[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Wojak w 23 Kwi 2013, 21:37

@Pangia
Wyposażałem już swojego kompana w Mosina. Małe dziecko bez ręki lepiej by z tego strzelało, niż nasz nieszczęsny towarzysz broni. Co do TOZ'a, nigdy nie próbowałem, bo dawałem im zazwyczaj Chaser, lub SPAS, ale TOZ wyróżnia się swoim zasięgiem i celnością na tyle, że ujdzie w walkach ze stalkerami. A, no i nie zmarnuje dużo amunicji w trakcie walki. Co do broni NATO'wskiej, LR brzmi dość ciekawie, jednak zastanawiałem się głównie nad bronią Najemników. Te pistolety maszynowe pożerają potwornie cenną i rzadką amunicją, ale dysponują równieżkarabinem hybrydowym, nie pamiętam tylko nazwy, może SGI (czy coś w tym stylu), tylko jego snajperska wersja. Może się nadać, zaraz pokombinuję.

Vorox napisał(a):I takie pytanie: u was też kompani mają fetysz na Bizony? Bo u mnie każdego jakiego znajdą podnoszą nawet jeśli mają broń i dużo amunicji.

Zawsze gdy otwieram jego inwentarz, to spada na mnie lawina Bizonów. Szkoda, że automatycznie nie podnoszą bardziej cennego złomu, można by było sobie coś uszczknąć na boku bez czasochłonnego zbierania złomu przez nas samych.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Reklamy Google

Postprzez DarkAvenger1989 w 23 Kwi 2013, 21:39

Normandia napisał(a):Właśnie o to chodzi że kiedy samotnik przeszukuje ciało to zabierze także broń z ziemi poza tym akurat nie było tam żadnych samotników ani nikt z ówczesnej bazy najemników tam się nie zapuszczał

Ja właśnie kiedy zauważyłem że znikają rzeczy, to wyłączyłem tą opcje i też zawsze przeszukuje na bieżąco. Może kompan zakosił a Ty nie zauważyłeś.
Najlepiej po prostu zabierać po zabiciu.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2009, 14:57
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 21:14
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez kropas w 23 Kwi 2013, 22:33

Ja zauważyłem, że pogoda jest bardzo zmienna :D a może to wina quicksave nie wiem bo czasem jak wczytuje tego samego save kilka razy to się zdarzają różne warunki atmosferyczne :E. a swoją droga to jak zwiększyć ilość fps-ów bo mam na maxdetalach ustawione i mam tyle fps-ów co w crysis 3 na maxymalnych :E Jest może jakaś opcja graficzna która strasznie zmniejsza ilość fps-ów?
kropas
Kot

Dołączenie: 22 Kwi 2013, 23:05
Ostatnio był: 23 Kwi 2013, 22:35
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 23 Kwi 2013, 22:37

kropas napisał(a):Ja zauważyłem, że pogoda jest bardzo zmienna :D

Urok waniliowego skryptu ustalającego pogodę, nic na to nie poradzisz. Możesz co najwyżej przywrócić AtmosFear, ale nie po to namawialiśmy Cię na jego odinstalowanie, nie?
kropas napisał(a):Jest może jakaś opcja graficzna która strasznie zmniejsza ilość fps-ów?

Włącz se Frapsa.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Vorox w 23 Kwi 2013, 22:52

kropas napisał(a): a swoją droga to jak zwiększyć ilość fps-ów bo mam na maxdetalach ustawione i mam tyle fps-ów co w crysis 3 na maxymalnych :E Jest może jakaś opcja graficzna która strasznie zmniejsza ilość fps-ów?

W przyszłości podawaj dokładniejsze informacje - skąd ktoś ma wiedzieć ile masz fps w Crisisie? A co do tej opcji to ustawienia promieni słonecznych, cieni i oświetlenia najbardziej obniżają.
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2010, 17:55
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 23:02
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 5

Postprzez Wojak w 23 Kwi 2013, 22:53

Pangia napisał(a):
kropas napisał(a):Jest może jakaś opcja graficzna która strasznie zmniejsza ilość fps-ów?

Włącz se Frapsa.

Ale Fraps nie jest opcją graficzną. Zmień oświetlenie z dynamicznego na statyczne. To chyba pochłania najwięcej pamięci.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

Postprzez DarkAvenger1989 w 24 Kwi 2013, 09:03

kropas napisał(a):Ja zauważyłem, że pogoda jest bardzo zmienna :D a może to wina quicksave nie wiem bo czasem jak wczytuje tego samego save kilka razy to się zdarzają różne warunki atmosferyczne :E. a swoją droga to jak zwiększyć ilość fps-ów bo mam na maxdetalach ustawione i mam tyle fps-ów co w crysis 3 na maxymalnych :E Jest może jakaś opcja graficzna która strasznie zmniejsza ilość fps-ów?

Stalker nie jest jak Crysis 3, X-Ray Engine nie jest jak CryEngine3.
Ilość fps nie zależy wyłącznie od grafiki, również bardzo zależy od procesora, sprawdz jak wanillowy Stalker Ci działa na tych samych ustawieniach graficznych, co teraz grasz. Jeśli podobnie to grafika nie nadąża, jeśli nie to może być wina procesora. Sprawdz też jak działa Ci wersja Lite TFW. Mod TFW jest tak wymagający dla procesora jak żaden inny. Pozatym X-Ray Engine nie wykorzystuje tak zaawansowanie wieloprecosowości jak CryEngine3, jeśli wogóle to robi, bo kiedy sprawdzam aktywnośc procesórów podczas gry to tylko jeden mam maksymalnie obciążony.

Jeszcze jedna kwestia to dysk twardy. Spróbuj zainstalować Stalkera na innym dysku niż savy oraz partycja systemowa, NIE NA INNEJ PARTYCJI, NA INNYM DYSKU!, mi to pomogło i to BARDZO, z ładowań ponad minute, teraz czekam około 20-30 sekund, a sam save to max 15 sekund.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2009, 14:57
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 21:14
Kozaki: 1

Postprzez igla2008 w 24 Kwi 2013, 10:00

Wracając do tematu naszych kompanów. Ja swojemu dałem RPK i mam ubaw po pachy. Jeśli już trafi to zabija. Co do amunicji to sorry ale nie wiem jak można grać w tego moda i nie mieć kasy na amunicję?! Przecież wystarczy wykonać zadania dla dyżurnego handlarza i już ma się 10-12 tys. To wystarcza na wszystko. Radzę także wyposażać swoich kompanów w dwa rodzaje broni. Ja zawsze daję swoim strzelbę i karabin. Nie polecam dawać snajperki.. chłopaki strasznie się z nią męczą.. potrafią gdzieś stanąć i pół godziny mierzyć do powietrza. Choć jak trafią to jest po kolesiu. Polecam G36 dla nich dobra broń i dobrze z niej im się strzela. A co do funkcji kompanów, to zawsze możesz ich wysłać aby zaatakowali jakiś pkt.... stanąć sobie na wzgórzu i obserwować jak trwa ułomna walka NPC..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 48

Postprzez Pangia w 24 Kwi 2013, 12:25

Wojak napisał(a):[Najemnicy] dysponują również karabinem hybrydowym, nie pamiętam tylko nazwy, może SGI (czy coś w tym stylu), tylko jego snajperska wersja. Może się nadać, zaraz pokombinuję.

Sniper SGI to się nazywa, Wolność też się tym bawi. I też da się przerobić na kal. 5.45x39 :)
igla2008 napisał(a):Ja swojemu dałem RPK i mam ubaw po pachy.

Hah, no jasne, zapomniałem, że NPC strzelają bez odrzutu, a to jest jedyny problem w RPK.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Sitter w 24 Kwi 2013, 16:27

Witam czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak dodać handlarzowi frakcyjnemu czystego nieba eksperymentalnego CS 4. Raz takiego znalazłem ale to jak grałem powinnością i na nic mi się nie przydał ;/
Awatar użytkownika
Sitter
Kot

Dołączenie: 20 Maj 2011, 13:39
Ostatnio był: 24 Kwi 2013, 17:06
Miejscowość: Bytom
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -1

Postprzez Vorox w 24 Kwi 2013, 16:52

Sitter napisał(a):Witam czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak dodać handlarzowi frakcyjnemu czystego nieba eksperymentalnego CS 4. Raz takiego znalazłem ale to jak grałem powinnością i na nic mi się nie przydał ;/

Czyste Niebo musi mieć wystarczająco punktów zasobów.
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2010, 17:55
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 23:02
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 5

Postprzez Sitter w 24 Kwi 2013, 17:06

Ale mi chodzi o eksperymentalny Cs 4 a nie egzoszkielet czystego nieba. CS4 można bardzo rzadko znaleźć w skrytkach a ja chciałbym dodać go handlarzowi do asortymentu , i moja prośba polega na tym żeby ktoś mi wytłumaczył co mam zmienić w plikach gry :)
Awatar użytkownika
Sitter
Kot

Dołączenie: 20 Maj 2011, 13:39
Ostatnio był: 24 Kwi 2013, 17:06
Miejscowość: Bytom
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość