 80kg a ma przy sobie 56kg
kropas
Kot

Dołączenie: 22 Kwi 2013, 23:05
Ostatnio był: 23 Kwi 2013, 22:35
Kozaki: 0

Postprzez Wojak w 23 Kwi 2013, 18:17

kropas napisał(a):uprzedzam, że nic w plikach nie grzebałem (...) bo maxweight zmieniłem tyle ze postać nie może się ruszać mimo, że jej udźwig wynosi 80kg a ma przy sobie 56kg

Bez komentarza...

Masz, tu ktoś to opisał: http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&p=219097#p219208
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

Postprzez Normandia w 23 Kwi 2013, 18:29

Żeby zmienić udźwig trzeba edytować dwa pliki po pierwsze
gamedata/config/system- znajdujesz linijkę max_weight i po = wstawiasz ile chcesz dźwigać (ja ustawiam 150 żeby nie było przesady)
po drugie
gamedata/config/creatures/actor tutaj trzeba edytować dwie linijki najpierw max_item_mass ustawiasz na wartość jaką wpisałeś w pliku system.[ Można tu też edytować wysokość skoku jump_speed ja mam 7 standardowo jest 6 nie radzę przesadzać bo można zginąć od upadku e zbyt dużej wysokości 8 jeszcze wyrabia wyżej to już raczej przesada]
teraz nieco trudniejsze zadanie bo o ile pierwsza linijka była na samej górze drugą trzeba poszukać nieco niżej.
Znajdujesz max_walk_weight tutaj zawsze ustawiam nieco więcej niż w poprzednich dwóch dodam ze bez tego postać obciążona nie będzie chodzić. Pliki każdy modyfikuje na własne ryzyko więc radzę nie zmieniać jeśli nie jest się czegoś pewnym
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Kozaki: 2

Postprzez kropas w 23 Kwi 2013, 18:37

Dzięki wielkie :E ja sobie tylko minimalnie więcej ustawie bo szczerze nie chce mi się biegać po 10 razy z miejsca na miejsce żeby wszystko sprzedać (w cieniu Czarnobyla tak robiłem i mi się już nie chce).
kropas
Kot

Dołączenie: 22 Kwi 2013, 23:05
Ostatnio był: 23 Kwi 2013, 22:35
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 23 Kwi 2013, 18:47

Wojak napisał(a):Może jednak jest jakiś sposób, by zrobić użytek z naszego kompana, pomijając wieszak na toboły? Wiem, że szkoda dawać mu AK, bo większość celnej amunicji wyładuje w ochronę, za którą sam się chowa (o ile to robi). Bizon w ogóle nie wchodzi w grę, bo strzela pinezkami. Do tej pory zauważyłem, że kompan ze strzelbą perfekcyjnie odgania mutanty, takie jak np. wataha psów, bądź zgraja kotów, które eliminuje każdym, czystym, celnym strzałem. Wpadł ktoś może na pomysł dania mu broni dość taniej w utrzymaniu, ale i też skutecznej przeciwko innym stalkerom? Bo ja właśnie nie.

Nie korzystałem nigdy z kompanów, ale z tego, co mówisz, do głowy przychodzi mi tylko TOZ-34 - na swój zasięg bezkonkurencyjny, a i na mutanty się nadaje (przy okazji zostanie więcej dla Ciebie, w końcu z zabójstw mutantów także przychodzi doświadczenie). Chyba, że nie podchodzisz na bliżej niż 30 metrów - wtedy cóż... MP5 jest trochę mocniejsze, ale amunicja 9x19 jest trudna do zdobycia w polu, a i zasięg niewiele lepszy. Może coś NATO-wskiego? LR-300 jest celny i można go przerobić na kal. 5.45x39. A i amunicja znowuż nie jest aż taka trudna do znalezienia. Ewentualnie możesz kupić 2000 sztuk i dać (nie wychodzi aż tak drogo, jeśli już rozwinąłeś swoją postać).
Ach, no i jeszcze Nagant. Niezniszczalny i kure♥sko mocny - nawet, jak 2 na 5 strzałów trafi, to i tak będzie zaliczony kill (jeśli kompani mają takie same statystyki broni co gracz).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Vorox w 23 Kwi 2013, 19:01

Do zabijania mutantów kompani są skuteczni - raz nawet z pełną drużyną zastrzeliłem nibyolbrzyma zanim do nas doszedł. Oprócz tego i noszenia przedmiot do niczego innego się nie nadają.
@kropas To z wojskowymi dzieje się cały czas, ponieważ skrypt ukrywania się przed helikopterami na nich też działa.

I takie pytanie: u was też kompani mają fetysz na Bizony? Bo u mnie każdego jakiego znajdą podnoszą nawet jeśli mają broń i dużo amunicji.
Ostatnio edytowany przez Vorox, 23 Kwi 2013, 19:04, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2010, 17:55
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 23:02
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 5

Postprzez Normandia w 23 Kwi 2013, 19:04

Jest taka nurtująca mnie sprawa, czy ktoś zauważył ze z ciał zabitych po jakimś czasie znika loot? Pewnie bym się nie zorientował że coś takiego występuje bo na ogół to trafi się ktoś kto posprząta itemki z ciał tyle że zabiera też broń. Zwiedzając jantar przed wejściem do głównego kompleksu wybiłem kilku gości nie chciało mi się ich przeszukiwać więc poszedłem dalej zebrać zawartość kilku schowków. W drodze powrotnej wróciłem do ciał ubitych chwile wcześniej przeciwników zebrałem leżącą na ziemi broń a gdy chciałem przeszukać ciała to były puste.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Postprzez DarkAvenger1989 w 23 Kwi 2013, 20:41

Normandia napisał(a):Jest taka nurtująca mnie sprawa, czy ktoś zauważył ze z ciał zabitych po jakimś czasie znika loot? Pewnie bym się nie zorientował że coś takiego występuje bo na ogół to trafi się ktoś kto posprząta itemki z ciał tyle że zabiera też broń. Zwiedzając jantar przed wejściem do głównego kompleksu wybiłem kilku gości nie chciało mi się ich przeszukiwać więc poszedłem dalej zebrać zawartość kilku schowków. W drodze powrotnej wróciłem do ciał ubitych chwile wcześniej przeciwników zebrałem leżącą na ziemi broń a gdy chciałem przeszukać ciała to były puste.

Już sam @Smoq2 o tym pisał że samotnicy przeszukują ciała. Ale możesz to wyłączyć w opcjach TFW
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2009, 14:57
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 21:14
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez Normandia w 23 Kwi 2013, 21:31

Właśnie o to chodzi że kiedy samotnik przeszukuje ciało to zabierze także broń z ziemi poza tym akurat nie było tam żadnych samotników ani nikt z ówczesnej bazy najemników tam się nie zapuszczał
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

PoprzedniaNastępna