[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 21 Maj 2013, 19:31

Kod: Zaznacz wszystko
gamedata/config/creatures/game_relationes.ltx

Nowa gra wymagana. Chyba.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Postprzez X2stalker2X w 22 Maj 2013, 07:40

Szczerze to ile mam czekać na ,,zmartwychstanie,, nejebnika??
Macie może jakieś sposoby na szybkie zdobywanie XP?
Ja zazwyczaj spamuje snem i czekaniem i biorę nowe zadania od alika.
Awatar użytkownika
X2stalker2X
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2013, 16:26
Ostatnio był: 24 Lip 2013, 12:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -8

Postprzez Tajemniczy w 24 Maj 2013, 11:33

Mam problem. Kiedy gadam z jakimś samotnikiem i klikam "Co nowego w Zonie" wywala mnie z bugtrapem( mam perk Łowca, jak klikam "Co nowego w Zonie" to czasami dostaje zlecenie na zabicie mutanta). Oto log:
Kod: Zaznacz wszystko

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....e.r. - clear sky\gamedata\scripts\tfwdialogs.script:432: attempt to index a nil value

stack trace:
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez D U X w 26 Maj 2013, 12:15

Moi Drodzy,

wymordowałem już wszystkie frakcje za wyjątkiem mojej, i miałbym pytanie. W jaki sposób popchnąć (rachityczną w tym modzie) fabułę dalej? Wiadomo - Limańsk te sprawy ;).
Rinasce piu gloriosa
Awatar użytkownika
D U X
Kot

Dołączenie: 17 Maj 2013, 16:01
Ostatnio był: 09 Sty 2014, 23:25
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Idealny w 26 Maj 2013, 12:25

Teraz pozostał Ci freeplay, bo w tej wersji nie ma fabuły. Dopiero w następnej wersji będzie fabuła.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez Adam Wojtek w 27 Maj 2013, 07:15

Robię zagrajmy w z tego moda

Więc jak ktoś chce zobaczyć dłuższy materiał z modu to zapraszam .
Sorki za fragment pulpitu Action nie łapie stalkera tak jak powinien.

Za ten post Adam Wojtek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
Awatar użytkownika
Adam Wojtek
Kot

Dołączenie: 27 Maj 2013, 07:07
Ostatnio był: 28 Wrz 2013, 13:16
Kozaki: 1

Postprzez Świrus w 28 Maj 2013, 07:09

Naprawdę świetny mod, gram w niego niedługo, ale bardzo mi się spodobał. Polecam wszystkim którzy jeszcze nie grali ;)
Image
Naszą Powinnością jest strzeżenie Monolitu!
http://www.youtube.com/watch?v=iODZDLIF ... 0w&index=1
Awatar użytkownika
Świrus
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2013, 10:03
Ostatnio był: 04 Cze 2013, 08:57
Miejscowość: Mózgozwęglacz
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez sou w 29 Maj 2013, 13:21

Mod naprawdę fantastyczny, a stalkerzy taszczący zwłoki na kupę rewelacyjny pomysł :)
z uwag:
- przydało by się zrobić potwierdzenie wyrzucenia radia z ekwipunku, już dwa razy przypadkiem wywaliłem zamiast użyć i za każdym razem było to przed atakiem na HQ, wkurzające, bo podnieść się nie da a dymać po nowe do sklepu daleko
- raz zasnąłem jak zbliżała się emisja, coś się zwiesiło i została już na dobre (nie dało się spać, podróżować między levelami i używać radia (świetny pomysł, gratulacje za perfekcjonizm w każdym szczególe :) z powodu właśnie emisji)
- w bunkrze naukowców emisja ubiła mnie w pomieszczeniu z łóżkami, wyjść się nie dało bo chłopaki z frakcji zablokowali korytarz
- po odsejwowaniu i przeczekaniu na korytarzu, emisja wybiła cały skład wokół bunkra...
-
:

w bazie wolnośći jeśli się pospieszymy możemy obrobić Aszota z apteczek i amunicji, biegniemy od razu do sklepu i bierzemy wszystko co pod ręką, jeśli się spóźnimy to Aszot zablokuje nas w dzwiach i po jabłkach
S̨̝̰̜̜̤͍̬͔͇̘̅ͪ̅̓͟͜͞ͅǪ̨̻̲̤̟̫̣̮͉̫̗̜̞̩͎͍́̽ͤ̐ͭ̈́͒̀̆͂͂ͮ͘͟Ų̰̮̞̩̼͌̔́̔̃̂̉͆̾̀̀̚͝
Awatar użytkownika
sou
Kot

Dołączenie: 26 Sty 2012, 21:33
Ostatnio był: 07 Paź 2019, 10:18
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez zeus123123 w 29 Maj 2013, 13:23

Mam problem z grą w tego moda gdy już włączam nową grę niby wszystko pięknie włączyła się jestem w jakiejś wieży ale tu jest właśnie problem mam w łapię tylko śrubę nawet na nóż nie mogę zmienić, nie mogę się ruszać ani włączyć Esc. Proszę o pomoc i szybką odpowiedz. :D
zeus123123
Kot

Dołączenie: 25 Maj 2013, 20:51
Ostatnio był: 16 Sie 2017, 01:11
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Idealny w 29 Maj 2013, 13:30

sou napisał(a):Mod naprawdę fantastyczny, a stalkerzy taszczący zwłoki na kupę rewelacyjny pomysł :)
z uwag:
- przydało by się zrobić potwierdzenie wyrzucenia radia z ekwipunku, już dwa razy przypadkiem wywaliłem zamiast użyć i za każdym razem było to przed atakiem na HQ, wkurzające, bo podnieść się nie da a dymać po nowe do sklepu daleko
- raz zasnąłem jak zbliżała się emisja, coś się zwiesiło i została już na dobre (nie dało się spać, podróżować między levelami i używać radia (świetny pomysł, gratulacje za perfekcjonizm w każdym szczególe :) z powodu właśnie emisji)
- w bunkrze naukowców emisja ubiła mnie w pomieszczeniu z łóżkami, wyjść się nie dało bo chłopaki z frakcji zablokowali korytarz
- po odsejwowaniu i przeczekaniu na korytarzu, emisja wybiła cały skład wokół bunkra...
-
:

w bazie wolnośći jeśli się pospieszymy możemy obrobić Aszota z apteczek i amunicji, biegniemy od razu do sklepu i bierzemy wszystko co pod ręką, jeśli się spóźnimy to Aszot zablokuje nas w dzwiach i po jabłkach

Radia nie da się wyrzucić/sprzedać z ekwipunku, jest to bug w grze, czasem też tak mam podczas zmiany broni, klikam na broń a ona znika. Musisz wczytać sejwa z przed tego buga, wtedy wraca wszystko do normy.

Gdy śpisz i zbliża się emisja, twoja postać powinna się obudzić, i po chwili powinien pojawić się komunikat że zbliża się emisja i trzeba spierda*ać :)

Gdy jesteś w bunkrze naukowców, powinieneś być bezpieczny przed emisją, nie ważne czy będziesz na korytarzu czy w pokoju obok. To jest pewnie błąd gry.

zeus123123 napisał(a):Mam problem z grą w tego moda gdy już włączam nową grę niby wszystko pięknie włączyła się jestem w jakiejś wieży ale tu jest właśnie problem mam w łapię tylko śrubę nawet na nóż nie mogę zmienić, nie mogę się ruszać ani włączyć Esc. Proszę o pomoc i szybką odpowiedz. :D

Na nóż nie możesz zmienić, bo takowego nie posiadasz, masz tylko śrubkę i trochę czasu na ucieczkę z wieży, do najbliższego oddziału samotników, bo jeśli zostaniesz w wieży, to po chwili wpadnie pijawka i raczej śrubkami jej nie ubijesz :)
Spróbuj przeinstalować moda, pewnie coś źle wkleiłeś etc.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez sou w 29 Maj 2013, 13:45

Idealny napisał(a):Gdy śpisz i zbliża się emisja, twoja postać powinna się obudzić, i po chwili powinien pojawić się komunikat że zbliża się emisja i trzeba *%&@# :)

Byłem w bezpiecznym miejscu (tym które proponuje gra) i faktycznie się obudziłem, chciałem jednak przeczekać do rana więc kliknąłem śpiworek, wtedy dostałem komunikat że nie mogę spać bo emisja, jednak emisja nie skończyła się, chociaż w PDA nie było odliczania (w zadaniach też nie było przeczekaj emisję)
MORAŁ: nie śpimy podczas emisji i będzie dobrze :)
S̨̝̰̜̜̤͍̬͔͇̘̅ͪ̅̓͟͜͞ͅǪ̨̻̲̤̟̫̣̮͉̫̗̜̞̩͎͍́̽ͤ̐ͭ̈́͒̀̆͂͂ͮ͘͟Ų̰̮̞̩̼͌̔́̔̃̂̉͆̾̀̀̚͝
Awatar użytkownika
sou
Kot

Dołączenie: 26 Sty 2012, 21:33
Ostatnio był: 07 Paź 2019, 10:18
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez SkullDagger w 29 Maj 2013, 15:41

zeus123123 napisał(a):Mam problem z grą w tego moda gdy już włączam nową grę niby wszystko pięknie włączyła się jestem w jakiejś wieży ale tu jest właśnie problem mam w łapię tylko śrubę nawet na nóż nie mogę zmienić, nie mogę się ruszać ani włączyć Esc. Proszę o pomoc i szybką odpowiedz. :D

Tak ma być. Gdy dojdziesz do grupy samotników to w tekscie się wyjaśni jak znalazłes się w wieży i brak ekwipunku nie będzie już zagadką;)
Dopiero po dojściu do jakiejś bazy możesz kupić nóż i nie tylko.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości