[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez X2stalker2X w 20 Maj 2013, 11:11

A wiecie gdzie łatwo można zdobyć rpg?
Awatar użytkownika
X2stalker2X
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2013, 16:26
Ostatnio był: 24 Lip 2013, 12:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -8

Reklamy Google

Postprzez DarkAvenger1989 w 20 Maj 2013, 11:39

Idziesz do neutralnego sprzedawcy w regionie, prosisz o kontakt do specjalnego handlarza, w ten sposób dostajesz namiary na Najebnika, i u niego możesz dostać prawie każda broń i pancerz.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2009, 14:57
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 21:14
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez Tajemniczy w 20 Maj 2013, 12:22

Oczywiście musisz mieć też jako-taką reputację u samotników (porób parę zadań od Alika) jak nic im nie pomagałeś to nie da ci namiarów.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez X2stalker2X w 20 Maj 2013, 14:20

Szczerze to mam reputacje większą od wymaganej żeby dołonczyć do frakcji :D .
Ale wnerwia mnie jedno.Wybrałem samotność ale zaposiadam kompana Mrówke.
I gdy dostaje questa z zabiciem stalkera to jak już go wykonam to stalker który był najbliżej zaczyna do niego strzelać(do mrówki)
Awatar użytkownika
X2stalker2X
Kot

Postprzez DarkAvenger1989 w 20 Maj 2013, 15:10

X2stalker2X napisał(a):Szczerze to mam reputacje większą od wymaganej żeby dołonczyć do frakcji :D .
Ale wnerwia mnie jedno.Wybrałem samotność ale zaposiadam kompana Mrówke.
I gdy dostaje questa z zabiciem stalkera to jak już go wykonam to stalker który był najbliżej zaczyna do niego strzelać(do mrówki)

To jest coś nie tak, jeśli dostałeś zadanie zabicia stalkera, to on zmienia swój stosunek na wrogi do Ciebie, i nawet jeśli podróżują z nim inny samotnicy to ich stosunek się do Ciebie nie zmienia, nawet po zabiciu przedmiotu zlecenia. Chyba że masz już wrogi stosunek do wszystkich samotników, to wtedy wszyscy bezwzględnie Cię atakują.
Wiec możliwe że to jakiś bug, Smoq mówił że w nowej wersji kompani będą bardziej dopracowani.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Za ten post DarkAvenger1989 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive X2stalker2X.
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2009, 14:57
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 21:14
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez X2stalker2X w 20 Maj 2013, 15:17

Szczerze AI kompanów jest głupie jeśli można to tak ująć np:
Gryzie go pies a ten się na mnie patrzy zamiast strzelać.(nie miał włączone strzelaj bez rozkazu)
Ale dzięki.Fajnie by było jak by przy alpha nie trza było nowej gry dawać.

Jak by co to miałem 4 paski na przyjaciela u samotników, ale cóż przypadki chodzą po ludziach a w zonie można uznać to za dosłowne powiedzienie :E
Awatar użytkownika
X2stalker2X
Kot

Postprzez Pangia w 20 Maj 2013, 15:48

Tajemniczy napisał(a):Strzelało? Do mnie nikt w barze w Składzie nie strzela, jak jest emisja to także więc nie wiem z jakiej paki mają do ciebie strzelać. Nawet jak ci co są w barze są wrodzy to i tak nie strzelają.

Wersja 3.8.
1. Jestem na Wysypisku. Bum, emisja. "To lecę na Skład, przy okazji może zgarnę jakieś zadanie i sprzedam jakieś gówno"
2. Rzut oka na PDA. O, jak super, wojsko idzie sobie od Czerwonego Lasu.
3. Dobiegam do Składu. W oddali widzę oddział.
4. Staję sobie przy wagonie. Wchodzą wojskowi i na mój widok strzelają.
5. Ukrywam się za winklem pod takim kątem, żeby naboje trafiały innych stalkerów. Totalna olewka - wojskowi napieprzają, neutralni dają sobie dupę dziurawić.
6a. Koniec emisji. Ukrywam się tak, żebym w ogóle nie był widoczny. Po kilku minutach oddział łaskawie się wycofuje.
6b. Koniec emisji. Wojskowi nie chcą wyjść, więc wyskakuję przez dziurę w ścianie i sprintem wybiegam ze Składu, klnąc na czym świat stoi.
Nieraz zdarzyła mi się taka sytuacja - innym razem było dokładnie to samo, ale byłem w Oporze, a na Skład wbiegł oddział Wolności. Pytanie brzmi: dlaczego do ku♥wy nędzy tylko Powinność jest na tyle ogarnięta, żeby pobiec do tunelu naprzeciwko Składu? I w ogóle po co tylu neutralnych jest w Składzie? Jak trafisz choćby je♥anym rykoszetem jednego strażnika, to 30 osób zaczyna do ciebie tłuc, ale jeśli ktokolwiek inny strzela do ciebie i do wszystkich naokoło, to zamiast strzelać to okrążają idiotę, tylko celując do niego. Jak polska policja - broń mają tylko na pokaz.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez X2stalker2X w 20 Maj 2013, 17:15

Z tą policją masz racje.
Mi nigdy nie trafiło się żeby w składzie kogoś trafić(przypadkowo :E )
Ale cóż najlepiej jest strzelać z góry.Z teko mostku nad wejściem do zajezdni.
'
Awatar użytkownika
X2stalker2X
Kot

Postprzez Tajemniczy w 20 Maj 2013, 18:51

Pangia napisał(a):
Tajemniczy napisał(a):Strzelało? Do mnie nikt w barze w Składzie nie strzela, jak jest emisja to także więc nie wiem z jakiej paki mają do ciebie strzelać. Nawet jak ci co są w barze są wrodzy to i tak nie strzelają.

Wersja 3.8.
1. Jestem na Wysypisku. Bum, emisja. "To lecę na Skład, przy okazji może zgarnę jakieś zadanie i sprzedam jakieś gówno"
2. Rzut oka na PDA. O, jak super, wojsko idzie sobie od Czerwonego Lasu.
3. Dobiegam do Składu. W oddali widzę oddział.
4. Staję sobie przy wagonie. Wchodzą wojskowi i na mój widok strzelają.
5. Ukrywam się za winklem pod takim kątem, żeby naboje trafiały innych stalkerów. Totalna olewka - wojskowi napieprzają, neutralni dają sobie dupę dziurawić.
6a. Koniec emisji. Ukrywam się tak, żebym w ogóle nie był widoczny. Po kilku minutach oddział łaskawie się wycofuje.
6b. Koniec emisji. Wojskowi nie chcą wyjść, więc wyskakuję przez dziurę w ścianie i sprintem wybiegam ze Składu, klnąc na czym świat stoi.
Nieraz zdarzyła mi się taka sytuacja - innym razem było dokładnie to samo, ale byłem w Oporze, a na Skład wbiegł oddział Wolności. Pytanie brzmi: dlaczego do ku♥wy nędzy tylko Powinność jest na tyle ogarnięta, żeby pobiec do tunelu naprzeciwko Składu? I w ogóle po co tylu neutralnych jest w Składzie? Jak trafisz choćby je♥anym rykoszetem jednego strażnika, to 30 osób zaczyna do ciebie tłuc, ale jeśli ktokolwiek inny strzela do ciebie i do wszystkich naokoło, to zamiast strzelać to okrążają idiotę, tylko celując do niego. Jak polska policja - broń mają tylko na pokaz.

Hmm to dziwne. Parę razy też miałem takie akcje(bodajże z Monolitem) i jak zaczęła się emisja to uciekłem w kierunku Składu i za mną nie poleźli. Jak skończyła się emisja to okazało się że stali w środku pola w kucki albo leźli pod most kolejowy i przeżywali emisję:o . Ale moich śrutów już nie :D .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez frosth w 20 Maj 2013, 20:19

X2stalker2X napisał(a):Fajnie by było jak by przy alpha nie trza było nowej gry dawać.

Na 100% trzeba będzie nową grę zaczynać. Jak zawsze zresztą. ;) ja tam lubię spi____ać przed pijawką zawsze mam ciary.

@DarkAvenger1989 nie wiem co zostanie z nowych kompanów tak jak i z nowych smaczków taktyki. Na pewno punkty osłony nie będą dodane. Z tego co pamiętam będzie nowa ekonomia zony. Potem nastąpiły "drobne" perturbacje i czekamy...i chyba nie ma co gdybać jak już następna wersja będzie do pobrania to się okaże co się udało dopiąć a czego nie.

edi.t
Mnie kiedyś zdarzyła się podobna sytuacja co @Pangia(nie zaryzykuje odmiany), miałem nawet zgłaszać to jako błąd w tej poprawce do wojska w składzie. Ale po ponownym wczytaniu sejwa sprzed emisji problem nie pojawił się ponownie. Ot anomalia jakaś.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Juraszka w 20 Maj 2013, 23:52

Żeby ten chłeptokrwij był tak potężny i rzadki jak w książce... i po ucieczce dowiadujemy się, że udało nam się uciec przed jednym z najniebezpieczniejszych mutków w Zonie :E

Może ktoś zauważył, może nie, ale przerzucam się na nazwy z ksiązki, bo są bardziej klimatyczne - no... juchociąg jakoś mi jednak nie przypada do gustu - może dlatego, że używają tej nazwy Ci co nigdy tego mutka nie spotkali.
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez X2stalker2X w 21 Maj 2013, 08:51

Szkoda że nową gre trzeba będzie robić takie zaje rzeczy mam..........
Ale coż mi się raz zdarzyło że jak klikałem na radio ,śpiwór,i zmianę kolejności sprzętu i znikały(po wczytaniu już nie :E )
i mam jeden bug.Otóż radziliście mi żebym u najebnika zobaczył sprzęt no i patrze nie miał rpg.
Więc się kimam nadal ma to co wcześniej, więc zaś ale tym razem ustawiam 10h na czekanie.
,,kończę,, czekanie ;) a t jebbudu najebnik leży martwy na ziemi (byliśmy w składzie) .Mrówka drze się na eter że ktoś
do nas strzela i że najebnik dostał kulkę.LOL.
(mam autosejwa więc nic mi to nie zrobi ale co to miało być, stał przy drzwiach w składzie )
Awatar użytkownika
X2stalker2X
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości